Den sjarmerende Hansabyen Riga

Opplev vakre, moderne og historiske Riga, den største hansabyen i Baltikum!

Avreisedato: 08. september 2019 | 4 dager | Turpris: 4990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Fantastisk arkitektur og historie i Riga

“vi får ettermiddagen fri til å kose oss i gamlebyen”

Riga, hovedstaden i Latvia, ligger ved Østersjøen og har 740.000 innbyggere og er den største byen i de baltiske stater. Elva Daugava deler byen i 3; Gamlebyen, sentrum og Pardaugava. Tyske kjøpmenn etablerte byen som handelssted allerede i 1158 og ble grunnlagt i 1201. Byen var med i Hansaen, noe som gjorde at Riga ble en velstående by. I sentrum finner vi en flott gamleby med gode muligheter for å gjøre en god handel. Vi skal også besøke det vakre Rundale-palasset som ble bygget fra 1730 til 1740 og tegnet av samme arkitekt som har tegnet vinterpalasset i St. Petersburg. Bli med og opplev den vakre hovedstaden i Latvia denne høsten!

 

Tilbake til reiseoversikt

Reiseleder er med på hele turen

Utflukt til Rundale-palasset inkludert!

Reisefakta

Turpris: 4990
Sted: Latvia, riga
Avreisedato: 08. september 2019
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 11. september 2019

Program

Søndag: Hjem – Riga Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her sjekker vi inn på flyet til Riga, avgang kl.16,35. Etter knappe 1,5 time lander vi i Riga. Her venter buss for å ta oss med de siste minuttene inn til Riga sentrum, hvor vi skal bo i 3 netter. Vi samles til litt enkel, felles middagsbuffet på hotellet om kvelden.

Mandag og tirsdag: I Riga Vi har inkludert frokost hver dag under oppholdet og 2 middager (inkludert ankomstdagen). Den første dagen blir vi hentet av buss og lokalguide som tar oss med rundt i byen. Vi får høre den interessante historien og vi får se de mest kjente severdighetene. Guiden tipser oss om hvor vi kan gjøre gode innkjøp. Rundturen avsluttes i gamlebyen og vi får tid til shopping og hygge på egenhånd. En hel dag, og begge ettermiddagene fri til å kose oss i gamlebyen, gjøre fordelaktige innkjøp samt besøke et av de mange SPA-anleggene vi finner her.

Onsdag: Riga – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet av lokalguide som tar oss med til Rundale. Her besøker vi Rundale-palasset som ble bygget fra 1730-1740 og tegnet av samme arkitekt som har tegnet Vinterpalasset i St. Petersburg. Etter besøket her blir vi tatt med til flyplassen i Riga. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Sandefjord Torp, avgang kl.15,25.  Etter drøye 1,5 time lander vi på Torp, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningsteder.

NB! Det er inkludert 1 koffert på 10kg til å sjekke inn per person + en håndbagasje innenfor målene 40x30x20cm. Det er mulig å oppgradere den innsjekkede bagasjen til 20kg mot tillegg (se tillegg)

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 750,-
*Oppgradere koffert fra 10 til 20kg på flyet kr. 400,- totalt for tur/retur