Elvecruise i Frankrike – Fra Lyon til Middelhavet

«Om morgenen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet»

Avreisedato: 13. april 2023 | 7 dager | Turpris: 15890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Cruisereiser

Bli med på elvecruise og fantastiske opplevelser!

…et perleband av nydelige, små, interessante byer.

Bli med oss på elvecruise langs franske vannveier på Saone og Rhone i Frankrike. Vi starter fra Lyon og seiler ned til Middelhavets bredd ved Marseille, og utenfor vinduene på skipet passerer frodige vinmarker og maleriske landsbyer i Provence. Elvecruiset er som et flytende hotell som tar oss med fra den ene koselige byen til den neste, og alt av mat og nesten all drikke er inkludert. Vi kan bare slappe av og nyte utsikten og opplevelsene som står i kø på denne vakre reisen!

 

 Tilbake til reiseoversikt

6 netters cruise med flere inkluderte utflukter

"All-Inclusive" ombord på elvecruisebåten

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 15890
Sted: Elvecruise i sør Frankrike
Avreisedato: 13. april 2023
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 19. april 2023

Program

Torsdag: Hjem – Lyon Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 mot Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Geneve, avgang kl.08,50. Etter et par timer lander vi i Sveits. Herfra fortsetter vi det siste stykket gjennom fantastisk alpelandskap frem til den franske byen Lyon. Her får vi først en guidet rundtur før vi avslutter på kaia hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten Mistral. Det er 2 dekk på båten, lugardekk med de fleste lugarene som er en trapp ned når vi kommer om bord, samt øvre dekk med restaurant, bar og resepsjon, samt noen få lugarer. Våre lugarer ligger på lugardekk og har alle vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til velkomst-cocktail med presentasjon av kaptein og besetning  før middag. Vi seiler fra Lyon om kvelden.

Fredag: Macon Vi våkner opp i Mâcon som ligger i hjertet av det berømte vindistriktet Beaujolais. Frodige vinmarker omkranser byen, og den er spesielt kjent for sine utsøkte viner. Byens store attraksjon er klosteret Cluny fra år 910. Det var et av Europas mektigste klostre på 1000-tallet, og er et religiøst senter langs pilegrimsruten til Santiago de Compostela i Spania. Her kan vi ta oss en liten vandretur i den koselige gamlebyen i Mâcon. Det lille torget, «Place aux Herbes» i gamlebyen, er vel verd et besøk. Ettermiddagstimene tilbringes seilende mot Lyon.

Lørdag: Lyon – Tain- L’Hermitage Etter frokost har vi formiddagen fri i denne fantastiske byen. Byen er Frankrikes 3. største, og her møtes elvene Saône og Rhône. Gamlebyen her står på UNESCOs verdensarvliste. Ta deg en tur til «traboules»- små, trange smug som Lyon er så kjent for.  Om ettermiddagen setter vi kursen mot Middelhavet og ankommer Tain-L’Hermitage om kvelden.

Søndag: Tain- L’Hermitage – Avignon Vi seiler videre sørover, nyter utsikten, og passerer et perleband av nydelige, små, interresante byer. Om formiddagen seiler vi forbi Valance, som ligger på Rhônens vestre bredd, omtrent midtveis mellom Avignon og Lyon. Den har også en fargerik historie å vise til, opprinnelig en romersk koloni med mange attraksjoner. I dag er Valance et viktig handels-og industrisentrum i regionen Auvergne – Rhône- Alpes. Om ettermiddagen forbi «nougatbyen» Montélimar. Sent om kvelden ankommer vi Avignon.

Mandag: Avignon-Arles-Martigue Om morgenen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet. Byen ble verdens midtpunkt da pavene flyktet fra Roma og bodde her i fred og fordragelighet i nesten 300 år. Byens severdigheter er mange. Bykjernen i Avignon er sjarmerende med sine smale gågater, fargeglade butikker og vakre bygninger. Etter vandreturen vender tilbake til båten for å spise lunsj.  Det er kort avstand til neste interessante by: Van Goghs berømte by Arles. Her blir det en liten vandring med reiseleder for å utforske den lille perlen av en by. Når en vandrer i Arles gater, skjønner en at store kunstnere som Van Gogh og Cesanne valgte akkurat denne byen som sin by framfor mange andre interessante og vakre byer. Sen ettermiddag setter vi kursen mot Middelhavets bredd og Martigues.

Tirsdag: Martigues Idag ligger vi til kai i Martigue, og vi har inkludert utflukt inn til Marseille hvor buss og lokalguide tar oss med rundt og viser oss de mest kjente severdighetene. Vi er tilbake ved skipet til lunsjtid. Ettermiddagstimene fri til å slappe av og gå seg en liten runde i koselige Martigue. Om kvelden samles vi til gallamiddag og «Farewell-show» .

Onsdag: Martigues – hjem Etter frokost om bord sjekker vi ut fra båten, og kjører til flyplassen i Nice. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.13,35. Etter knappe 3 timer lander vi på Gardermoen kl.16,40, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*6 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider og drikke inkludert
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 50,- per person
*Enkeltlugar kr. 4 410,-
*Lugar på øverste dekk kr. 3 000,- (per lugar)