Høstpause på Costa Blanca – Calpe

Oppdag ‘det ekte Spania’ langs Costa Blanca kysten denne høsten!

Avreisedato: 28. oktober 2020 | 15 dager | Turpris: 10890

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

 Vakre, sjarmerende og tradisjonsrike byen Calpe

Spennende og varierte utflukter inkludert!

Ta en pause fra høsten og bli med oss til Spania! Vi bor i den sjarmerende kystbyen Calpe som ligger i hjertet av den populære kyststrekningen Costa Blanca. I Calpe bor vi  på hotell med eget bassengområde, har utsikt mot den kjente klippen og kort vei til stranden. Men, Spania byr også på mer enn strender, svømmebasseng og en endeløs rekke av strandhotellet. Bli med oss når vi oppdager ‘det ekte Spania’ på inkluderte utflukter til små landsbyer langs den spennende kysten! Vi reiser til deler av kysten vi ellers ikke får se og vi får også vakre naturopplevelser underveis. Få et deilig avbrekk fra høsten på tur til  Costa Blanca i år! 

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Inkludert 3 utflukter under oppholdet

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10890
Sted: Spania, Costa Blanca
Avreisedato: 28. oktober 2020
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 11. november 2020

Program

Onsdag: Hjem – Calpe Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltagerne og sjekker inn på flyet direkte til Alicante, avgang kl. 11,35. Etter ca 3,5 timer ankommer vi Spania, hvor bussen tar oss med det korte stykket til Calpe. Her sjekker vi inn på RH Ifach Hotel som ligger i kort gangavstand fra stranden, har en flott bassengområde, og utsikt over den kjente Calpe klippen. Alle rom har balkong, gratis wifi, innnen- og utendørs svømmebasseng, bar og restaurant er noen få stikkord som beskriver hotellet.

Torsdag – tirsdag: I Calpe Frokost inkludert hver dag, samt felles middag 7 kvelder (ikke frokost hjemreisedagen på grunn av tidlig avreise). En dag skal vi på utflukt i nærområdet. Vi kjører gjennom Altea forbi småbyer som Benissa, Gata de Gorgos og Pedeguer før vi kommer til Benidoleig. Her skal vi besøke den kjente dryppsteinsgrotten. Etter besøket her fortsetter vi langs kysten forbi Javea og Moraira tilbake til Calpe. Lunsj underveis. En annen dag skal vi besøke den sjarmerende fjellandsbyen Guadalest, som ligger vakkert til 595 meter over havet. Landsbyen har kun 200 innbyggere og sies å være det mest besøkte stedet i denne delen av Spania. Byen ble bygget av maurere allerede i det 7.århundre og var en muslimsk landsby. De trange, brosteinsbelagte smugene med kafeer og butikker lokker turister på søken etter det «ekte Spania». På vei opp hit stopper vi først i Xalo hvor vi skal prøvesmake ekte spansk skinke, ost og vin. Videre kjører vi over «Rottepasset» med en fantastisk utsikt. På det høyeste punktet stopper vi for enkel felles lunsj med flott utsikt. En tredje dag går turen til Costa Blancas hovedstad Alicante. Vi kjører ned og tar gamlebyen i nærmere øyesyn. Denne kan ved første øyekast virke litt slitt, men inntrykket forsvinner raskt om man utforsker de små, koselige gatene og smugene. Til slutt bør vi ta en tur på den flotte, flislagte promenaden Explanada d’ Espanya som er flankert av høye daddelpalmer. På vei tilbake til Calpe besøker vi den fargerike fiskerlandsbyen Villa Joyosa. Vi får god tid på egenhånd i Calpe. Vi kan gå på marked, dra med lokaltog eller buss til Altea med sin spesielle gamleby, benytte oss av hotellets fasiliteter, spasere en tur på stranden osv.

Onsdag: Calpe – hjem Vi har en tidlig avreise fra hotellet, og blir tatt med til flyplassen i Alicante. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Oslo. Etter 3,5 timer lander vi på Gardermoen kl.10,55 og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*14 overnattinger i delt dobbeltrom
*13 frokoster
*2 lunsjer
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 2 450,- (enkeltrom utover 20%)