Elvecruise langs vakre Donau

Avreisedato: 11. august 2019 | 6 dager | Turpris: 9990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Vakre perler langs Donau

Opplev fantastiske slott, gamlebyer og enestående natur på elvecruise

Nyt et avslappende elvecruise på vei mot spennende severdigheter og reisemål denne sensommeren!  Elvecruiset på Donau tar deg med til både store og små byer, flotte slott og aldeles vakker natur i et rolig og behagelig tempo!  Vår tur starter med besøk i den vakre kulturbyen Budapest hvor vi skal på guidet rundtur med vår lokalguide. Rundturen ender opp på kaia i Budapest hvor vi går om bord den flotte elvecruisebåten”MS France” som blir vårt hjem resten av turen. Vi besøker spennende byer som Bratislava, Wien og Passau og nyter utsikten fra panoramavinduene om bord mens landskapet passerer som en vakker spillefilm. Bli med oss på en minnerik og behagelig ferie på elvecruise langs vakre Donau. 

 

 Tilbake til reiseoversikt

All drikke og alle måltider inkludert om bord MS France

Utforsk vakre byer langs Donau

Reiseleder er med på hele turen!

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9990
Sted: Elvecruise Donau
Avreisedato: 11. august 2019
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 16. august 2019

Program

Søndag: Hjem – Budapest Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Budapest, avgang kl.10,10. Etter 2 timer lander vi i Ungarns hovedstad, og møter vår lokalguide. Vi blir tatt med på en 3 timers rundtur hvor vi får se de viktigste severdighetene som Budapest har å tilby sine besøkende. Rundturen ender opp på kaia i Budapest hvor vi går om bord i ”MS France” som blir vårt hjem resten av turen. Vi hygger oss med god mat og service, og nyter utsikten fra dekket. Vi samles til velkomstdrink med kapteinen, før vi går til den første middagen om bord( drikke til maten og i baren er inkludert under oppholdet om bord).

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag: Om bord på “MS France”Mandag ligger vi ved kai i Budapest fra morgenen av, og kan benytte formiddagen til å utforske byen ytterligere. I løpet av ettermiddagstimene og kvelden nyter vi den fantastiske utsikten over landskapet, og landsbyene som vi passerer underveis til Bratislava (Slovakias hovedstad). Tirsdag formiddag legger vi til kai i Bratislava, og kan ta oss en vandretur i den koselige gamlebyen. Fantastiske barokkslott, og koselige torg er et par stikkord om gamlebyen. Ved lunsjtid setter vi kursen mot Wien som vi ankommer tidlig kveld. Onsdag ligger vi ved kai i Wien hele dagen. Byen lokker med klassisk musikk, Schönbrunn Slott, en gamleby uten sidestykke, og god mat. Mulighetene er mange, og det er bare å benytte seg av disse. Vi legger fra kai sent om kvelden og seiler inn i natten langs Donau på vår ferd videre. Torsdag seier vi gjennom den vakre Wachau -dalen frem til Melk. Her kan man velge å kjøpe utflukt fra skipet til Dürnstein, som bl.a. er kjent for å ha vært stedet hvor Richard Løvehjerte satt i fangenskap, eller man kan besøke det vakre klosteret i Melk. Om kvelden samles vi til avskjedsmiddag, og vi setter kursen mot vårt endestopp, Passau.

Fredag: Passau – hjem Frokost om bord før vi går i land i Passau. Her får vi tid til å utforske denne vakre byen om formiddagen før vi ved lunsjtid blir hentet med buss som tar oss med de siste drøye 3 timene opp til Praha. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.21,55. Etter 2 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 netters elvecruise med alle måltider og drikke inkludert
*Guiding i Budapest
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (begrenset antall)
*Lugar på øverste dekk kr. 2 200,- (per lugar)
*Tips til betjeningen om bord på elevcruiset ca. € 25,- per person