Den Italienske Blomsterrivieraen

Bli med oss til vakre Diano Marina og Blomsterrivieraen!

Avreisedato: 16. oktober 2022 | 6 dager | Turpris: 7490

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Vakker fargeprakt langs den italienske rivieraen

…vi følger blomsterrivieraen gjennom små, sjarmerende landsbyer…

I Nordvest-Italia, like ved Frankrike, finner du en av Italias minste og aller vakreste region, Liguria. Vakre, hvite strender med deilig krystallklart Middelhavsvann, frodige grønne fjell som stuper ned i vannet og pittoreske fiskelandsbyer med karakteristiske trange gater. Det er dette som gjør Blomsterrivieraen spesiell. Med sitt milde klima er det et fantastisk reisemål for oss nordboere. Vi bor i Diano Marina med beliggenhet ved Middelhavet. I byen finner man et koselig sentrum og en flott sandstrand. Vi skal på spennende utflukter langs rivieraen til Santa Margherita og Portofino samt besøke Monaco og Monte Carlo. Forleng sommeren, bli med oss til nord-vest Italia langs blomsterrivieraen!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Vi bor i koselige Diano Marina

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 7490
Sted: Italia, Diano Marina
Avreisedato: 16. oktober 2022
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 21. oktober 2022

Program

Søndag: Hjem – Diano Marina Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltagerne, og sjekker  inn på flyet til Nice, avgang kl.17,20. Flyturen går unna på ca 2,5 timer. Ved ankomst tar vi plass i bussen som venter på å ta oss med de 1,5 timene til Italia og den koselige byen Diano Marina. Hotellet har fin beliggenhet med 5 minutters gange til stranden. I tillegg har hotellet en koselig hage med utemøbler, og alle rom har balkong. 

Mandag – torsdag: Italias Blomsterriviera Vi har inkludert frokost hver dag, og middag 3 dager. En dag under oppholdet drar vi på utflukt til Santa Margherita og Portofino. Fra Santa Margherita tar vi fergen over til Portofino. Her får vi muligheten til å utforske denne lille, unike landsbyen, bortgjemt i en fredelig bukt omgitt av skråninger med olivenlunder. Gå gjennom gatene og nyt de fargerike husene. Vi kan også besøke en av de mange butikkene som selger lokalproduserte varer. Utpå ettermiddagen returnerer vi til vårt hotell. En annen dag skal vi på utflukt sørover på Rivieraen. Vi følger kystveien gjennom små, sjarmerende landsbyer frem til hovedstaden på Blomsterrivieraen – San Remo. Byen har historie tilbake til romertiden og hadde sin storhetstid på midten av 1800-tallet. Her besøker vi den flotte gamlebyen med små, trange gater og vi får også se Alfred Nobels tidligere bosted – Villa Nobel (utenfra) som ligger i San Remo. Om ettermiddagen drar vi inn i landet til Dolceacqua som ligger ved ruinene av Castello dei Doria, og hvor vi finner den gamle steinbroa fra 1500 tallet som går over til gamlebyen, og som er foreviget av kunstneren Claude Monet. Vi returnerer til Diano Marino utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen drar vi til Monaco hvor vi får med oss lokalguide og bl.a. kan få se fyrstefamiliens slott, samt oppleve de luksuriøse butikkene her. Det blir også tid til å dra bort til Monte Carlo Casino, for de som ønsker det på egenhånd, før vi returnerer til Italia. En dag under oppholdet er helt fri til avslapning og hygge i Diano Marina.

Fredag: Blomsterrivieraen – hjem Vi spiser frokost og slapper litt av før vi ved lunsjtid pakker bussen i bussen og kjører til Nice. Her får vi tid til å se oss rundt på egenhånd, før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl. 20,55. Etter ca. 3 timer er vi tilbake i Norge, og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 325,- (enkeltrom utover 20%)