Albania -Europas skjulte skatt

«..Berat og en vingård. Byen ligger i vakkert fjellandskap, med Tomorrfjellet, med sine 2417 moh, som det høyeste»

Avreisedato: 18. mai 2024 | 11 dager | Turpris: 13990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Skjulte perler i ukjente Albania

Vi bor ved stranden på Durres Riviera langs Adriaterhavets bredd

Til å være et land fyllt med vakkert fjellandskap, fantastiske strender, uendelig antall romerske ruiner og koselige ottomanske byer, så er det helt utrolig at Albania ikke er mer besøkt og kjent. Vi bor ved stranden på Durres Riviera langs Adriaterhavets bredd, og skal på spennende utflukter inn i landet å få høre den interessante historien til hovedstaden Tirana og de mindre, men koselige byen Kruje og Berat. Vi skal også besøke en vingård hvor vi blir tatt imot av familien som forteller oss om dagliglivet, samt at vi får smaksprøver.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur Pensjonistforbundet

Deilig Klima & spennende historie

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 13990
Sted: Albania, Durres Riviera
Avreisedato: 18. mai 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 28. mai 2024

Program

Lørdag: Hjem – Durres Riviera Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre turdeltakerne, og sjekker inn på flyet med avgang kl.17,20.  Etter 3 timer lander vi i Albania og tar plass i bussen som tar oss den drøye halvtimen til Adriaterhavet og Durres Riviera hvor vi skal bo i 10 netter på gode Hotel Royal G.  Hotellet har bra beliggenhet på stranden i turistdelen utenfor Durres. Hotellet har svømmebasseng, restaurant og bar, og har direkte tilgang til stranden.

Søndag 19. – mandag 27. mai: På Durres Riviera Frokost inkludert hver dag, og  middag 7 kvelder under oppholdet. Den første utfluktsdagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på en tur inn til Durres by. Byen ligger ved Adriaterhavet og er omgitt av vinmarker, og har en historie som går 3000 år tilbake i tid. Underveis på turen får vi se Durres slott, det romerske teateret og det venesianske tårnet som ble satt opp for å beskytte byen mot inntrengere. En annen dag skal vi på utflukt til det nordlige Albania med sitt fantastiske landskap med daler, elver og innsjøer. Vi starter dagen i landsbyen Kruja. Her får vi se Kruja slott, samt den koselige middelalderbyen med sin antikke basar hvor de selger tradisjonsrike ting. Vi får også tid til å spise lunsj på egenhånd før vi returnerer til hotellet. En annen dag drar vi til hovedstaden Tirana. Her får vi først tid til å spise en litt tidlig lunsj, før vi får med oss lokalguide som tar oss med rundt om i byen. Vi får høre den interessante historien både fra langt tilbake i tid, og for ikke så lenge siden under kommunistregimet. Den siste utfluktsdagen skal vi på tur til byen Berat og en vingård. Byen ligger i vakkert fjellandskap, med Tomorrfjellet, med sine 2417 moh, som det høyeste. Her får vi en guidet rundtur i gamlebyen, som står på UNESCOs verdensarvliste, og får se middelalderarkitektur med hvitkalkede steinhus, den fantastiske kongemoskeen, og Berat slott (utenfra). Om ettermiddagen besøker vi en bondefamilie hvor vi skal prøvesmake på vinene de lager her, samt noen andre lokale spesialiteter. Felles lunsj før vi er tilbake i Durres i tide for middag. Vi får også flere dager til avslapning og hygge under oppholdet.

Tirsdag: Durres Riviera – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.10,30. Etter 3 timer lander vi i Norge, og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*10 overnattinger i delt dobbeltrom
*10 frokoster
*7 middager
*1 lunsj
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (25% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 3 000,- (enkeltrom utover 25%)