Elvecruise til idylliske julemarkeder i Tyskland

«Vi kan kose oss på julemarkedet og gjøre fordelaktige innkjøp i butikkene før vi kaster loss om kvelden»

Avreisedato: 26. november 2023 | 5 dager | Turpris: 9490

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Cruisereiser

Tradisjonsrike og stemningsfulle julemarkeder

Opplev den hyggelige stemningen på julemarkedene

Bli med oss på et elvecruise gjennom en av Europas vakreste daler – Rhindalen. Vi starter turen i Düsseldorf hvor vi går om bord i elvecruiseskipet før vi legger ut på vår seilas langs Rhinen. Underveis skal vi besøke sjarmerende byer som Koblenz, Mainz, Rüdesheim og Köln, som alle er flott pyntet til jul. Vi skal nyte god mat om bord, og kan kose oss med varm Glühwein og brente mandler.

 

Tilbake til reiseoversikt

Stemningsfulle opplevelser på elvecruise

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9490
Sted: Elvecruise langs Rhinen
Avreisedato: 26. november 2023
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 30. november 2023

Program

Søndag: Hjem – Düsseldorf Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Düsseldorf, avgang kl.11,25. Etter knappe 2 timer lander vi i Tyskland, og tar plass i bussen som tar oss det siste stykket inn til sentrum hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten Crucevita som blir vårt hjem de neste 4 nettene. Det er 2 dekk på båten; hoveddekk som er en trapp ned når vi kommer om bord hvor vi finner lugarer og restaurant, og promenade-dekk hvor vi kommer inn med resepsjon, bar og lugarer. Det er også soldekk, hvor vi kan nyte utsikten over landskapet. Alle lugarene har vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Lugarene på promenadedekk har vinduer fra gulv til tak med fransk balkong. Vi får litt fri om ettermiddagen før vi møtes til middag. Alle måltider er inkludert, drikke må kjøpes om man ikke bestiller drikkepakke.

Mandag: Düsseldorf – Koblenz Vi legger fra kai i Düsseldorf ved midnatt søndag kveld, og seiler langs Rhinen gjennom natta frem til Koblenz som vi ankommer om formiddagen. Her møtes elvene Rhinen og Mosel. Reiselederen tar med de som ønsker det på en vandring inn til julemarkedet etter lunsj. Vi kan kose oss på julemarkedet og gjøre fordelaktige innkjøp i butikkene før vi kaster loss om kvelden. Vi nyter utsikten over opplyste landsbyer som vi passerer i kveldstimene.

Tirsdag: Mainz – Rüdesheim Vi ankommer Mainz tidlig om morgenen og blir liggende frem til lunsjtid. Ta deg en vandretur i den koselige gamlebyen som er flott pyntet til jul. Ved lunsjtid fortsetter vi seilasen nordover igjen til Rüdesheim, som vi ankommer kl.17,00. Bli med reiseleder på en liten vandretur i denne koselige vinlandsbyen og besøk julemarkedet. Etter middag kan man ta seg en tur ut for å nyte en Rüdesheimer kaffe i kjente Drosselgasse.

Onsdag: Rüdesheim – Köln Før frokost legger vi fra kai i Rüdesheim og fortsetter ferden nordover. Vi nyter utsikten over det vakre landskapet mens vi seiler nord til Köln, som vi ankommer så snart vi er ferdige med dagens lunsj. Reiselederen tar med de som ønsker det på en liten vandring før vi får fritid på egenhånd til å besøke julemarkedet og de mange spennende butikkene. Om kvelden fortsetter ferden tilbake mot Düsseldorf.

Torsdag: Düsseldorf – hjem Vi ankommer Düsseldorf i løpet av natten, og spiser turens siste felles måltid om bord. Vi må sjekke ut fra skipet kl.10,00, men lar bagasjen være igjen på skipet. Det historiske sentrum ligger en drøy kilometer unna der båten legger til kai, og vi får tid på egenhånd til å utforske julemarkedet og gamlebyen. Vi samles ved skipet igjen i firetiden og drar til flyplassen. Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Oslo, avgang kl.19,00. Etter drøye 1,5 time er vi tilbake i Norge, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 netters elvecruise med alle måltider i delt dobbeltlugar
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Tillegg for lugar på promenadekk kr. 2 900,- (per lugar)
*Drikkepakke kr. 1 450,- (ubegrenset med øl/vin og mineralvann fra 09,30-24,00 i skipets bar og restaurant)
*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 30,- per person