Dalarna med Midtsommerfeiring

Opplev svensk Midtsommerfeiring sommeren 2020!

Avreisedato: 17. juni 2020 | 5 dager | Turpris: 6990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Sommerfeiring i eventyrlige dalstrøk

I Dalarna vi skal være med på tradisjonell Midsommarfeiring

Bli med til idylliske Dalarna i Midt-Sverige og overvær den tradisjonelle midtsommerfeiringen. Området er den svenske folkekulturens krybbe og midt blant dype skoger finner vi rødmalte hus, den berømte dalahesten og idylliske innsjøer Vi bor i byen Mora, like ved den flotte Siljansjøen. I dette området foregår Sveriges største midtsommerfeiring, og det flotte midtsommertoget med hester, spellemenn og folkedansere danner en helt spesiell atmosfære rundt det hele. Vi gjør flere interessante stopp underveis, blant annet besøker vi Zorns Gammelgård og får omvisning hos Dalahestprodusenten Nils Olsson.. 

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev svensk Midtsommerfeiring

Se hvordan den ekte Dalahesten blir til

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6990
Sted: Sverige, Mora
Avreisedato: 17. juni 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 21. juni 2020

Program

Onsdag: Hjem – Mora Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Oslo. Herfra fortsetter vi E-6 nordover til Eidsvoll og videre langs Mjøsa til Hamar hvor vi svinger østover forbi Elverum og Løten. Herfra over grensen til Sverige og det siste stykket frem til Mora hvor vi skal bo 3 netter midt i sentrum. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag og fredag: I Mora Vi har inkludert frokost hver dag, og middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen tilbringer vi i nærområdet. Vi får først en liten guidet runde i byen der vi får høre historien, samt se hvor Vasaloppets målgang er. I løpet av dagen har vi også inkludert besøk på Zorns gammelgård som har en samling med ca. 40  historiske gamle bygninger, samt at vi selvfølgelig må besøke Nils Olssons Hemsløjd i Nusnas der vi får de hvordan den ekte Dalahesten blir til. Fredag er Midsommar. Vi starter dagen med å kjøre innsjøen Siljan rundt. Først kjører vi ut på Sollerøn, hvor vi tar en stopp ved Sollerø Kyrka før vi kjører tilbake til fastlandet ved Gesundaberget hvor vi får en vakker utsikt. Etter besøket her fortsetter vi til Rattvik hvor vi skal være med på tradisjonell Midsommarfeiring (ta med picknick-kurven til middag, eller kjøp noe enkelt på stedet).

Lørdag: Mora – Karlstad Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører sydover i Sverige frem til Rottneros. Her skal vi besøke den flotte Rottneros-parken hvor vi finner Rottneros Herregård og den flotte skulpturparken. Etter besøket her fortsetter vi de siste milene frem til Karlstad hvor vi skal bo denne natten. Vi får litt fri om ettermiddagen før vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag: Karlstad – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar fatt på hjemveien. Vi kjører sørover langs Vänern til Åmål videre forbi Bengtsfors til Strømstad. Her får vi litt tid til å ta en shoppingrunde før vi går om bord i Color Lines nye, flotte skip som tar oss med tilbake til Sandefjord, avgang kl.13,40. Etter 2,5 time er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene sørover langs E-18 (de som har påstigning lenger nordøst enn Sandefjord på utreisen må ta seg hjem på egenhånd – bussen stopper ved togstasjonen).

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 540,-
*Lunsjbuffet Strømstad-Sandefjord kr. 250,-