Elvecruise i Frankrike – Fra Lyon til Middelhavet

«Om morgenen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet»

Avreisedato: 21. oktober 2024 | 9 dager | Turpris: 17490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Cruisereiser

Bli med på elvecruise og fantastiske opplevelser!

…et perleband av nydelige, små, interessante byer.

Bli med oss på elvecruise langs franske vannveier på Saone og Rhone i Frankrike. Vi starter fra Lyon og seiler ned til Middelhavets bredd og tilbake. Utenfor vinduene på skipet passerer frodige vinmarker og maleriske landsbyer i Provence. Elvecruiset er som et flytende hotell som tar oss med fra den ene koselige byen til den neste, og alt av mat og nesten all drikke er inkludert. Vi kan bare slappe av og nyte utsikten og opplevelsene som står i kø på denne vakre reisen!

 

 Tilbake til reiseoversikt

6 netters elvecruise med flere inkluderte utflukter

"All-Inclusive" ombord på elvecruisebåten

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 17490
Sted: Elvecruise i sør Frankrike
Avreisedato: 21. oktober 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 29. oktober 2024

Program

Mandag: Hjem – Gardermoen Bussen starter fra Kristiansand, og tar med seg deltakere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her skal vi bo denne natten.

Tirsdag: Gardermoen – Lyon Enkel frokost før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Brussel, avgang kl.06,45. Etter to timer lander vi og går videre til Lyon-flyet. Etter en ny time lander vi kl.11,00. Vi kjører til sentrum hvor vi får tid til å spise lunsj på egenhånd. Etter denne møter vi lokalguide som tar oss med på en rundtur som viser oss det mest interessante byen har å tilby. Rundturen ender opp på kaia hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten MS Rhone Princess. Det er 2 dekk på båten, lugardekk med de fleste lugarene som er en trapp ned når vi kommer om bord, samt øvre dekk med restaurant, bar og resepsjon, samt noen få lugarer. Våre lugarer ligger på lugardekk og har alle vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til velkomst-cocktail med presentasjon av kaptein og besetning.

Onsdag: Lyon- Mâcon Ved lunsjtid kaster vi loss fra Lyon og seiler mot Mâcon som ligger i hjertet av det berømte vindistriktet Beaujolais. Frodige vinmarker omkranser byen, og den er spesielt kjent for sine utsøkte viner. Byens store attraksjon er klosteret Cluny fra år 910. Det var et av Europas mektigste klostre på 1000-tallet, og er et religiøst senter langs pilegrimsruten til Santiago de Compostela i Spania. Kveldstimene tilbringes i Macon

Torsdag: Macon – Vienne Etter frokost tar reiselederen de som ønsker det med på en liten vandretur i det koselige bysentrum i Macon. Ved lunsjtid setter vi kursen sørover, og kommer til byen Vienne om kvelden.

Fredag: Vienne – Avignon Vi kan slappe av om bord, eller kan gå oss en tur i gamlebyen i Vienne før vi seiler sørover og passerer et perleband av nydelige, små, interresante byer. Vi seiler forbi Valance, som ligger på Rhônens vestre bredd, omtrent midtveis mellom Avignon og Lyon. Den har også en fargerik historie å vise til, opprinnelig en romersk koloni. I dag er Valance et viktig handels-og industrisentrum i regionen Auvergne – Rhône- Alpes. Sent om kvelden ankommer vi Avignon.

Lørdag: Avignon – Arles Om formiddagen får vi med en lokalguide som tar oss med på en vandretur i Avignon. Byens store attraksjon er Pavepalasset fra 1300-tallet. Byen ble verdens midtpunkt da pavene flyktet fra Roma og bodde her i fred og fordragelighet i nesten 300 år. Byens severdigheter er mange. Bykjernen i Avignon er sjarmerende med sine smale gågater, fargeglade butikker og vakre bygninger. Vi seiler videre om kvelden.

Søndag: Arles – Viviers Vi våkner opp i Arles. Bli med reiselederen på en liten vandring for å utforske den lille perlen av en by. Når en vandrer i Arles gater, skjønner en at store kunstnere som Van Gogh og Cesanne valgte akkurat denne byen som sin by framfor mange andre interessante og vakre byer. Om ettermiddagen setter vi kursen nordover igjen mot Viviers som vi ankommer sen ettermiddag. Ta deg en vandretur i denne hyggelige byen.

Mandag: Viviers – Tournon Formiddagstimene tilbringer vi seilende nordover frem til vi kommer til Tournon. Her kan vi besøke det fantastiske slottsmuseet, samt prøvesmake noen av de lokale vinene som blir produsert i åssidene rundt byen (ikke inkludert). Om kvelden setter skipet kursen tilbake mot Lyon. Vi samles til avskjedsmiddag og «Farewell-show»  om bord.

Tirsdag: Lyon – hjem Etter frokost tar vi plass i bussen som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Brussel, avgang kl.11,45. Etter en time lander vi og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timre lander vi kl.17,20 på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*1 hotellovernatting i delt dobbeltrom
*7 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider & drikke inkludert
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

Rabatt for: *Uten hotell første natt og fremmøte på Gardermoen 1. mai kr. 500,- per person
*Enkeltlugar kr. 5 20,-
*Lugar på øverste dekk kr. 3 000,- (per lugar)
*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 50,- per person