Den grønne øya, Irland & Dublin

“…besøker vi Bunratty Castle, som er det ultimate middelalderfortet i Irland”

Avreisedato: 05. mai 2024 | 6 dager | Turpris: 13290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Smaragdøya Irland

Opplev den stoslagne naturen sammen med oss!

Vilt og vakkert, inspirerende og spennende – Irlands energi og romantikk kommer til å ta deg med storm! Med noe av det mest vennlige folkeslaget i verden vil denne øya med sin varierte natur få deg til å komme tilbake igjen og igjen. Vi besøker historiske steder, fantastiske slott og får flotte naturopplevelser underveis. Bli med og opplev den grønne øya!

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev både naturen og storbyen Dublin

Flere spennende utflukter inkludert

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 13290
Sted: Irland, Limerick & Dublin
Avreisedato: 05. mai 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 10. mai 2024

Program

Søndag: Hjem – Limerick Bussen starter i Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Oslo Lufthavn Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Dublin, avgang kl.10,10. Etter 2 timers flytur lander vi i Irlands hovedstad Dublin og tar plass i bussen som tar oss gjennom vakkert landskap frem til Limerick. Underveis stopper vi på et Whiskeydestilleri hvor vi får prøvesmake noen av de edle dråpene de lager er. Herfra er det ikke langt igjen til Limerick hvor vi skal bo i 3 netter. Felles middag om kvelden.

Mandag og tirsdag: I Limerick Frokost inkludert hver dag, og felles middag en kveld. En dag har vi utflukt til Burrgen-regionen som er kjent for sin kalkstein, vakre dalfører og elver. Det er en flott kontrast mellom flora og fauna i dette området. Vi kommer frem til Cliffs of Moher hvor utsikten over Aran-øyene og Maumturk-fjellene vil ta pusten fra deg. Stedet blir også kalt Atlanterhavets hjørne for sin beliggenhet ytterst mot Atlanterhavet med USA som neste destinasjon. I tillegg besøker vi Bunratty Castle, som er det ultimate middelalderfortet i Irland. Slottet har en historie som går tilbake til år 1425 og ble senest restaurert tilbake til sin fordoms prakt i 1954. Den andre dagen drar vi på besøk til den koselige byen Killarney og området rundt, her får vi med oss lokalguide. Første stopp blir Muckross House og Traditional Farms. Muckross House museum er en flott viktoriansk herregård, og er midtpunktet i Killarney nasjonalpark med sine vakre hager. Her finner vi også tradisjonelle gårder som gir oss ett tilbakeblikk slik dagliglivet var på 1930 tallet. Etter besøket her kjører vi til Ross Castle hvor vi får en flott utsikt over innsjøen, på den andre siden kan vi se Gap of Dunloe. Vi returnerer til Limerick utpå ettermiddagen.

Onsdag: Limerick – Dublin Frokost før vi setter kursen mot Dublin. Vi kjører først nordover til Galway. Byen har en historie som går nesten 1000 år tilbake og er utrolig sjarmerende. Her får vi tid til å se oss rundt, samt spise lunsj på egenhånd før vi fortsetter til Dublin utpå ettermiddagen. Ved ankomst Dublin får vi med oss guide som tar oss med rundt i et par timer hvor vi får se de viktigste severdigetene. Rundturen ender opp på vårt hotell beliggende midt i sentrum av byen. Felles middag om kvelden.

Torsdag: I Dublin Frokost på hotellet. Vi får hele dagen fri til å utforske Dublin nærmere på egenhånd. Hva med å besøke Guinessbryggeriet, Trinity College med Book of Kells eller en av de mange flotte, historiske kirkene?

Fredag: Dublin – hjem Frokost på hotellet. Vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.13,40. Etter 2 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 900,-