Eksotiske Istanbul

Opplev flotte severdigheter på storbytur til «både» Europa og Asia!

Avreisedato: 15. september 2019 | 6 dager | Turpris: 6995

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Eksotiske Istanbul

” vi vandrer til fots fra hotellet til den vakre Blå Moske i Istanbul”

Konstantinopel, sentrum i det bysantiske riket som varte i mer enn tusen år, senere omdøpt til Istanbul, var hovedstad i det Ottomanske riket i mer enn 500 år. Byen er en blanding av Europa og Asia, i et unikt bymiljø. Ta en gåtur i Sultanahmet, innenfor bymurene, blant moskéene, museene og Grand Bazaar – det er som å gå gjennom historiebøkene og hverdagslivet samtidig. Den  moderne byen på den andre siden av Galatabroen lokker med sine flotte restauranter og butikker. Byen deles av Bosporusstredet som går fra Middelhavet til Svartehavet. Få en eksotisk opplevelse denne høsten på storbytur til både Europa og Asia!

 

 

Tilbake til reiseoversikt

Flott "panoramasightseeing" i storbyen

Båttur langs Bosporosstredet inkludert!

Reiseleder er med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 6995
Sted: Tyrkia, Istanbul
Avreisedato: 15. september 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 20. september 2019

Program

Søndag: Hjem – Istanbul  Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Istanbul, avgang kl.14,15. Etter 4 timer lander vi i Istanbul, og tar plass i bussen som tar oss de siste minuttene inn til sentrum. Her sjekker vi inn på vårt hotell som ligger i gangavstand til den Blå Moske og Topkapi. Vi samles til felles middag om kvelden.

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag: I Istanbul  Frokost inkludert hver morgen, og felles middag to dager i tillegg til ankomstdagen. Den første formiddagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på panoramasightseeing gjennom både den europeiske og asiatiske delen av byen. Vi får høre den interessante historien og se mange av de mest kjente severdighetene utenfra, som for eksempel Hagia Sophia og den egyptiske obelisken. En annen dag under oppholdet får vi med oss lokalguide som tar oss med til fots fra hotellet til den fantastiske Blå Moske, som  er over 400 år gammel. Etter besøket her, går vi videre til  Topkapipalasset med en historie som går mer enn 600 år tilbake i tid. En tredje dag har vi inkludert en båttur som tar oss med på en 1,5 times tur langs Bosporosstredet, og kan få se denne fantastiske byen fra sjøsiden. Vi får også god tid til å utforske byen nærmere på egenhånd. Hva med et besøk på Grand Bazaar som med sine 5000 butikker, 60 gater, og 400 000 besøkende daglig er verdens største marked? Eller besøke museer, gå på oppdagelsesferd i gamlebyen, sette seg ned på en fortausrestaurant, smake på det lokale kjøkken, se på folkelivet, ta en tur inn i Hagia Sophia eller kanskje besøke et tyrkisk bad?

Fredag: Istanbul – hjem  Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet av buss som tar oss med til flyplassen i Istanbul. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.10,40. Etter nesten 4 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

NB! Alle må ha elektronisk visum for å komme inn til Tyrkia – dette koster $20 – søk på https://www.evisa.gov.tr/en/

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 200,-
*Tyrkisk aften kr. 450,- (middag, transport og underholdning med dans)
*Visum til Tyrkia om vi skal ordne det kr. 400,-(inkludert $20 i visumgebyr)