Den Italienske Blomsterrivieraen

Bli med oss til vakre Diano Marina og Blomsterrivieraen!

Avreisedato: 17. april 2024 | 6 dager | Turpris: 9990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Vakker fargeprakt langs den italienske rivieraen

 

Vakre, hvite strender med deilig krystallklart Middelhavsvann, frodige grønne fjell som stuper ned i vannet og pittoreske fiskelandsbyer med karakteristiske trange gater. Dette er det som gjør Blomsterrivieraen spesiell. Med sitt milde klima er det et fantastisk reisemål for oss nordboere. Vi bor i Diano Marina med beliggenhet ved Middelhavet. Byen har et koselig sentrum, samt en flott sandstrand. Vi har spennende utflukter underveis langs Blomsterrivieraen til Santa Margherita og Portofino samt besøk i Monaco og Monte Carlo.

 

Den vakre kysten langs Liguria

Liguria, en region i Nordvest-Italia er berømt for sin spektakulære kystlinje langs Liguriahavet. Denne pittoreske regionen er preget av dramatiske klipper, bortgjemte viker, og fargerike byer som klistrer seg til fjellskråningene. I tillegg til den vakre kysten vil du under oppholdet oppdage sjarmerende landsbyer, rik kulturarv og god italiensk mat som kjennetegner dette fantastiske hjørnet av Italia.

Sentralt hotell

Under oppholdet bor du med beliggenhet midt i sentrum, et lite steinkast unna stranden. Hotellet byr på en koselig hage med utemøbler, perfekt for avslapning etter en dag med utforskning. Her kan du våkne opp til den friske luften fra havet og glede deg over roen i omgivelsene. Frokost hver morgen og middag 3 kvelder er inkludert i løpet av oppholdet.

…vi følger blomsterrivieraen gjennom små, sjarmerende landsbyer…

 

Bilde av Portofino og gamlebyen i San Remo

Blomsterrivieraen

På denne tiden av året inntar blomstringen kyststripen med fargerike blomster, inkludert mandelblomster, olivenblomster og bougainvillea som pryder landskapet.

Fantastiske Utflukter

Med inkluderte utflukter får du muligheten til å oppdage rivieraens skjulte perler. Besøk den sjarmerende byen Santa Margherita og den ikoniske landsbyen Portofino, som ligger skjult i en idyllisk bukt omgitt av olivenlunder. Utforsk San Remo, hovedstaden på Blomsterrivieraen, og ta en tidsreise gjennom byens rike historie. Vi tar deg også med til Monaco, hvor du kan beundre fyrstefamiliens slott og utforske luksuriøse butikker.

Bilde av fyrstedømmet Monaco, som vi besøker en av dagene på utflukt.

Tid på egenhånd

En hel dag er satt av til deg for avslapning og egenutforskning i Diano Marina. Gå i eget tempo langs strandpromenaden, utforsk lokale kafeer og butikker i koselige Diano Marina.

En sømløs reise

Vi ordner alt, inkludert flytransport hver vei og transport på utfluktene under oppholdet.  Alt du trenger å gjøre er å glede deg over opplevelsene.

 

Tilbake til reiseoversikt

Avreise fra Trondheim

Opplev den vakre Blomsterrivieraen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9990
Sted: Italia, Diano Marina
Avreisedato: 17. april 2024
Avreisested: Trondheim Lufthavn Værnes
Hjemreisedato: 22. april 2024

Program

Onsdag: Hjem – Diano Marina Vi har fremmøte på Værnes hvor vi møter reiselederen og de andre deltakerne. Her sjekker vi inn på flyet til Stockholm, avgang kl.10,15. Etter en time lander vi og går videre til Niceflyet. Etter 2,5 timer lander vi i Nice kl.15,10. Ved ankomst tar vi plass i bussen som venter på å ta oss med de 1,5 timene til Italia og den koselige byen Diano Marina. Hotellet har fin beliggenhet med i sentrum og like ved stranden. I tillegg har hotellet en koselig hage med utemøbler.

Torsdag – søndag: Italias Blomsterriviera Vi har inkludert frokost hver dag, og middag 3 dager. En dag under oppholdet drar vi på utflukt til Santa Margherita og Portofino. Fra Santa Margherita tar vi fergen over til Portofino. Her får vi muligheten til å utforske denne lille, unike landsbyen, bortgjemt i en fredelig bukt omgitt av skråninger med olivenlunder. Gå gjennom gatene og nyt de fargerike husene. Vi kan også besøke en av de mange butikkene som selger lokalproduserte varer. Utpå ettermiddagen returnerer vi til vårt hotell. En annen dag skal vi på utflukt sørover på Rivieraen. Vi følger kystveien gjennom små, sjarmerende landsbyer frem til hovedstaden på Blomsterrivieraen – San Remo. Byen har historie tilbake til romertiden og hadde sin storhetstid på midten av 1800-tallet. Her besøker vi den flotte gamlebyen med små, trange gater og vi får også se Alfred Nobels tidligere bosted – Villa Nobel (utenfra) som ligger i San Remo. Om ettermiddagen drar vi inn i landet til Dolceacqua som ligger ved ruinene av Castello dei Doria, og hvor vi finner den gamle steinbroa fra 1500 tallet som går over til gamlebyen, og som er foreviget av kunstneren Claude Monet. Vi returnerer til Diano Marino utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen drar vi til Monaco hvor vi får med oss lokalguide og bl.a. kan få se fyrstefamiliens slott, samt oppleve de luksuriøse butikkene her. Det blir også tid til å dra bort til Monte Carlo Casino, for de som ønsker det på egenhånd, før vi returnerer til Italia. En dag under oppholdet er helt fri til avslapning og hygge i Diano Marina.

Mandag: Blomsterrivieraen – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker bussen og kjører til flyplassen i Nice. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl. 14,05. Etter ca. 3 timer lander vi, og går videre til Trondheimsflyet. Etter en ny knapp time lander vi kl.19,25 på Værnes og tar farvel med de andre for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 800,-