Cruise til Shetland, Færøyene, Island & Grønland

«Lørdag ankommer vi Ittoqqortoormiit, som er en liten bosetting nord på Grønland. Gå deg en tur i den lille byen, og nyt gjestfriheten.»

Avreisedato: 03. august 2023 | 14 dager | Turpris: 24990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Cruisereiser

Shetland, Færøyene, Island & Grønland -en unik mulighet!

Vi seiler i Vikingenes fotspor

Bli med oss på et unikt og utrolig spennende cruise sommeren 2023. Vi flyr til Tromsø hvor vi går om bord i Norwegian Cruise Lines skip som skal ta oss med på en fantastisk spennende reise hvor vi starter med 4 stopp langs Norges vakre kyst før vi setter kursen mot Lerwick på Shetland, Torshavn på Færøyene, 4 spennende havner på Island, og Ittoqqortoormit & Scoresby Sound på Grønland, før vi ender opp i Reykjavik. Vi får oppleve Island med vulkaner, geysirer og vakkert landskap, samt at vi våkner opp på Grønland med hvaler og isbjørner som høydepunkt.

 

 Tilbake til reiseoversikt

11 netterscruise med alle måltider!

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 24990
Sted: Cruise Shetland, Færøyene, Island & Grønland
Avreisedato: 03. august 2023
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 16. august 2023

Program

Torsdag 3. august: Hjem – Tromsø Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 mot Oslo Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Tromsø, avgang kl.13,45. Etter knappe 2 timer lander vi i Tromsø og tar plass i bussen som tar oss med inn til sentrum hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag 4. august: Tromsø – MS ”Norwegian Star” Vi spiser frokost på hotellet, før vi blir hentet av guide som tar oss med på en vandretur i Tromsø. Etter guiderunden drar vi ut til cruisehavnen, hvor vi sjekker inn på den litt mindre cruisebåten MS ”Norwegian Star” som blir vårt hjem de neste 11 nettene. Vi hygger oss med god mat og service, nyter utsikten fra dekket, tar oss en dukkert i svømmebassenget og kan bli underholdt av levende musikk rundt om på skipet.

Lørdag 5. august – Mandag 14. august: Om bord på «Norwegian Star» Lørdag ankommer vi vakre Lofoten og Svolvær. Ta deg en vandretur i nærområdet, eller en båttur til Henningsvær og nyt utsikten mot Svolværgeita. Søndag ankommer vi Helgelandskysten og Sandnessjøen. Vi legger fra kai om ettermiddagen og nyter utsikten langs Helgelandskysten. Mandag seiler vi inn den fantastisk vakre Nord- og Innvikfjorden helt til Olden, som vi ankommer ved lunsjtid. Nyt den fantastiske utsikten fra dekk, eller ta deg en vandretur i Olden. Tirsdag ankommer vi Shetland og Lerwick. Her er det mulig å bli med på en 5 timers utflukt (mot tillegg). Onsdag ankommer vi ville Færøyene og Torshavn. Her er det også mulig å bli med på 5 timers utflukt (mot tillegg). Torsdag ankommer vi Djupivogur øst på Island, og fredag Akureyri nord på Island. Dra på utflukt til Vatnajøkullen eller den uendelig vakre Godafoss. Lørdag ankommer vi Ittoqqortoormiit, som er en liten bosetting nord på Grønland. Gå deg en tur i den lille byen, og nyt gjestfriheten. Søndag seiler vi gjennom Scoresbysund-fjorden og får fantastisk utsikt fra dekket om bord. Mandag legger vi til kai i Isafjordur hvor man bl.a. finner Islands eldste hus fra 1743. Det er også interessant å besøke den lille fiskerlandsbyen Osvør. 

Tirsdag 15. august: MS ”Norwegian Star” – Reykjavik Vi spiser frokost om bord før vi går i land og blir  møtt av buss som skal ta oss med på en utflukt denne dagen. Vi kjører inn i landet til Tingvellir hvor det første alltinget fant sted i år 930. Etter besøket her fortsetter vi til ikoniske Gullfoss før vi returnerer til Reykjavik, hvor vi sjekker inn på vårt hotell i utkanten av byen. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag 16. august: Reykjavik – hjem Vi får en tidlig frokost før vi kjører til flyplassen i Reykjavik. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Oslo. Etter drøye 2 timer lander vi  på Gardermoen kl.12,35, og tar plass i bussen tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*2 overnatting før/etter cruiset i delt dobbeltrom
*2 frokoster og 2 middager før/etter cruiset
*11 netters cruise med alle måltider i delt dobbeltlugar
*Guiding i Tromsø og utflukt på Island
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

Tillegg som blir belastet alle om bord: Service Charge $ 176
*Enkeltrom/lugar kr. 13 975,-
*Utvendig lugar kr. 7 990,- (per lugar)
*Balkonglugar kr. 19 990,- (per lugar)
*Free at sea kr. 1 650,- per person (Drikkepakke & 250 minutter wifi per lugar)
*Utfluktspakke Shetland og Færøyene kr. 1.100,-