Blomstring i Hardanger i Kr.himmelfartshelga

Avreisedato: 26. mai 2022 | 4 dager | Turpris: 5990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Opplevelsesrik tur til vakre Hardanger

Vi får oppleve norsk natur på sitt vakreste!

Bli med oss til Vestlandet og opplev Hardanger i fruktblomstringstida. Hardanger er vakkert som et postkort, og uansett hvor man snur seg så stirrer man inn i buldrende fosser eller blomstrende frukttrær. Vi starter og avslutter turen med opplevelser i Telemark, kjører over Haukelifjell med utsikt over flott fjellandskap, vi bor i Røldal med fantastisk utsikt over Røldalsvannet og fjellene rundt.

 

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev blomstringen i Hardanger

Utflukt til Rosendal

Reiseleder inkludert på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 5990
Sted: Norge, Røldal
Avreisedato: 26. mai 2022
Avreisested: Kristiansand & Oslo S
Hjemreisedato: 29. mai 2022

Program

Torsdag: Hjem – Røldal Det starter en buss fra Kristiansand og en fra Oslo som tar med seg deltakere langs E-18 frem til Porsgrunn. Her samles vi i en buss og setter kursen inn i landet, forbi Skien, videre langs Norsjø til Ulefoss. Her tar vi vårt første stopp på Øvre Verket som er en samling av arbeiderboliger fra 1850 tallet som var knytta til Ulefos Jernverk. Her får vi en introduksjon til museet som nå også inneholder utstillinger og kunstgallerier, før vi fortsetter ferden forbi Seljord og Åmot, over Haukeli og frem til Røldal hvor vi skal bo alle nettene. Vi samles til felles middag.

Fredag og lørdag: Røldal med utflukter. Vi har frokost og middag inkludert hver dag. Den ene dagen skal vi på utflukt til Rosendal. Vi starter dagen ved å kjøre til Skare, før vi svinger av veien og fortsetter langs Åkrafjorden. Her skal vi være med på en times fjordcruise hvor vi får oppleve nakne fjellvegger, frodige lier og fossende brevann fra Folgefonna nasjonalpark, og den mektigste av de alle er Langfoss med sine 612 meters fossefall. Vi fortsetter videre til Skånevik hvor vi tar ferga over til Utåker. Om bord har vi inkludert enkle lunsjpakker til alle, og ved ankomst fortsetter vi langs Hardangerfjorden forbi Uskedal frem til Rosendal. Her får vi med oss en guide som forteller oss den interessante historien til Baroniet Rosendal som går tilbake til 1665 samt at vi får se den flotte haven til slottet. Vi gjør også en stopp ved historiske Kvinnherad Kyrkje som ble bygget rundt år 1300. Etter besøket her kjører vi langs Hardangerfjorden forbi Furebergfossen før vi kjører gjennom Folgefonntunnelen, vi passerer Odda og den kjente Låtefossen før vi er tilbake på hotellet. Den andre dagen starter vi med å kjøre langs Hardangerfjorden opp til Eidfjord og videre opp til den kjente Vøringsfossen med sitt imponerende fossefall. Hva med å ta en tur på den nye spektakulære gangbroen over fossen? Etter besøket her setter vi kursen hjemover og følger Hardangerfjorden til Lofthus. Her skal vi besøke Alvavoll som ligger på en høyde rett over bygda midt blant frukttrær og med fantastisk flott utsikt over fjord, fjell og frukttrær. Her skal vi få prøvesmake forskjellige type sider, samt at vi får høre om produksjonen og tradisjonene her. Vi fortsetter langs fjorden, og gjør et stopp ved kjente Låtefossen før vi er tilbake i Røldal.

Søndag: Røldal – hjem Frokost på hotellet før vi pakker i bussen. Vi kjører ikke langt før vi gjør en stopp ved Røldal Stavkirke som ble bygget på 1200-tallet og er det naturlige midtpunktet i bygda. Etter besøket her setter vi kursen hjemover. Først opp til Haukeli, derfra forbi Åmot og Kviteseid frem til Vrådal ved Nisser. Vi fortsette forbi «Sputnik» ved Bostrak og videre over Kilebygda før vi er tilbake ved E-18 og Telemarksporten. Her deler vi oss og kjører mot Kristiansand eller Oslo tilbake til stedene vi kom på bussen.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster*1 lunsjpakke
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 350,-