Elvecruise i Frankrike – Fra Middelhavet til Lyon

«Om morgenen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet»

Avreisedato: 30. april 2024 | 8 dager | Turpris: 17590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 11
Cruisereiser

Bli med på elvecruise og fantastiske opplevelser!

…et perleband av nydelige, små, interessante byer.

Bli med oss på elvecruise langs franske vannveier på Saone og Rhone i Frankrike. Vi starter fra Middelhavets bredd ved Marseille og seiler opp til Lyon, og utenfor vinduene på skipet passerer frodige vinmarker og maleriske landsbyer i Provence. Elvecruiset er som et flytende hotell som tar oss med fra den ene koselige byen til den neste, og alt av mat og nesten all drikke er inkludert. Vi kan bare slappe av og nyte utsikten og opplevelsene som står i kø på denne vakre reisen!

 

 Tilbake til reiseoversikt

6 netters elvecruise med flere inkluderte utflukter

"All-Inclusive" ombord på elvecruisebåten

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 17590
Sted: Elvecruise i sør Frankrike
Avreisedato: 30. april 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 07. mai 2024

Program

Tirsdag: Hjem – Gardermoen Bussen starter fra Kristiansand, og tar med seg deltakere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her skal vi bo denne natten.

Onsdag: Gardermoen – Marseille Tidlig frokost før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Brussel, avgang kl.06,45. Etter et par timer lander vi og går videre til Marseille-flyet. Etter en ny time lander vi kl. 12,45. Vi drar først inn til Marseille hvor vi kan spise lunsj og gå på oppdagelsesferd i gamlebyen. Utpå ettermiddagen kjører vi til Martigues hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten MS Rhone Princess. Det er 2 dekk på båten, lugardekk med de fleste lugarene som er en trapp ned når vi kommer om bord, samt øvre dekk med restaurant, bar og resepsjon, samt noen få lugarer. Våre lugarer ligger på lugardekk og har alle vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til velkomst-cocktail med presentasjon av kaptein og besetning  før middag. Vi seiler fra Martigue om kvelden.

Torsdag: Martigue – Arles Formiddagstimene nyter vi utsikten mens vi seiler nordover til neste interessante by: Van Goghs berømte by Arles. Her blir det en liten vandring med reiseleder for å utforske den lille perlen av en by. Når en vandrer i Arles gater, skjønner en at store kunstnere som Van Gogh og Cesanne valgte akkurat denne byen som sin by framfor mange andre interessante og vakre byer. Vi blir liggende her om ettermiddagen før vi seiler videre til Avignon utover kvelden.

Fredag: Avignon – Viviers Om morgenen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur i Avignon. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet. Byen ble verdens midtpunkt da pavene flyktet fra Roma

og bodde her i fred og fordragelighet i nesten 300 år. Byens severdigheter

er mange. Bykjernen i Avignon er sjarmerende med sine smale gågater, fargeglade butikker og vakre bygninger. Etter vandreturen vender vi tilbake til båten for å spise lunsj.  Ettermiddagstimene seiler vi mot Viviers.

Lørdag: Viviers – Tain- L’Hermitage Vi seiler nordover, og passerer et perleband av nydelige, små, interresante byer. Ved lunsjtid seiler vi forbi Valance, som ligger på Rhônens vestre bredd, omtrent midtveis mellom Avignon og Lyon. Den har en fargerik historie å vise til, opprinnelig en romersk koloni. I dag er Valance et viktig handels-og industrisentrum. Sent om kvelden ankommer vi Tain – L’Hermitage.

Søndag: Tain – L’Hermitage-Lyon Vi våkner opp i Lyon, og får med oss lokalguide som viser oss rundt i denne spennende byen. Byen er Frankrikes 3. største, og her møtes elvene Saône og Rhône. Gamlebyen her står på UNESCOs verdensarvliste, og vi får bl.a se «traboules»- små, trange smug som Lyon er så kjent for.  Om ettermiddagen setter vi kursen mot Macon.

Mandag: Macon – Lyon Vi våkner opp i Mâcon som ligger i hjertet av det berømte vindistriktet Beaujolais. Frodige vinmarker omkranser byen, og den er spesielt kjent for sine utsøkte viner. Byens store attraksjon er klosteret Cluny fra år 910. Det var et av Europas mektigste klostre på 1000-tallet, og er et religiøst senter langs pilegrimsruten til Santiago de Compostela i Spania. Her kan vi ta oss en liten vandretur i den koselige gamlebyen i Mâcon. Det lille torget, «Place aux Herbes» i gamlebyen, er vel verd et besøk. Ettermiddagstimene tilbringes seilende mot Lyon.

Tirsdag: Lyon – hjem Frokost om bord før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Brussel, avgang kl.11,45. Etter en timer lander vi og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi i Oslo kl.17,20, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*1 hotellovernatting i delt dobbeltrom
*6 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider & drikke inkludert
*Alle utflukter som beskrevet

Tillegg

*Enkeltlugar kr. 2 695,-
*Lugar på øverste dekk kr. 3 000,- (per lugar)
*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 50,- per person
Rabatt for: *Uten hotell første natt og fremmøte på Gardermoen 1. mai kr. 500,- per person