Den greske øydrømmen Kreta

Turkisblått hav, koselige byer og spennende historie!

Avreisedato: 12. oktober 2019 | 8 dager | Turpris: 9995

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Møt sensommeren på feriefavoritten Kreta

Vi starter med besøk i Knossos-palasset og labyrinten Minotaure…

Kreta, den største øya i Hellas, er en av de mest populære reisemålene i Middelhavet! Øya sies å være fødestedet til den greske guden Zevs, og mystikken rundt Ikaros, Minotauren og kong Minos gjorde sitt utspring her. Dette er øya som kombinerer alt en reisende kan ønske seg; fantastiske attraksjoner, spennende historie og behagelige temperaturer. På Kreta finner man en  «uendelig» kystlinje med utallige strender, mens innlandet tilbyr høye fjell og flott landskap. Under oppholdet bor vi i feriebyen Rethymnon i studioleiligheter utstyrt med egen balkong eller terrasse og bassengområde. Vi utforsker øya på beste vis og blir godt kjent med den lokale historien på flere spennene utflukter underveis!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Alle studioleiligheter har balkong eller terrasse

Flere spennende utflukter

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9995
Sted: Hellas, Kreta
Avreisedato: 12. oktober 2019
Avreisested: Kristiansand Kjevik (Tønsberg)
Hjemreisedato: 19. oktober 2019

Program

Lørdag: Hjem – Kreta Det starter buss fra Tønsberg som tar med seg deltagere langs E-18 frem til Kristiansand Kjevik Lufthavn. Her sjekker vi inn på flyet direkte til Kreta, avgang kl.16,15. Etter drøye 4 timer lander vi på Kreta, og tar plass i bussen som venter for å ta oss med til Akti Chara leilighetshotell hvor vi skal kose oss i en hel uke. Det er studioleiligheter som er inkludert, og alle rom har balkong eller terrasse, og hotellet har et hyggelig bassengområde. Det er også barer, restauranter og strand i gangavstand fra hotellet.

Søndag – fredag: På Kreta Felles middag 3 kvelder under oppholdet. Den ene dagen drar vi på utflukt hvor vi  får oppleve noe av den spennende historien til Kreta. Vi starter dagen med besøk i Knossos-palasset, og labyrinten Minotaure – med en historie som går 4000 år tilbake i tid. Etter besøket her fortsetter vi til sentrum av Heraklion, Kretas hovedstad. Her får vi se de gamle bymurene, havnen og den flotte Saint Titus-kirken i tillegg til at vi besøker det fantastiske arkeologiske museet. En annen dag reiser vi til landsbyen Kolymbari. Her får vi se klosteret Gonias som i flere århundre var utsatt for erobrere. Etter besøket her kjører vi innover i landet hvor vi stopper på en vingård, hvor vi prøvesmaker lokal vin. Om ettermiddagen reiser vi til den historiske byen Chania. Her får vi en guidet rundtur, hvor vi bl.a. får se markedet og de jødiske, kristne og muslimske bydelene. En dag blir det arrangert frivillig utflukt mot tillegg i prisen. På denne utflukten krysser vi øya fra sør til nord. Vi stopper ved Armenoi for å se på de underjordiske gravstedene. Herfra fortsetter vi gjennom Kourtaliotiko-ravinen, frem til kystbyen Plakias, før vi fortsetter til Francocastello-fortet med vakker beliggenhet ved kysten. Herfra returnerer vi til hotellet.

Lørdag: Kreta – hjem Vi tar plass i bussen på formiddagen og kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Kjevik, avgang kl. 11,55. Etter ca. 4 timer lander vi på Kjevik og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt studioleilighet
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 100,-
*Ekstra utfluktsdag kr. 550,-
*2-roms leilighet (separat soverom og stue) kr. 1 800,- (per rom)