Solskinnsøya Bornholm

«på gode Hotel Abildsgård som ligger i vakre omgivelser på Nordbornholm – like ved havet.»

Avreisedato: 24. september 2023 | 5 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Den idylliske solskinnsøya

På Bornholm besøker vi Christiansø med sin barske natur og spesielle atmosfære

Denne øya er virkelig en perle! Her finner man fred og ro til å koble av fra hverdagens stress. Bornholm er også stedet i Danmark som har flest solskinnstimer og blir derfor kalt solskinnsøya.  På øya finner du mange idylliske, små tettstede, en spennende historie og vakker natur. Byen Rønne er ekstra sjarmerende med brosteinsgater, gamle bindingsverkshus og har et intimt og vennlig småbymiljø. Under oppholdet har vi lagt opp til et rikholdig og spennende sightseeingprogram. Nordens største festningsruin, Hammershus festning, Gudhjem og øya Christiansø er noen få høydepunkter vi får oppleve underveis!  Bli med på en uforglemmelig bussreise til den vakre solskinnsøya Bornholm og vi har inkludert ”all inclusive” hver kveld.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Danmark, Bornholm
Avreisedato: 24. september 2023
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 28. september 2023

Program

Søndag: Hjem – Bornholm Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten, så den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter ned gjennom Østfold. Vi passerer grensen til Sverige Gøteborg og Helsingborg frem til Ystad. Her går vi om bord i kveldsbåten til Bornholm som tar en drøy time.  Vi er fremme ca kl.20,30 på gode Hotel Abildsgård som ligger i vakre omgivelser på Nordbornholm – like ved havet.  Felles middag om kvelden.

Mandag, tirsdag og onsdag: Bornholm Frokost hver morgen og all inclusive hver kveld fra 18-21 (middagsbuffet og drikke). Den ene dagen møter vi vår lokalguide som tar oss med til Syd-Bornholm. Vi besøker bl.a. Svaneke og Dueodde med sin 20 km lange strand før vi returnerer til Rønne. En annen dag drar vi på utflukt til Nord-Bornholm. Vi besøker det gamle silderøkeriet i Allinge og Hammershus festning (Nordens største festningsruin) som ble bygget på 1200-tallet av erkebiskopen i Lund. Vi skal også besøke Gudhjem som med sitt spesielle lysforhold har tiltrukket seg mange anerkjente kunstnere. Den siste utfluktsdagen møtes vi for å dra til Ertholmene som ligger en times båttur utenfor Bornholm. Vi besøker øya Christiansø, som med sin barske natur og kun 120 innbyggere har en meget spesiell atmosfære. Ute på øya finner vi restene etter Christian V´s festning og flåtebase. På vei tilbake til Rønne besøker vi Østerlars Rundkirke.

Torsdag: Bornholm – hjem Vi spiser frokost på hotellet, før vi tar farvel med Bornholm for denne gang. Vi går om bord i fergen til fastlandet, og etter bare 1,5 time er vi tilbake i Sverige. Herfra kjører vi nordover forbi Helsingborg og Gøteborg frem til Svinesund og videre opp via Østfold og Moss-Horten tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*4 middager all inclusive
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 100,-