Onsdag: Hjem – Lyon
Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.13,00. Etter 2 timer lander vi og går videre til Lyonflyet. Etter en ny time lander vi kl.18,10. Vi tar plass i bussen og kjører de siste 1,5 timene tl Lyon hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten MS Mistral. Det er 2 dekk på båten, lugardekk med de fleste lugarene som er en trapp ned når vi kommer om bord, samt øvre dekk med restaurant, bar og resepsjon, samt noen få lugarer. Våre lugarer ligger på lugardekk og har alle vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til velkomst-cocktail med presentasjon av kaptein og besetning.
Torsdag: Avignon – Arles
Om formiddagen seiler vi sørover langs Rhone mot Avignon. Om ettermiddagen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur i Avignon. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet. Byen ble verdens midtpunkt da pavene flyktet fra Roma og bodde her i fred og fordragelighet i nesten 300 år. Byens severdigheter er mange. Bykjernen i Avignon er sjarmerende med sine smale gågater, fargeglade butikker og vakre bygninger. Om kvelden seiler vi til Arles, hvor bl.a. de kjente kunstnerne Van Gogh og Cézanne bodde og malte flere av sine mest kjente kunstverk.
Fredag: Arles – Viviers
Vi våkner opp i Arles, og får formiddagstimene fri til avslapning og hygge. Tidlig ettermiddag setter vi kursen nordover igjen mot Viviers hvor vi ankommer om kvelden.
Lørdag: Viviers – Tain l’Hermitage
Formiddagstimene ligger vi til kai i Viviers. Byen føles som et museum når vi går i de sjarmerende gatene. Hva med å besøke Frankrikes minste katedral? Om kvelden setter skipet kursen ordover, og vi samles til kapteinens middag om bord.
Søndag: Tain l’Hermitage – Lyon
Vi våkner i den hyggelige Tain L’Hermitage – også kjent som sjokoladebyen da den kjente sjokoladeprodusenten Valrhona holder til her. Ved lunsjtid seiler vi nordover mot Lyon som vi ankommer om kvelden.
Mandag: Lyon – Collonges au Mont d’Or
Om formiddagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på en rundtur som viser oss det mest interessante byen har å tilby. Vi er tilbake på skipet ved lunsjtid, og kaster loss fra Lyon og seiler mot Collonges au Mont d’Or. Her har vi inkludert en fransk gastronomisk opplevelse når vi inntar dagens middag på Paul Bocuses restaurant Abbaye de Collonges. Vi returnerer til skipet om kvelden, og returnerer til Lyon.
Tirsdag: Lyon – hjem
Etter frokost tar vi plass i bussen som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Brussel, avgang kl.13,10. Etter en time lander vi og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi kl.17,20 på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.