Enestående Puglia -italias «hæl»

«Byen er også kjent over hele Italia for sitt gode brød bakt i vedfyrte ovner, og vi skal få en prøvesmaking»

Avreisedato: 19. oktober 2024 | 8 dager | Turpris: 14990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

En perle i det sørlige Italia!

Herlige Italienske opplevelser!

Velkommen til en uforglemmelig reise til Puglia, en perle i det sørlige Italia! Vi får en uke fylt med opplevelser, og skal bl.a. besøke sjarmerende Alberobello som er kjent for sine ikoniske trulli-hus, og ikke minst Ostuni, nabobyen til hotellet, også kjent som ”Den hvite byen”. Vi bor omgitt av naturen på Relais Porta Sud Hotel, hvor vi har nesten hele hotellet for oss selv, og de rolige omgivelsene, den flotte hagen og bassengområdet.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Inkludert 4 innholdsrike utflukter

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 14990
Sted: Italia, Puglia
Avreisedato: 19. oktober 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 26. oktober 2024

Program

Lørdag: Hjem – Puglia Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Bari, avgang kl.13,40. Etter 3 timer lander vi i sørlige Italia og tar plass i bussen som tar oss de siste milene frem til Puglia og vårt Hotel Relais Porta Sud, som ligger for seg selv på landsbygda ca. 10 km fra Ostuni. Her skal vi slappe av og kose oss i rolige omgivelser. Hotellet har hage med svømmebasseng, restaurant og bar.

Søndag – fredag: I Puglia Vi har inkludert frokost og middag på hotellet hver dag, samt lunsj på de 2 fridagene på hotellet. En dag skal vi på utflukt inn i landet til byene Matera og Altamura. Matera er en av Europas eldste byer og er utrolig sjarmerende. Byen er også hjemstedet til Sassi, et unikt område hvor folk har bodd i huler i fjellet fra flere tusen år tilbake, frem til i dag. Vi skal også besøke byen Altamura, en by med antikke palasser, kirker og kloster. Byen er også kjent over hele Italia for sitt gode brød bakt i vedfyrte ovner, og vi skal få en prøvesmaking før vi returnerer til hotellet. En annen dag skal vi til Bari og Polignano a Mare. Da drar vi ned til kysten og besøker først storbyen Bari hvor vi får en guidet rundtur, samt besøker Bari slott. Om ettermiddagen skal vi besøke byen Polignano a Mare, som ligger på en klippe med fantastisk utsikt over Adriaterhavet. En tredje dag drar vi sørover til Lecce og Gallipoli. Lecce ligger helt nede på «hælen» til Italia, og sjarmerer oss med sine monumenter med historie tilbake til romertiden. Gamlebyen er som et friluftsmuseum og på Piazza Duomo med sin flotte katedral vil alle måtte ta en selfie før vi drar videre til Gallipoli (som betyr vakker by). Byen ligger ved havet, og har en vakker gamleby omgitt av en mur. Her får vi prøvesmake olivenolje, før vi returnerer til hotellet. Den siste utfluktsdagen blir kanskje turens høydepunkt når vi skal besøke de 3 idylliske byene Alberobello, Locorotondo og Ostuni, som alle ligger kort kjøring fra hotellet. Alberobello har ca. 2000 truli, som er de hvite, små runde husene som vi ser på alle bilder fra Puglia, og som er på UNESCOs verdensarvliste. Etter besøket her skal vi til Locorotondo, som er en av Italias mest sjarmerende landsbyen, og gamlebyen er fylt med fuori (små gaterestauranter), atelierer og sjarm. Vi avslutter med Ostuni, en fantastisk liten by ofte kalt «Den hvite byen» på grunn av sine hvitkalkede bygninger. Byen ligger med flott utsikt over havet og områdene rundt. Vi får også 2 dager med avslapning på hotellet. Ta med en god bok og kos deg i hagen, eller ta en taxi til Ostuni om du skulle ønske å utforske mer.

Lørdag: Puglia – hjem Vi spiser frokost på hotellet og tar det med ro fra morgenen av før vi blir hentet med buss som tar oss med mot flyplassen. Vi stopper i kystbyen Monopoli hvor vi får et par timer til å se oss rundt, samt spise lunsj på egenhånd før vi fortsetter til flyplassen i Bari. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.17,30. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*2 lunsjer
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 100,-