Den fantastiske Mørekysten

Opplev enestående natur langs Mørekysten!

Avreisedato: 23. juli 2023 | 7 dager | Turpris: 11890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Mørekysten og vill natur

 På Mørekysten kjører vi den fantastiske Atlanterhavsveien!

Bli med oss på opplevelsesferie i Møre og Romsdal! Vi skal i løpet av denne reisen få med oss det villeste og vakreste av natur som Vestlandet kan tilby. Vi bor 2 netter i ”Rosenes by” Molde, og vi bor 2 netter i vakre Ålesund, og tar utflukter herfra. Få steder i Norge kan lokke med så dramatisk natur som Møre og Romsdal. Snødekte topper med loddrette fjellsider som stuper ned i dypblå fjorder. Vi skal kjøre den fantastiske Atlanterhavsveien som ble ble kåret til århundrets byggverk av det norske folk. Opplev Norge og den vakre naturen med buss !

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev fantastisk norsk natur

Vi kjører den fantastiske Atlanterhavsveien

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 11890
Sted: Norge, Mørekysten
Avreisedato: 23. juli 2023
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 29. juli 2023

Program

Søndag: Hjem – Oppdal Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 mot Oslo, videre E-6 langs Mjøsa, forbi Lillehammer til Øyer. Herfra fortsetter vi opp gjennom Gudbrandsdalen og avslutter dagen gjennom vakkert fjellterreng med utsikt over mektige Dovre nasjonalpark frem til Oppdal hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Mandag: Oppdal – Molde Frokost og middag. Vi starter med å kjøre ned gjennom Grøvudalen mot Kristiansund. Variasjonene er helt utrolige fra vi øverst i dalen møter et åpent landskap som går over i en smal frodig dal. Lengst nede i enden av dalen treffer vi på Sunndalsøra og fjorden frem til Kristiansund. Underveis skal vi besøke det kjente familiedrevet gårdsmeieriet Tingvoll, her får vi en omvisning. De lager 4 varianter av hvit og blåmuggost, og den mest kjente «Kraftkar»  har blitt kåret til  verdens beste. Vi kan også besøke gårdsbutikken før vi fortsetter til Kristiansund, byen i havgapet som ligger på 4 øyer. Her får vi med oss lokalguide, og får tid til å spise lunsj på egenhånd. Om ettermiddagen kjører vi den fantastiske Atlanterhavsveien, som går ytterst i havgapet, er 8274 meter lang og sto ferdig i 1989. Etter denne kjører vi til Farstad, Elnesvågen over gamleveien til Skaret og videre til Molde hvor vi skal bo 2 netter.

Tirsdag: I Molde Frokost. I dag har vi formiddagen fri i Molde. Tidlig ettermiddag skal vi på utflukt. Vi kjører til Bud, et lite gammelt fiskevær i Fræna kommune. Her finner vi Ergan Kystfort som er et av de største festningsanlegget tyskerne bygde langs kysten i forsvarssystemet de kalte Atlanterhavsvolllen. Her får vi en guidet omvisning før vi fortsetter ytre vei mot Hustadvika Gjestegård, hvor vi tar en liten fotostopp. På vei tilbake til hotellet skal vi ta en titt på «Kongebjørka», vi drar også opp til Vardenstua som ligger 407 m.o.h., med en fantastisk utsikt over Molde by og de vakre Sunnmørsalpene.

Onsdag: Molde – Ålesund Vi kjører forbi Åndalsnes før vi svinger inn på den fantastiske Trollstigen. Trollstigen er Norges mest besøkte turistvei. I de bratte fjellsidene gjør Trollstigveien 11 svinger oppover til Stigrøra (858 moh.). Noen steder er veien hugd inn i fjellet, andre steder bygd opp med steinmurer. Denne veien ble bygd i 1936, og har kontinuerlig blitt utbedret for å holde standarden. Vi fortsetter ned Ørneveien til Geiranger, en av Norges mest besøkte cruiseskiphavner. Her går vi om bord i turistfergen som tar oss ut den vakre Geirangerfjorden til Hellesylt. Ombord kan vi bl.a. beskue fossene de Syv Søstre og Brudesløret. Dagen ender opp i Ålesund (etter vår mening – Norges vakreste by!) hvor vi tar inn på vårt hotell for 2 overnattinger. Felles middag denne kvelden.

Torsdag: I Ålesund Frokost på hotellet. Ålesund er lett å la seg fascinere av. Byen er ung til sinns, og har en dramatisk historie å vise tilbake på. I 1904 ble byen herjet av brann og 10.000 mennesker ble husløse. Opp fra asken reiste det seg en ny by, denne gang i Jugendstil. Med et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger er den som tatt rett ut fra fantasiens verden. Vi tar også en tur opp på Aksla der vi får en fantastisk utsikt.

Fredag: Ålesund – Stalheim Frokost. Vi tar plass i bussen og kjører forbi Ørsta og Volda videre til Fjærland hvor vi kan se Jostedalsbreen på nært hold, før vi ankommer Sogndal. Videre går ferden langs Sognefjorden – Norges lengste fjord. Her tar vi fergen fra Hella til Vangsnes. Vi kjører over den flotte fjellovergangen Vikafjellet til Stalheim Hotell og får en flott utsikt utover Nærøydalen og Jordalsnuten. Felles middag om kvelden.

Lørdag: Stalheim – hjem Frokost på hotellet. Vi kjører gjennom den vakre Nærøydalen og videre til Flåm. Her er det mulig for de som ønsker å bli med den verdensberømte Flåmsbanen (mot tillegg i prisen). Den nesten 80 år gamle Flåmsbanen tar oss fra fjord til høyfjell, og byr på en høydeforskjell på nesten 900 meter. Utsikten underveis kan ta pusten fra noen og enhver. Ved ankomst Myrdal bytter man til tog som går videre til Geilo. For de som blir med bussen kjører denne langs Aurlandsfjorden til Aurland, videre opp Aurlandsdalen til Geilo. Herfra kjører vi via Kongsberg hvor bussen stopper ved Kongsberg jernbanestasjon, før den kjører ned mot Tønsberg og langs E-18 mot Kristiansand. Felles lunsj inkludert underveis. (De som har påstigning etter Tønsberg, må komme seg hjem på egenhånd fra Kongsberg/Tønsberg).

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*1 lunsj
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 700,-
*Flåmsbanen kr. 600,- (begrenset antall, må bestilles senest 30 dager før avreise)