Elvecruise i Frankrike – Fra Middelhavet til Lyon & Macon

«…lokalguide som skal ta oss med på panoramasightseeing i Lyon.»

Avreisedato: 01. mai 2022 | 7 dager | Turpris: 16990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Cruisereiser

Bli med på elvecruise og fantastiske opplevelser!

…et perleband av nydelige, små, interessante byer.

Bli med oss på elvecruise langs franske vannveier på Saone og Rhone i Frankrike. Vi starter fra Middelhavets bredd ved Marseille og seiler opp til Lyon, og utenfor vinduene på skipet passerer frodige vinmarker og maleriske landsbyer i Provence. Elvecruiset er som et flytende hotell som tar oss med fra den ene koselige byen til den neste, og alt av mat og nesten all drikke er inkludert. Vi kan bare slappe av og nyte utsikten og opplevelsene som står i kø på denne vakre reisen!

 

 Tilbake til reiseoversikt

6 netters cruise med flere inkluderte utflukter

"All-Inclusive" ombord på elvecruisebåten

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 16990
Sted: Elvecruise i sør Frankrike
Avreisedato: 01. mai 2022
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 07. mai 2022

Program

Søndag: Hjem – Martigues Bussen starter fra Kristiansand tidlig morgen og tar på deltakere langs E-18 mot Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til München, avgang kl.11,35. Etter et par timer lander vi og går videre til Marseilleflyet. Etter nye 1,5 time lander vi i Marseille kl.16,50. Herfra er det ikke langt igjen til Martigue hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten Mistral. Det er 2 dekk på båten, lugardekk med de fleste lugarene som er en trapp ned når vi kommer om bord, samt øvre dekk med restaurant, bar og resepsjon, samt noen få lugarer. Våre lugarer ligger på lugardekk og har alle vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til velkomst-cocktail med presentasjon av kaptein og besetning før middag.

Mandag: Martigues Idag ligger vi til kai i Martigue, og vi har inkludert utflukt inn til Marseille hvor buss og lokalguide tar oss med rundt og viser oss de mest kjente severdighetene. Vi er tilbake ved skipet til lunsjtid. Ettermiddagstimene fri til å slappe av og gå seg en liten runde i koselige Martigue.

Tirsdag: Martigues – Arles – Avignon Vi seiler fra Martigue tidlig om morgenen opp langs elven til vi ankommer Van Goghs berømte by Arles. Her blir det en liten vandring med reiseleder for å utforske den lille perlen av en by. Når en vandrer i Arles gater, skjønner en at store kunstnere som Van Gogh og Cesanne valgte akkurat denne byen som sin by framfor mange andre interessante og vakre byer. Etter vandreturen blir det tid på egenhånd før vi vender tilbake til båten for å spise lunsj. Det er kort avstand til neste interessante by: Avignon. Her får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet. Byen ble verdens midtpunkt da pavene flyktet fra Roma og bodde her i fred og fordragelighet i nesten 300 år. Byens severdigheter er mange. Bykjernen i Avignon er sjarmerende med sine smale gågater, fargeglade butikker og vakre bygninger.

Onsdag: Avignon – Lyon Vi seiler videre nordover, nyter utsikten, og passerer et perleband av nydelige, små, interessante byer. Vi seiler forbi «nougatbyen» Montélimar. Videre kjører vi forbi Valance, som ligger på Rhônens vestre bredd, omtrent midtveis mellom Avignon og Lyon. Den har også en fargerik historie å vise til, opprinnelig en romersk koloni med mange attraksjoner. I dag er Valance et viktig handels-og industrisentrum i regionen Auvergne – Rhône- Alpes. Om ettermiddagen passerer vi den 2000 år gamle byen Vienne, som kneiser stolt på bredden med sine historiske minnesmerker fra romertiden, før vi om kvelden ankommer Lyon.

Torsdag: Lyon – Macon Etter en god frokost møter vi en lokalguide som skal ta oss med på panoramasightseeing i Lyon. Byen er Frankrikes 3. største, og her møtes elvene Saône og Rhône. Gamlebyen her står på UNESCOs verdensarvliste. Vi vandrer i Lyons berømte «traboules»- små, trange smug som byen er så kjent for. Lyon blir ofte kalt for hele Frankrikes gastronomiske hovedstad. Etter mange og fine inntrykk går vi tilbake til båten. Om ettermiddagen seiler vi videre på Saone mot Macon, ankomst om kvelden.

Fredag: Macon Vi våkner opp i Mâcon som ligger i hjertet av det berømte vindistriktet Beaujolais. Frodige vinmarker omkranser byen, og den er spesielt kjent for sine utsøkte viner. Byens store attraksjon er klosteret Cluny fra år 910. Det var et av Europas mektigste klostre på 1000-tallet, og er et religiøst senter langs pilegrimsruten til Santiago de Compostela i Spania. Vi tar en liten vandring med lokalguide i hjertet av Mâcon. Det lille torget, «Place aux Herbes» i gamlebyen, er vel verd et besøk. Ettermiddagstimene tilbringes seilende mot Lyon, og vi gjør et stopp i Trevoux om ettermiddagen. Om kvelden samles vi til gallamiddag og «Farewell-show».

Lørdag: Lyon – hjem Sen kveld/tidlig natt er vi tilbake til Lyon. Etter frokost om bord sjekker vi ut fra båten, og kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.10,45. Etter en time lander vi i Tyskland og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi på Gardermoen kl.15,00, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*6 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider og drikke inkludert
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltlugar kr. 4 050,- *Lugar på øverste dekk kr. 3 000,- (per lugar)
*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 50,- per person