Elvecruise i Frankrike – Fra Lyon til Middelhavet

«Om morgenen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet»

Avreisedato: 25. april 2024 | 7 dager | Turpris: 16690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Cruisereiser

Bli med på elvecruise og fantastiske opplevelser!

…et perleband av nydelige, små, interessante byer.

Bli med oss på elvecruise langs franske vannveier på Saone og Rhone i Frankrike. Vi starter fra Lyon og seiler ned til Middelhavets bredd ved Marseille, og utenfor vinduene på skipet passerer frodige vinmarker og maleriske landsbyer i Provence. Elvecruiset er som et flytende hotell som tar oss med fra den ene koselige byen til den neste, og alt av mat og nesten all drikke er inkludert. Vi kan bare slappe av og nyte utsikten og opplevelsene som står i kø på denne vakre reisen!

 

 Tilbake til reiseoversikt

6 netters elvecruise med flere inkluderte utflukter

"All-Inclusive" ombord på elvecruisebåten

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 16690
Sted: Elvecruise i sør Frankrike
Avreisedato: 25. april 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 01. mai 2024

Program

Torsdag: Hjem – Lyon Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 mot Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Munchen, avgang kl.11,35. Etter et par timer lander vi i Tyskand og går videre til Lyon flyet. Etter en ny time lander vi kl.15,55. Herfra er det ikke mange minuttene til kaia hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten Rhone Princess. Det er 2 dekk på båten, lugardekk med de fleste lugarene som er en trapp ned når vi kommer om bord, samt øvre dekk med restaurant, bar og resepsjon, samt noen få lugarer. Våre lugarer ligger på lugardekk og har alle vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til velkomst-cocktail med presentasjon av kaptein og besetning  før middag. Vi seiler fra Lyon om kvelden.

Fredag: Mâcon – Lyon Vi våkner opp i Mâcon som ligger i hjertet av det berømte vindistriktet Beaujolais. Frodige vinmarker omkranser byen, og den er spesielt kjent for sine utsøkte viner. Byens store attraksjon er klosteret Cluny fra år 910. Det var et av Europas mektigste klostre på 1000-tallet, og er et religiøst senter langs pilegrimsruten til Santiago de Compostela i Spania. Her kan vi ta oss en liten vandretur i den koselige gamlebyen i Mâcon. Det lille torget, «Place aux Herbes» i gamlebyen, er vel verd et besøk. Ettermiddagstimene tilbringes seilende mot Lyon.

Lørdag: Lyon – Tain- L’Hermitage Etter frokost har vi inkludert en guidet rundtur i denne fantastiske byen. Byen er Frankrikes 3. største, og her møtes elvene Saône og Rhône. Gamlebyen her står på UNESCOs verdensarvliste. Ta deg en tur til «traboules»- små, trange smug som Lyon er så kjent for.  Om ettermiddagen setter vi kursen mot Middelhavet og ankommer Tain-L’Hermitage om kvelden.

Søndag: Tain- L’Hermitage – Avignon Vi seiler sørover, nyter utsikten, og passerer et perleband av nydelige, små, interresante byer. Om formiddagen seiler vi forbi Valance, som ligger på Rhônens vestre bredd, omtrent midtveis mellom Avignon og Lyon. Den har også en fargerik historie å vise til, opprinnelig en romersk koloni. I dag er Valance et viktig handels-og industrisentrum i regionen Auvergne – Rhône- Alpes. Sent om kvelden ankommer vi Avignon.

Mandag: Avignon-Arles Om morgenen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur i Avignon. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet. Byen ble verdens midtpunkt da pavene flyktet fra Roma og bodde her i fred og fordragelighet i nesten 300 år. Byens severdigheter er mange. Bykjernen i Avignon er sjarmerende med sine smale gågater, fargeglade butikker og vakre bygninger. Etter vandreturen vender tilbake til båten for å spise lunsj.  Det er kort avstand til neste interessante by: Van Goghs berømte by Arles. Her blir det en liten vandring med reiseleder for å utforske den lille perlen av en by. Når en vandrer i Arles gater, skjønner en at store kunstnere som Van Gogh og Cesanne valgte akkurat denne byen som sin by framfor mange andre interessante og vakre byer.

Tirsdag: Arles – Martigues Formiddagstiemen ligger vi til kai i Arles, før vi ved lunsjtid setter kursen mot Martigues som ligger ved Middelhavet.  Om kvelden kan vi gå oss en liten runde i koselige Martigue. Om kvelden samles vi til avskjedsmiddag og «Farewell-show» .

Onsdag: Martigues – hjem Etter frokost om bord sjekker vi ut fra båten, og drar inn til sentrum av Marseile. Her får vi med oss lokalguide som tar oss med på en rundtur i denne spennende byen. Vi får også tid til å spise lunsj på egenhånd før vi kjører til flyplassen i Marseille. Her sjekker vi inn på flyet til Munchen, avgang kl.17,35. Etter 2 timer lander vi i Tyskland og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi i Oslo kl.22,15, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*6 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider & drikke inkludert
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltlugar kr. 4 830,-
*Lugar på øverste dekk kr. 3 000,- (per lugar)
*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 50,- per person