Antikkens Hellas

«…arkeologiske utgravningsstedet med Apollo tempelet som høydepunkt»

Avreisedato: 07. oktober 2021 | 8 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Unik historie og hotell i vannkanten!

Inkludert panoramasightseeing i Athen og inngang til Akropolis

Hellas har en historie som de fleste land kan misunne. De hadde sin storhetstid rundt 400 år f.kr. da de fleste av de klassiske monumentene ble bygget. Vi skal bo meget godt på Hotel Negroponte som ligger i vannkanten på øya Evia med fantastisk utsikt over havet og fastlands Hellas . Om man ønsker kan man ta lokalbussen fra hotellet inn til landsbyen, hvor vi kan nyte godt brød med Tzatziki og en Ouzo mens vi nyter utsikten utover havet!

 Tilbake til reiseoversikt

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Hellas, Elvia
Avreisedato: 07. oktober 2021
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 14. oktober 2021

Program

Torsdag: Hjem – Evia Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 frem til Oslo Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Zürich kl.14,00. Etter 2 timer lander vi og går videre til Athen flyet. Etter nye drøye 2 timer lander vi 21,30 lokal tid, og tar plass i bussen som tar oss den siste 1,5 time frem til øya Evia og *****Hotel Negroponte, beliggende som en bortgjemt skatt i vannkanten, ca 3km fra sentrum av Eretria. Noen stikkord om hotellet er, flotte rom med balkong, svømmebasseng, restaurant, barer osv…. Her skal vi kose oss i 7 netter.

Fredag – onsdag: Evia Frokost og middag inkludert hver dag (ikke middag ankomstdagen). Vi har inkludert  3 utfluktsdager. Den ene dagen drar vi inn til Athen sentrum. Her starter vi dagen med en panoramasightseeing hvor vi får se de mest kjente severdighetene. Vi får bl.a. se Panathinaikos stadion – Olympiastadion fra 1896, det kongelige slottet og Zeus Temple. Vi har også inkludert inngang til Akropolis. Vi får fritid til lunsj i gamlebyen, før vi om ettermiddagen returnerer til hotellet. En annen dag har vi inkludert utflukt på øya der vi bor. Vi kjører via små landsbyer til fjellandsbyen Kymi hvor vi får en panoramautsikt over Egerhavet. Vi besøker også et kloster med en kjent kirke, med historie tilbake til 1600-tallet. Vi skal også besøke folkloremuseet i Kymi med en stor samling av tradisjonelle effekter. Vi går gjennom de sjarmerende brosteinsbelagte gatene, og beundrer de flotte husene før vi returnerer til hotellet. Den siste utfluktsdagen drar vi til Delphi som ligger ved foten av fjellet Parnassos. Her besøker vi først Delphi, det arkeologiske utgravningsstedet med Apollo tempelet som høydepunkt. Vi finner også et flott museum med en imponerende samling av antikke greske skulpturer. Vi får fritid til lunsj før vi om ettermiddagen drar innom en lokal vingård hvor vi får høre om produksjonen samt prøvesmake noe av vinen de produserer her. Ellers kan vi slappe av og kose oss på det flotte hotellområdet, eller dra med lokalbuss eller ta taxi de 3 kilometerne inn til landsbyen.

Torsdag: Evia – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker i bussen og kjører til flyplassen i Athen. Her sjekker vi inn på flyet til München, avgang kl.15,20. Etter 2 timer lander vi, og går videre til Osloflyet. Etter nye 1,5 timer lander vi på Gardermoen kl.21,40 (norsk tid). Her venter bussen for å ta oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 590,-
*Rom med garantert havutsikt kr. 900,- (kan være heldig å få dette uten å betale også, men for å være garantert må man bestille dette)