Finnmark rundt med Tromsø

“…hvor vi besøker Steilneset Minnested også kalt «Heksemonumentet»”

Avreisedato: 19. juli 2024 | 8 dager | Turpris: 17490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Natur og villmark i Finnmark

Opplev fiskeværet Hamningberg helt ytterst på Varangerhalvøy!

Bli med oss til Nord-Norge! Troms og Finnmark er Norges nordligste og største fylke. Samtidig er det fylket hvor det bor færrest mennesker. Det fylket mangler på antall mennesker kompenseres i høyeste grad av en fantastisk natur og villmark som du nå har muligheten til å oppleve på nært hold sammen med oss. Høydepunktene
kommer som perler på en snor – vi starter med Nord-Norges “hovedstad” Tromsø før vi fortsetter med helleristningene i Alta, Nordkapp, Karasjok, Vadsø og avslutter med besøk ved Grense Jakobselv. Områdene vi besøker er virkelig kontrastfylt i sammenligning med vår hverdag i sørligere strøk. Bli bedre kjent med vårt langstrakte land, besku fantastiske fjellformasjoner og natur i Norges nordligste fylke!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev fantastiske Nord-Norge

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 17490
Sted: Norge, Finnmark og Tromsø
Avreisedato: 19. juli 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 26. juli 2024

Program

Fredag: Hjem – Tromsø Bussen starter i Kristiansand  og tar på deltakere langs E-18 til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Tromsø, avgang kl.17,30. Etter 2 timer lander vi, og blir møtt av buss som tar oss med inn til nye Moxy Hotel som ligger 3km utenfor sentrum. Lokalbussen stopper like ved å tar 5 minutter. Her skal vi bo i 2 netter. Vi samles til felles middag ved ankomst.

Lørdag: I Tromsø Frokost. Om formiddagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på en 2 timers guidet rundtur i buss i byen. Vi får høre om byens historie og severdigheter. Resten av dagen fri til å utforske byen nærmere på egenhånd, vi kan bl.a. besøke museer og den kjente «Rorbua» kjent fra TV-programmet «Du skal høre mye».

Søndag: Tromsø – Alta Frokost og matpakkelunsj inkludert. Vi tar farvel med Tromsø for denne gang og kjører til Breivikeidet hvor vi tar fergen over til Svensby. Herfra fortsetter vi til Lyngseidet hvor vi tar fergen over til Olderdalen. Vi fortsetter til Kvænangsfjellet. Herfra videre til Alta og Alta museum – Verdensarvsenteret for bergkunst. Vi får en guidet rundtur på det store Helleristningsfeltet. Etter besøket her sjekker vi inn på hotellet.

Mandag: Alta – Honningsvåg Frokost og middag inkludert. Vi starter dagen med å kjøre til Hammerfest. Byen ligger på 70,7 grader nord og har i over 200 år blitt ansett som verdens nordligste by. Byen har en spennende historie med pomorhandel (betegnelsen på handelsforbindelsen mellom Nordvest-Russlands pomorer og folket langs kysten av Nord-Norge), ishavsfiske, fiskeindustri, bybranner, energi og gass. Melkøya ligger like utenfor byen og her finner vi landanlegget som behandler gassen fra Snøhvitfeltet. Etter besøket i Hammerfest fortsetter vi videre mot Honningsvåg hvor vi skal bo denne natten. Underveis stopper vi for å beskue de fantastiske fjellformasjonene, det er også mye mulig at vi får se reinsdyr som beiter i veikanten. Ved ankomst til Honningsvåg sjekker vi inn på hotellet og får noen timer til å slappe av før vi sen kveld kjører opp til Nordkapplatået hvor vi skal være ved midnatt for å se på midnattssola.

Tirsdag: Honningsvåg – Karasjok Frokost, matpakkelunsj og middag inkludert. Vi tar plass i bussen og kjører inn på Finnmarksvidda, til Karasjok som er den kulturelle og sosiale arena for samene i Norge hvor ca. 80% av innbyggerne er samisktalende. Her finner vi også Sametinget, museum for de samiske samlinger samt Karasjoks gamle kirke. Kirken er den eldste gjenværende i Finnmark, og er en av få bygninger som sto igjen etter at store deler av Finnmark ble brent under 2. Verdenskrig. Vi skal overnatte i Karasjok og det er mulig for de som ønsker å besøke museet Samiske Samlinger på egenhånd.

Onsdag: Karasjok – Vardø Frokost, matpakkelunsj og middag inkludert. Vi fortsetter vår ferd videre østover, langs Tanaelva til Utsjoki, videre langs elva til Skiippagurra og herfra til Varangerbotn og videre langs Varangerfjorden. Vi fortsetter helt ut til det fraflytta fiskeværet Hamningberg helt ytterst på Varangerhalvøya. Stedet er ett av pilotprosjektene i verdiskapningsprogrammet til Riksantikvaren. Vi ender opp i Vardø hvor vi besøker Steilneset Minnested også kalt «Heksemonumentet» som ble åpnet av Dronning Sonja i juni 2011, eller Vardhøhus Festning (inngang ikke inkludert). Vi skal også bo i Vardø denne natten.

Torsdag: Vardø – Kirkenes Frokost, lunsj og middag inkludert denne dagen. Vi setter kursen langs sørsida av Varangerfjorden frem til det lille fiskeværet Bugøynes. Her har vi får vi servert kongekrabbe til lunsj, mens vi blir fortalt historien til dette lille lokalsamfunnet. Etter besøket her fortsetter vi forbi Kirkenes ut til Grense Jakobselv der det iskalde Barentshavet møter land. På veien hit passerer vi den mye omtalte Storskog grensepassering til Russland. Ved veiens ende får vi stifte bekjentskap med Kong Oskar II kapell. Vi avslutter dagen i Kirkenes hvor vi skal bo denne natten.

Fredag: Kirkenes – hjem Frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen i Kirkenes. Her går vi om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl. 10,40. Etter 2 timer ankommer vi Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene hjemover.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*1 lunsj
*3 matpakkelunsjer
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 3 885,-