Cruise til eventyrlige Island & Grønland

«… til Tingvellir hvor det første alltinget fant sted i år 930. Etter besøket her fortsetter vi til ikoniske Gullfoss»

Avreisedato: 24. juli 2022 | 12 dager | Turpris: 23990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Cruisereiser

Opplev inuittenes Grønland og sagaøya Island

Vi reiser på 10 netterscruise med unike havner

Bli med oss på et unikt og utrolig spennende cruise sommeren 2022. Vi flyr til Island hvor vi går om bord i Norwegian Cruise Lines skip som skal ta oss med på en fantastisk spennende reise til Qaqortoq og Nanortalik på Grønland, før vi seiler Island rundt med stopp i Seydisfjordur, Akureyri og Isafjordur før vi igjen er tilbake i Reykjavik og setter kursen hjemover. Vi får oppleve Island med vulkaner, geysirer og vakkert landskap, samt våkne opp på Grønland med hvaler og isbjørner som høydepunkt.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev inuittenes hjemland, Grønland!

Unik reiserute

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 23990
Sted: Cruise til Island & Grønland
Avreisedato: 24. juli 2022
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 04. august 2022

Program

Søndag 24. juli: Hjem – Island Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 mot Oslo Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Reykjavik, avgang kl.13,45. Etter drøye 2 timer lander vi på Island og kjører inn til Reykjavik hvor vi skal bo like i utkanten av byen denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Mandag 25. juli: Reykjavik – MS ”Norwegian Star” Vi spiser frokost på hotellet, før vi blir hentet av guide som tar oss med på guidet rundtur i Islands hovedstad. Rundturen ender opp på cruisehavnen, hvor vi sjekker inn på den litt mindre cruisebåten MS ”Norwegian Star” som blir vårt hjem de neste 10 nettene. Vi hygger oss med god mat og service, nyter utsikten fra dekket, tar oss en dukkert i svømmebassenget og kan bli underholdt av levende musikk rundt om på skipet.

Tirsdag 26. juli – onsdag 3. august: Om bord på «Norwegian Star» Tirsdag og onsdag bruker vi til å gjøre oss kjent om bord på skipet mens vi seiler vestover mot Grønland. Torsdag ankommer vi Qaqortoq på Grønland, som er den største byen på Sør-Grønland. Dra på utflukt ut på landsbygda for fantastiske naturopplevelser, eller bare ta en vandretur i byen og besøk museer og lær om historien. Fredag legger vi til kai i Nanortalik by på Grønland, beliggende på en øy i Labradorhavet. Navnet betyr «stedet hvor isbjørnen bor», og omgitt av høye fjell, fjorder og isbreer er det en fantastisk opplevelse. Lørdag og søndag har vi dager til sjøs etter flotte opplevelser på Grønland. Mandag ankommer vi den tidligere hovedstaden på Island, Seydisfjordur. Byen er sjarmerende og kjent for sine fargerike trehus og sin ikoniske, blå kirke. Tirsdag legger vi til kai i Akureyri hvor Godafoss og det vakre vulkanlandskapet er hovedattraksjonene. Onsdag legger vi til kai i Isafjordur hvor man bl.a. finner Islands eldste hus fra 1743. Det er også interessant å besøke den lille fiskerlandsbyen Osvør.

Torsdag 4. august: Reykjavik – hjem Vi spiser frokost på cruisebåten før vi går i land i Reykjavik. Her blir vi møtt av buss som skal ta oss med på en utflukt denne dagen også. Vi kjører inn i landet til Tingvellir hvor det første alltinget fant sted i år 930. Etter besøket her fortsetter vi til ikoniske Gullfoss, før vi kjører det siste stykket til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo Gardermoen, avgang kl.16,25. Etter drøye 2 timer lander vi i Norge, og tar plass i bussen tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*1 overnatting før cruiset i delt dobbeltrom
*1 frokost og 1 middag før cruiset
*10 netters cruise i delt dobbeltlugar, med alle måltider
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom/lugar kr. 13 970,-
*Utvendig lugar med koøye kr. 7 390,- (per lugar)
*Utvendig lugar kr. 12 290,- (per lugar)
*Balkonglugar kr. 34 900,- (per lugar)
*Free at sea kr. 1 650,- per person (Drikkepakke & 250 minutter wifi per lugar)
Tillegg som blir belastet alle om bord: Service Charge $ 150