Elvecruise langs vakre Douro i Portugal

«..byen var sentral i produksjonen av portvin fra gammelt av. Ta deg en vandretur om kvelden, eller i morgentimene før vi legger fra kai igjen»

Avreisedato: 17. oktober 2023 | 8 dager | Turpris: 19590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Cruisereiser

Bli med på elvecruise langs vakre Douro i Portugal!

…elvecruisebåten har eget basseng!

Bli med oss på et elvecruise gjennom en av Europas vakreste daler – Portugals Dourodalen. Vi starter turen med guiding i den flotte byen Porto før vi legger ut på elvecruise som tar oss med i Dourodalen helt inn til Spania. Vi besøker små landsbyer, og nyter utsikten over de uendelige rekkene av vinranker som Duoro er så kjent for. Vi avslutter turen med en overnatting og besøk i Portugals hovedstad Lisboa.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Elvecruise fyllt med opplevelser

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 19590
Sted: Elvecruise langs Douro i Portugal
Avreisedato: 17. oktober 2023
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 24. oktober 2023

Program

Tirsdag: Hjem – Porto Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Lisboa, avgang kl.18,45. Etter 4 timer lander vi, og går videre til Porto-flyet. Etter en ny knapp time lander vi i Porto kl.00,30 (lokal tid), og sjekker inn på vårt hotell et steinkast unna flyplassen.

Onsdag: Porto Vi tar det litt med ro på morgenen og spiser en god frokost før vi blir tatt med på en guidet rundtur i Porto. Vi får se de største severdighetene samt høre den interessante historien. Vi får fri til å spise lunsj, samt se oss litt rundt på egenhånd før vi sjekker inn på elvecruisebåten Miguel Torga som blir vårt hjem de neste 5 nettene. Det er 3 dekk på båten; lugardekk med de fleste lugarene er en trapp ned når vi kommer om bord, midterste dekk hvor vi kommer inn med resepsjon, bar og noen lugarer, samt øverste dekk med restaurant og noen få lugarer. Det er også soldekk med et lite basseng, hvor vi kan nyte utsikten over landskapet. Alle lugarene har vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til velkomst-cocktail med presentasjon av kaptein og besetning før middag. Alle måltider, samt drikke til maten og baren er inkludert om bord.

Torsdag: Porto – Regua Om formiddagen ligger vi til kai i Porto og kan utforske byen enda mer. Ved lunsjtider legger vi fra kai og setter kursen innover i Dourodalen. Vi nyter utsikten fra vinduene om bord, og følger interessert med når vi kjører gjennom slusene i Crestuma og Carrapatelo før vi ankommer Regua om kvelden. Byen er omgitt av grønne åser med uendelige vinranker – og byen var sentral i produksjonen av portvin fra gammelt av. Ta deg en vandretur om kvelden, eller i morgentimene før vi legger fra kai igjen.

Fredag: Regua – Vega de Teron Vi ligger ved kai om morgenen før vi fortsetter seilasen innover dalen gjennom vakkert terreng. Vi passerer flere sluser denne dagen før vi ankommer Spania og Vega de Teron om kvelden.

Lørdag: Vega de Teron – Senhora da Ribeira I dag skal vi på utflukt til den vakre spanske byen Salamanca. Her får vi med oss guide som viser oss Plaza Mayor, og den vakre katedralen med historie tilbake til 12-hundretallet. Vi får også tid til lunsj på egenhånd før vi returnerer til Dourodalen og vårt hjem. Sen ettermiddag seiler vi langs Douro vestover og ankommer Senhora da Ribeira om kvelden. Vi samles til cruisets gallamiddag i kveld.

Søndag: Senhora de Ribeira – Leveirinho Vi nyter dagen om bord når vi seiler ned gjennom Dourodalen – vi passerer flere sluser og ankommer Leveirinho utpå kvelden. Kvelden avsluttes med trandisjonell underholdning etter middag.

Mandag: Leverinho – Lisboa Vi spiser frokost om bord mens vi seiler det siste stykket inn til Porto. Her venter buss for å ta oss de siste drøye 3 timene til Lisboa. Ved ankomst får vi fri til lunsj på egenhånd, før vi blir tatt med av lokalguide på en rundtur i byen hvor vi får se de viktigste severdighetene. Rundturen avsluttes på vårt hotell i sentrum. Kvelden fri til å utforske Lisboa på egenhånd.

Tirsdag: Lisboa – hjem Frokost på hotellet før vi drar til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.12,50. Etter ca. 4 timer ankommer vi Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*2 hotellovernatting med frokost i deltdobbeltrom
*5 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider og drikke inkludert
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltlugar/rom kr. 5 810,-
*Lugar franskbalkong midtre dekk
kr. 2 750,- (per lugar)
*Lugar franskbalkong øvre dekk kr. 3 990,- (per lugar)
*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 50,- per person