Cruise til eventyrlige Island & Grønland

«Vi kjører inn i landet til Tingvellir hvor det første alltinget fant sted i år 930. Etter besøket her fortsetter vi til ikoniske Gullfoss»

Avreisedato: 20. juni 2024 | 12 dager | Turpris: 24690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 12
Cruisereiser

Opplev inuittenes Grønland og sagaøya Island

Vi reiser på 10 netterscruise med unike havner

Bli med oss på et unikt og utrolig spennende cruise sommeren 2024. Vi flyr til Island hvor vi går om bord i Norwegian Cruise Lines skip som skal ta oss med på en fantastisk spennende reise hvor vi først besøker Djupivogur, Akureuri og Isafjordur på Island, før vi setter kursen over havet til Grønland. Her skal vi besøke  Qaqortoq, Paamiut og Nuuk før vi igjen er tilbake i Reykjavik. Vi får oppleve Island med vulkaner, geysirer og vakkert landskap, samt våkne opp på Grønland med hvaler og isbjørner som høydepunkt.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev inuittenes hjemland, Grønland!

Unik reiserute

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 24690
Sted: Cruise til Island & Grønland
Avreisedato: 20. juni 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 01. juli 2024

Program

Torsdag 20. juni: Hjem – Island Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Reykjavik, avgang kl 13,50. Etter drøye 2 timer lander vi på Island og kjører inn til Reykjavik utkanten av Reykjavik sentrum, hvor vi skal bo denne natten. Kveldstimene fri til å utforske Islands hovedstad på egenhånd.

Fredag 21. juni: Reykjavik – MS ”Norwegian Star” Vi spiser frokost før vi blir møtt av buss som tar oss med på en utflukt. Vi kjører inn i landet til Tingvellir hvor det første alltinget fant sted i år 930. Etter besøket her fortsetter vi til ikoniske Gullfoss, før vi ender opp på cruisehavnen i Reykjavik. Her sjekker vi inn på den litt mindre cruisebåten MS ”Norwegian Star” som blir vårt hjem de neste 10 nettene. Vi hygger oss med god mat og service, nyter utsikten fra dekket, tar oss en dukkert i svømmebassenget og kan bli underholdt av levende musikk på skipet.

Lørdag 22. – søndag 30. juni: Om bord på «Norwegian Star» Lørdag legger vi til kai i Djupivogur som er en liten kystlandsby med 400 innbyggere. Byen har en historie tilbake til 1790 og har et interessant museum som forteller byens historie. Søndag legger vi til kai i Akureyri hvor Godafoss og det vakre vulkanlandskapet er hovedattraksjonene. Mandag legger vi til kai i Isafjordur hvor man bl.a. finner Islands eldste hus fra 1743. Det er også interessant å besøke den lille fiskerlandsbyen Osvør. Tirsdag bruker vi til å gjøre oss kjent om bord på skipet mens vi seiler vestover mot Grønland. Onsdag legger vi til kai i Qaqortoq på Grønland, som med sine 3000 innbyggere er et sjarmerende tettsted som ble grunnladg i 1775 av nordmannen Anders Olsen. Men området har historie mer enn 4000 år tilbake, når Saqqaq folket haddet en lansdby her. Stedet står også på UNESCOs verdensarvliste. Torsdag ankommer vi Paamiut på Grønland, som er tilholdssted for en stor ørnekoloni, og de fargerike husene forteller historie om rikdom fra hvalfangertiden. Fredag ankommer vi Nuuk på Grønland, som er Grønlands hovedstad. Byen er omgitt av vakker natur, og er øyas eneste ”storby”. Lørdag og søndag har vi dager til sjøs etter flotte opplevelser på Grønland.

Mandag 1. juli: Reykjavik – hjem Vi spiser frokost på cruiseskipet før vi går iland og kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.10,40. Etter drøye 2 timer lander vi i Norge og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*1 overnatting før cruiset i delt dobbeltrom
*1 frokost før cruiset
*10 netters cruise med alle måltider i delt dobbeltlugar
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

Tillegg som blir belastet alle om bord: Service Charge $ 200
*Enkeltlugar/rom kr. 13 585,-
*Utvendig lugar kr. 7 990,- (per lugar)
*Balkonglugar kr. 24 590,- (per lugar)
*Free at sea drikkepakke og 1 spesialrestaurant kr. 1 900,- per person