Blomstring i Hardanger i Kr.himmelfartshelga

«starter vi med å besøke den kjente Vøringsfossen med sitt imponerende fossefall»

Avreisedato: 18. mai 2023 | 4 dager | Turpris: 6990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Opplevelsesrik tur til vakre Hardanger

Vi får oppleve norsk natur på sitt vakreste!

Bli med oss til Vestlandet og opplev Hardanger i fruktblomstringstida. Hardanger er vakkert som et postkort, og uansett hvor man snur seg så stirrer man inn i buldrende fosser eller blomstrende frukttrær. Vi starter og avslutter turen med opplevelser i Telemark, kjører over Haukelifjell med utsikt over flott fjellandskap, vi bor i Eidfjord med fantastisk utsikt over Hardangerfjorden og fjellene rundt.

 

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev blomstringen i Hardanger

Utflukt til Rosendal

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6990
Sted: Norge, Eidfjord
Avreisedato: 18. mai 2023
Avreisested: Kristiansand & Oslo S
Hjemreisedato: 21. mai 2023

Program

Torsdag: Hjem – Eidfjord Det starter en buss fra Kristiansand og en fra Oslo som tar med seg deltakere langs E-18 frem til Porsgrunn. Her samles vi i en buss og setter kursen inn i landet, forbi Skien, videre langs Norsjø til Ulefoss, videre opp gjennom Telemark forbi Seljord og Åmot, over Haukeli og frem til Røldal. Her tar vi en stopp ved Røldal Stavkirke hvor vi har inkludert inngang. Etter besøket her fortsetter vi videre til Odda, og langs Hardangerfjorden frem til Eidfjord hvor vi skal bo alle 3 nettene. Vi samles til felles middag.

Fredag og lørdag: Eidfjord med utflukter. Vi har frokost inkludert hver dag, og middag en kveld i tillegg til ankomstdagen. Den ene dagen skal vi på utflukt til Rosendal. Vi starter dagen med å kjøre over den flotte Hardangerbrua før vi kjører langs Nasjonal Turistveg forbi Nordheimssund frem til Gjermundshamn. Her tar vi ferga til Årsnes før vi kjører det siste stykket til Rosendal. Her får vi med oss en guide som forteller oss den interessante historien til Baroniet Rosendal som går tilbake til 1665 samt at vi får se den flotte haven til slottet. Etter besøket her fortsetter vi til Agatunet som er et friluftsmuseum med 67 vernede bygninger. Den eldste bygninge har historien helt tilbake til år 1220.  Etter besøket her kjører vi opp til Utne og tar ferja til Kinsarvik – herfra er det ikke langt igjen tilbake til hotellet. Den andre dagen starter vi med å besøke den kjente Vøringsfossen med sitt imponerende fossefall. Hva med å ta en tur på den nye spektakulære gangbroen over fossen?? Etter besøket her fortsetter vi til Hardangervidda Natursenter hvor vi får se den fantastiske panoramafilmen de har her. Om ettermiddagen besøker vi fruktbygda Lofthus. Her skal vi besøke Alvavoll som ligger på en høyde rett over bygda midt blant frukttrær og med fantastisk flott utsikt over fjord, fjell og frukttrær. Her skal vi få prøvesmake forskjellige type sider, samt at vi får høre om produksjonen og tradisjonene her. Etter besøket her returnerer vi til Eidfjord og vårt hotell.

Søndag: Eidfjord – hjem Frokost på hotellet før vi pakker i bussen. Vi skal idag kjøre over fantastiske Hardangervidda og kommer og passerer Ustaoset og Gol før vi setter kursen sørover til Hønefoss og videre langs Tyrifjorden til Sandvika togstasjon – og herfra sørover mot Kristiansand. 

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 900,-