Blomstringstur til Holland med Floriaden

«…hvor vi skal besøke Floriaden 2022. Floriaden er er verdensutstilling for blomster hvor 40 forskjellige land presenterer deres kultur, planter og blomster.»

Avreisedato: 24. april 2022 | 6 dager | Turpris: 9690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Blomstringstur til tulipanenes rike

Et så lite land som Holland, skulle en vel kunne beskrive på et frimerke, men nei, selv bøker blir for små. ”Gud skapte verden, og hollenderne skapte Holland” sier de selv, og det har de gjort med en fantastisk innsatsvilje og energi. Det merkelige landskapet med kanaler og vindmøller, byenes praktfulle kjøpmannshus, fargerike landsbyer og fiskeleier, diker og milelange blomsterfelt med kaskader av løkblomster – det må sees!! Under oppholdet får vi også med oss Floriaden 2022 som bare foregår hvert 10. år.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Ferge direkte fra Kristiansand til Nederland

Opplev Floriaden - KUN hvert 10.år!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9690
Sted: Nederland, Purmerend
Avreisedato: 24. april 2022
Avreisested: Kristiansand (Oslo)
Hjemreisedato: 29. april 2022

Program

Søndag: Hjem – Kristiansand Bussen starter fra Oslo om morgenen og tar på deltager langs E-18 sørover mot Kristiansand. Her går vi om bord i fergen til Eemshaven i Nederland som har avgang kl.15,00. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer i utgangspunktet, og samles til felles middag om kvelden. Vi får også god tid til å hygge oss i skipets salonger samt gjøre fordelaktige innkjøp.

Mandag: Eemshaven – Purmerend Vi spiser frokost om bord frem til ankomst Nederland kl.09,00. Vi tar plass i bussen som tar oss med via Groningen og Lelystadt frem til Almere hvor vi skal besøke Floriaden 2022. Floriaden er verdensutstilling for blomster hvor 40 forskjellige land presenterer deres kultur, planter og blomster. Bli med på en reise fra mer lokale Franske og Tyske hager til Japanske, Indiske eller ørkenhager fra Qatar. Vi tilbringer 5 timer her før vi fortsetter til Purmerend like nord for Amsterdam hvor vi skal bo i 3 netter. Det koselige, historiske bysentrumet er i kort gangavstand fra hotellet. Felles middag om kvelden.

Tirsdag og onsdag: I Holland Frokost hver dag, og middag en dag i tillegg til ankomstdagen. Den ene dagen starter vi dagen med besøk i Den Haag. Vi skal se den kjente domstolen, fredspalasset og det helt fantastiske rundmaleriet til Mesdag. Vi skal også besøke koselige Delft som er verdenskjent for sin porselensproduksjon, og stopper hos en lokal ostehandler på vei tilbake til hotellet. Den andre utfluktsdagen drar vi til Amsterdam. Vi får med oss lokalguide og starter med en bussrundtur gjennom de koselige gatene, forbi Anne Franks hus osv. Turen avsluttes med en båttur under noen av de 600 broene som finnes i byen.  Vi returnerer til Purmerend, men de som ønsker kan bli med til Volendam som er en typisk nederlandsk historisk landsby ikke langt fra der vi bor, for å se seg rundt og spise middag på egenhånd. 

Tirsdag: Purmerend – Eemshaven Hollands oppholdet nærmer seg slutten, og vi kjører til Anna Paulowna hvor vi skal besøke den lille blomsterparken ”Polderhuis”. Parken kalles lille Keukenhof, og det er et flott syn av løkblomster vi får oppleve her. Herfra fortsetter vi over de imponerende dikene før vi er fremme i Eemshaven, og går om bord i fergen tilbake til Kristiansand, avgang kl.15,00. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer, og får ettermiddagen og kvelden fri til avslapning og hygge. 

 

Fredag: Kristiansand – hjem Vi spiser frokost før vi ankommer Kristiansand kl.09,00. Her tar vi plass i bussen og fortsetter langs E-18 tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet inkludert inngangsbilletter
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 900,-
*Utvendig lugar kr. 700,- per lugar (totalt for tur/retur)