Sommer på Åland

Bli med til Åland – et øyrike rikt på klipper og lyngheier

Avreisedato: 10. august 2020 | 5 dager | Turpris: 7090

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Utforsk sjarmerende Åland

På Åland skal vi på utflukt, og starter med besøk i sjarmerende Lemland og Svinø!

Åland, beliggende midt i Østersjøen er som en perfekt blanding av Sverige og Finland. Språket og mange av tradisjonene er svenske, men øya og valutaen er under finsk styre. Øyriket er rikt på klipper og lyngheier, og har store arealer med furuskog. Man kommer derfor tett på naturen, og man finner et flott landskap og frisk luft her. Totalt består området av tilsammen 6 500 øyer, hvorav 65 av dem er bebodd med totalt 28000 innbyggere. Hovedstaden og den eneste byen på øya er Mariehamn, som har en historie tilbake til 1861.Vi bor midt i sentrum av Mariehamn og skal på flere spennende utflukter rundt omkring på øya. Opplev paradisøyer i Østersjøen sammen med oss i sommer!

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev det beste av Åland

Sosialt felleskap når man reiser med buss

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7090
Sted: Åland, Mariehamn
Avreisedato: 10. august 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 14. august 2020

Program

Mandag: Hjem – Åland Bussen har avreise fra Kristiansand om morgenen og tar med deltagere langs E-18 til Horten. Her tar vi den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter inn i Sverige. Vi passerer Karlstad og Ørebro før vi ankommer Kappelskar hvor vi går om bord i båten til Åland, avgang kl.20,00. Vi har inkludert dagens middag om bord på skipet, og ankommer Mariehamn hvor vi skal bo 3 netter under oppholdet etter 2,5 timer.

Tirsdag og onsdag: På Åland Frokost og middag inkludert begge dagene. Den første dagen blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en rundtur i ”hovedstaden” Mariehamn. Mariehamn er Ålands eneste by med så vel gamle som nye bygninger, og fra Badhusfjellet får vi et fint skue utover byen.  Ettermiddagen fri.  Den andre dagen drar vi også på utflukt, og starter med besøk i Lemland og Svinø. Herfra tar vi båten ut til Fåglø, hvor vi besøker Degerby. Her får vi blant annet se et statlig Tollhus i jugendstil. Vel tilbake på hovedøya besøker vi Skippergården Pellas og Ønningeby museum før vi er tilbake i Mariehamn og vårt hotell.

Torsdag: Åland – Uppsala Frokost på hotellet, før vi får litt fri om formiddagen før vi blir møtt av vår lokalguide.  Idag blir vi tatt med til  Hammarlands kirke, en tur til Karningsunds fiskehavn, forbi jakt- og fiskemuseet til det store Post og tollhuset som ble oppført av den russiske tsaren. Vi får også se Finstrøms kirke og Kastelholms Slott. Rundturen avsluttes på fergekaia i Eckerø hvor vi tar båten over til fastlandet kl.18,30. Middag for egen kostnad om bord. Etter 2 timer er vi fremme i Grisslehamn, og tar plass i bussen som tar oss med den siste timen til Uppsala hvor vi skal bo denne natten.

Fredag: Uppsala – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører forbi Karlstad til Ørje. Herfra videre inn i Norge til Moss hvor vi tar fergen til Horten. Etter ankomst Horten fortsetter vi langs E-18 hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 280,-