Elvecruise i Frankrike – Fra Middelhavet til Lyon

«Om morgenen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet»

Avreisedato: 01. april 2024 | 7 dager | Turpris: 16690

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Cruisereiser

Bli med på elvecruise og fantastiske opplevelser!

…et perleband av nydelige, små, interessante byer.

Bli med oss på elvecruise langs franske vannveier på Saone og Rhone i Frankrike. Vi starter fra Middelhavets bredd ved Marseille og seiler opp til Lyon, og utenfor vinduene på skipet passerer frodige vinmarker og maleriske landsbyer i Provence. Elvecruiset er som et flytende hotell som tar oss med fra den ene koselige byen til den neste, og alt av mat og nesten all drikke er inkludert. Vi kan bare slappe av og nyte utsikten og opplevelsene som står i kø på denne vakre reisen!

 

 Tilbake til reiseoversikt

6 netters cruise med flere inkluderte utflukter

"All-Inclusive" ombord på elvecruisebåten

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 16690
Sted: Elvecruise i sør Frankrike
Avreisedato: 01. april 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 07. april 2024

Program

Mandag: Hjem – Marseille Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 mot Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Munchen, avgang kl.11,35. Etter et par timer lander vi i Tyskand og går videre til Marseille-flyet. Etter en ny drøy time lander vi kl.16,55. Herfra er det ikke mange minuttene til kaia hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten MS Camargue. Det er 2 dekk på båten, lugardekk med de fleste lugarene som er en trapp ned når vi kommer om bord, samt øvre dekk med restaurant, bar og resepsjon, samt noen få lugarer. Våre lugarer ligger på lugardekk og har alle vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til velkomst-cocktail med presentasjon av kaptein og besetning  før middag. Vi seiler fra Martigue om kvelden.

Tirsdag: Martigue – Arles Formiddagstimene nyter vi utsikten mens vi seiler nordover til neste interessante by: Van Goghs berømte by Arles. Her blir det en liten vandring med reiseleder for å utforske den lille perlen av en by. Når en vandrer i Arles gater, skjønner en at store kunstnere som Van Gogh og Cesanne valgte akkurat denne byen som sin by framfor mange andre interessante og vakre byer. Vi blir liggende her om ettermiddagen før vi seiler videre til Avignon utover kvelden.

Onsdag: Avignon – Viviers Om morgenen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur i Avignon. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet. Byen ble verdens midtpunkt da pavene flyktet fra Roma og bodde her i fred og fordragelighet i nesten 300 år. Byens severdigheter er mange. Bykjernen i Avignon er sjarmerende med sine smale gågater, fargeglade butikker og vakre bygninger. Etter vandreturen vender vi tilbake til båten for å spise lunsj.  Ettermiddagstimene seiler vi mot Viviers.

Torsdag: Viviers – Tain- L’Hermitage Vi seiler nordover, nyter utsikten, og passerer et perleband av nydelige, små, interresante byer. Om ved lunsjtid seiler vi forbi Valance, som ligger på Rhônens vestre bredd, omtrent midtveis mellom Avignon og Lyon. Den har også en fargerik historie å vise til, opprinnelig en romersk koloni. I dag er Valance et viktig handels-og industrisentrum i regionen Auvergne – Rhône- Alpes. Sent om kvelden ankommer vi Tain – L’Hermitage.

Fredag: Tain – L’Hermitage-Lyon Vi våkner opp i Lyon denne dagen, og får med oss lokalguide denne formiddagen somm tar oss med rundt i denne spennende byen. Byen er Frankrikes 3. største, og her møtes elvene Saône og Rhône. Gamlebyen her står på UNESCOs verdensarvliste. Ta deg en tur til «traboules»- små, trange smug som Lyon er så kjent for.  Om ettermiddagen setter vi kursen mot Macon.

Lørdag: Macon – Lyon Vi våkner opp i Mâcon som ligger i hjertet av det berømte vindistriktet Beaujolais. Frodige vinmarker omkranser byen, og den er spesielt kjent for sine utsøkte viner. Byens store attraksjon er klosteret Cluny fra år 910. Det var et av Europas mektigste klostre på 1000-tallet, og er et religiøst senter langs pilegrimsruten til Santiago de Compostela i Spania. Her kan vi ta oss en liten vandretur i den koselige gamlebyen i Mâcon. Det lille torget, «Place aux Herbes» i gamlebyen, er vel verd et besøk. Ettermiddagstimene tilbringes seilende mot Lyon.

Søndag: Lyon – hjem Etter frokost om bord sjekker vi ut fra båten, og kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Brussel, avgang kl.11,45. Etter en timer lander vi i Belgia og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi i Oslo kl.17,20, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*6 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider & drikke inkludert
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltlugar kr. 4 830,- *Lugar på øverste dekk kr. 3 000,- (per lugar)
*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 50,- per person