Fantastiske Cinque Terre

Koselige landsbyer, vakker natur og flotte kyststier ved Cinque Terre

Avreisedato: 12. oktober 2019 | 6 dager | Turpris: 8890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 2
Flyreiser

Fantastiske Cinque Terre

“ Vi besøker Vernazza, Manarola og Riomaggiore i løpet av dagen. Den ene byen vakrere enn den andre”

Bli med og opplev «de fem land», Cinque Terre!  Disse 5 utrolig vakre fiskerlandsbyene ligger som perler på en snor langs den liguriske kyst, og er ”lenket sammen” via vinmarker og olivenlunder vakkert dandert i terrasser. Byene er alle en del av Cinque Terre nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste. Vi skal på båttur til Monterosso al Mare, en av områdets største byer. Utforsk gamlebyen, besøk stranden og nyt den fantastiske utsikten! Underveis skal vi på «byhopping» og besøker Vernazza, Manarola og Riomaggiore. Den ene byen er vakrere enn den andre. Vi får også tid til å besøke Portofino, bortgjemt i en fredelig bukt omgitt av skråninger med olivenlunder. Gå gjennom gatene og nyt de fargerike husene og  fiskebåtene. 

 

 

Tilbake til reiseoversikt

Spennende byhopping og båttur

Utflukt til "bortgjemte" Portofino

Reiseleder er med

Reisefakta

Turpris: 8890
Sted: Italia, Cinque Terre
Avreisedato: 12. oktober 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 17. oktober 2019

Program

Lørdag: Hjem – Leirici Bussen starter fra Kristiansand, og tar på deltagere mot Oslo Gardermoen.  Her går vi om bord i direkteflyet til Pisa, avgang kl.17,20. Etter ca. 2,5 timer lander vi i Italia og tar plass i bussen som venter for å kjøre oss det siste stykket til Leirici, som er en idyllisk, liten landsby beliggende helt nede ved Middelhavet, like sør for Cinque Terre (ca. 1 times kjøring). Her skal vi bo 5 netter på vårt hotell sentralt i denne koselige byen.

Søndag – onsdag: Cinque Terre Frokost inkludert hver dag, og middag 3 kvelder. En dag skal vi på utflukt og oppleve fantastiske Cinque Terre. Vi starter dagen med en båttur til den nordligste av byene, Monterosso al Mare, som også er den største av de 5 byene. Her får vi fritid til å se oss litt rundt, gå en tur i gamlebyen, besøke stranden og nyte den fantastiske utsikten. Herfra fortsetter vi med «byhopping» og besøker Vernazza, Manarola og Riomaggiore i løpet av dagen. Den ene byen vakrere enn den andre. En annen dag drar vi på utflukt nordover langs kysten til Santa Margerita og Portofino. Vi kjører på motorvei forbi Sestri Levante før vi svinger av veien mot Portofino. Her får vi muligheten til å utforske denne koselige landsbyen, bortgjemt i en fredelig bukt omgitt av skråninger med olivenlunder. Gå gjennom gatene og nyt de fargerike husene og  fiskebåtene. Besøk en av de mange butikkene som selger lokalproduserte varer. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen.

En tredje utfluktsdag starter vi med besøk i Carrara hvor vi skal besøke en av de mange marmorbruddene som finnes her. Det er bl.a. herfra marmoren til Operaen i Oslo kommer fra. Vi får høre om prosessen for kutting og frakt av marmorblokker. Etter besøket her drar vi til en lokal vingård hvor vi får prøvesmake på vinen de lager. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Vi har en hel dag fri hvor de som ønsker kan dra til byen La Spezia som er en større havneby med gode muligheter for shopping. Dersom man ønsker kan man dra på utflukt tilbake til Cinque Terre eller gå en av de mange vakre kyststiene.

Torsdag: Leirici – hjem Vi spiser en litt tidlig frokost før vi tar plass i bussen som tar oss med til flyplassen i Pisa. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Gardermoen, avgang kl. 10,35. Etter ca. 2,5 timer er vi tilbake i Norge og går ombord i bussen som skal ta oss med de siste milene hjemover langs E-18 mot Kristiansand.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 150,-