Den Italienske blomsterrivieraen

Opplev Liguria i april – en av Italias vakreste regioner!

Avreisedato: 15. april 2024 | 6 dager | Turpris: 9490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 4
Flyreiser

Blomsterrivieraen og vakker fargeprakt

“…vi følger kystveien gjennom små, sjarmerende landsbyer…”

I Nordvest-Italia, like ved Frankrike, finner du en av Italias minste og aller vakreste regioner, Liguria. Vakre, hvite strender med deilig krystallklart Middelhavsvann, frodige grønne fjell som stuper ned i vannet og pittoreske fiskelandsbyer med karakteristiske trange gater. Dette er dette som gjør Blomsterrivieraen spesiell. Med sitt milde klima er det et fantastisk reisemål for oss nordboere. Vi bor i Diano Marina med beliggenhet ved Middelhavet. I byen finner man et koselig sentrum og en flott sandstrand. Vi har spennende utflukter underveis langs Blomsterrivieraen til koselige småbyer samt besøk i Monaco og Monte Carlo

 

 Tilbake til reiseoversikt

Avreise fra Stavanger

Vi bor i koselige Diano Marina

Reiseleder med på hele turen!

Reisefakta

Turpris: 9490
Sted: Italia, Blomsterrivieraen, Diano Marina
Avreisedato: 15. april 2024
Avreisested: Stavanger Lufthavn Sola
Hjemreisedato: 20. april 2024

Program

Mandag: Hjem – Diano Marina Vi har fremmøte på Stavanger Sola Lufthavn på egenhånd. Her møter vi reiselederen, og sjekker inn på flyet til Frankfurt med avgang kl.13,00. Etter knappe 2 timer lander vi og går videre til Niceflyet. Etter nye 1,5 time lander vi i Nice kl.18, 00 og tar plass i bussen som venter på å ta oss med de 1,5 timene til Italia og den koselige byen Diano Marina. Hotellet har fin beliggenhet med i sentrum og like ved straden. I tillegg har hotellet en koselig hage med utemøbler.

Tirsdag – fredag: Italias Blomsterriviera Vi har inkludert frokost hver dag, og middag 3 dager. En dag under oppholdet drar vi på utflukt småbyene Noli og Finaleborgo som ligger nord for Diano Marina på blomsterrivieraen. Begge har en historie som går tilbake til middelalderen, og er omgitt av stupbratte fjell som omgir byene som ligger i vannkanten ved middelhavet. Her får vi se små koselige gater, og piazzaer hvor vi kan sette oss ned å ta oss noe godt å drikke. Etter besøket i disse 2 sjarmerende byen returnerer vi til hotellet. En annen dag skal vi på utflukt sørover på Rivieraen. Vi følger kystveien gjennom små, sjarmerende landsbyer frem til hovedstaden på Blomsterrivieraen – San Remo. Byen har historie tilbake til romertiden og hadde sin storhetstid på midten av 1800-tallet. Her besøker vi den flotte gamlebyen med små, trange gater og vi får også se Alfred Nobels tidligere bosted – Villa Nobel (utenfra) som ligger i San Remo. Om ettermiddagen drar vi inn i landet til Dolceacqua som ligger ved ruinene av Castello dei Doria, og hvor vi finner den gamle steinbroa fra 1500 tallet som går over til gamlebyen, og som er foreviget av kunstneren Claude Monet. Vi returnerer til Diano Marino utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen drar vi til Monaco hvor vi får med oss lokalguide og bl.a. kan få se fyrstefamiliens slott, samt oppleve de luksuriøse butikkene her. Det blir også tid til å dra bort til Monte Carlo Casino, for de som ønsker det på egenhånd, før vi returnerer til Italia. En dag under oppholdet er helt fri til avslapning og hygge i Diano Marina.

Lørdag: Blomsterrivieraen – hjem Vi spiser frokost på hotellet og tar det litt med ro fra morgenen av. Tidlig ettermiddag tar vi plass i bussen og kjører opp til flyplassen i Milano. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt avgang kl.18,00. Etter en drøy time lander vi og går videre til Stavangerflyet. Etter nye 2 timer lander vi i Stavanger kl.22,30 og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 650,-