Den fantastiske Mørekysten

Opplev enestående natur langs Mørekysten sommeren 2021

Avreisedato: 27. juli 2021 | 7 dager | Turpris: 9390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Bussreiser

Mørekysten og vill natur

 På Mørekysten kjører vi den fantastiske Atlanterhavsveien!

Bli med oss på opplevelsesferie i Møre og Romsdal! Vi skal i løpet av denne reisen få med oss det villeste og vakreste av natur som Vestlandet kan tilby. Vi bor 2 netter i ”Rosenes by” Molde, og vi bor 2 netter i vakre Ålesund, og tar utflukter herfra. Få steder i Norge kan lokke med så dramatisk natur som Møre og Romsdal. Snødekte topper med loddrette fjellsider som stuper ned i dypblå fjorder. Vi skal kjøre den fantastiske Atlanterhavsveien som ble ble kåret til århundrets byggverk av det norske folk. Opplev Norge og den vakre naturen med buss!

 

Tilbake til reiseoversikt

 

Opplev fantastisk norsk natur

Vi seiler Hurtigruten ut den vakre Geirangerfjorden!

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9390
Sted: Norge, Mørekysten
Avreisedato: 27. juli 2021
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 02. august 2021

Program

Tirsdag: Hjem – Dombås Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 mot Oslo, videre E-6 langs Mjøsa, forbi Lillehammer til Øyer. Herfra fortsetter vi opp gjennom Gudbrandsdalen til Dombås hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: Dombås – Molde Frokost på hotellet. Vi starter dagen i vakkert fjellterreng med utsikt over mektige Dovre nasjonalpark, og kjører til Oppdal hvor vi svinger av mot Kristiansund. Variasjonene er helt utrolige fra vi øverst i dalen møter et åpent landskap som går over i en smal og frodig dal. Lengst nede i enden av dalen treffer vi på Sunndalsøra og følger fjordene frem til Kristiansund som ligger på 3 øyer rundt Norges beste og vakreste naturhavner. Kristiansund ble grunnlagt og fikk sin status av den dansk-norske kong Christian VI i 1752, men det har bodd folk her ute i ca. 10.000 år. Vi får også med oss lokalguide her før vi fortsetter til Molde hvor vi skal bo i 2 netter. Felles middag om kvelden.

Torsdag: I Molde Frokost og middag. Vi starter dagen med å besøke Bud, et lite, gammelt fiskevær i Fræna kommune. Her finner vi også Ergan Kystfort som er et av de større festningsanleggene tyskerne bygde langs kysten i forsvarssystemet de kalte Atlanterhavsvollen. Etter besøket fortsetter vi langs Hustadvika før vi ender opp midt på den fantastiske Atlanterhavsveien som ble kåret til århundrets byggverk av det norske folk. Denne storslåtte veien er 8274 meter lang, og sto klar 7. juli 1989. Den går helt ute i havgapet og er en fantastisk naturopplevelse. Vi skal også bli med den berømte ”Saga Siglar” som tar oss med ut til Ragnar Thorseths Håholmen. Her får vi oppleve Håholmens historie, og deretter vises en fascinerende film om Ragnar Thorseths eventyrlige opplevelser fra vikingeskipseilasene. Vi returnerer til Molde utpå ettermiddagen.

Fredag: Molde – Ålesund Vi kjører sydover forbi Åndalsnes før vi svinger av hovedveien og inn på den fantastiske Trollstigen. Trollstigen er Norges mest besøkte turistvei. I de bratte fjellsidene gjør Trollstigveien 11 svinger oppover til Stigrøra (858 moh.). Noen steder er veien hugd inn i fjellet, andre steder bygd opp med steinmurer. Denne veien ble bygd i 1936, og har kontinuerlig blitt utbedret for å holde standarden. Vi fortsetter ned Ørneveien til Geiranger, en av Norges mest besøkte cruiseskiphavner. Her går vi om bord i Hurtigruten som tar oss ut den vakre Geirangerfjorden. Ombord kan vi bl.a. beskue fossene de Syv Søstre og Brudesløret. Turen ender opp i Ålesund (etter vår mening – Norges vakreste by!) hvor vi tar inn på hotell midt i sentrum for 2 overnattinger. Felles middag denne kvelden.

Lørdag: I Ålesund Frokost på hotellet. Ålesund er lett å la seg fascinere av. Byen er ung til sinns, og har en dramatisk historie å vise tilbake på. I 1904 ble byen herjet av brann og 10.000 mennesker ble husløse. Opp fra asken reiste det seg en ny by, denne gang i Jugendstil. Med et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger er den som tatt rett ut fra fantasiens verden. Vi tar også en tur opp på Aksla der vi får en fantastisk utsikt.

Søndag: Ålesund – Stalheim Frokost. Vi tar plass i bussen og kjører forbi Ørsta og Volda videre til Fjærland hvor vi kan se Jostedalsbreen på nært hold, før vi ankommer Sogndal. Videre går ferden langs Sognefjorden – Norges lengste fjord. Her tar vi fergen fra Hella til Vangsnes. Vi kjører over den flotte fjellovergangen Vikafjellet til Stalheim Hotell og får en flott utsikt utover Nærøydalen og Jordalsnuten. Felles middag om kvelden.

Mandag: Stalheim – hjem Frokost på hotellet. Vi kjører gjennom den vakre Nærøydalen og videre til Flåm. Her er det mulig for de som ønsker å bli med den verdensberømte Flåmsbanen (mot tillegg i prisen). Den nesten 80 år gamle Flåmsbanen tar oss fra fjord til høyfjell, og byr på en høydeforskjell på nesten 900 meter. Utsikten underveis kan ta pusten fra noen og enhver. Ved ankomst Myrdal bytter man til tog som går videre til Geilo. For de som blir med bussen kjører denne langs Aurlandsfjorden til Aurland, videre opp Aurlandsdalen til Geilo. Herfra kjører vi via Kongsberg ut på E-18 ved Tønsberg og sørover. Felles lunsj inkludert underveis.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*1 lunsj
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 620,-
*Flåmsbanen kr. 575,- (begrenset antall)