Finnmark rundt med Tromsø

Nord-Norge med fantastisk natur i Finnmark!

Avreisedato: 20. juli 2020 | 7 dager | Turpris: 13190

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Natur og villmark i Nord-Norge

Opplev midnattssolen på Nordkapplatået i Finnmark

Bli med oss til Nord-Norge! Finnmark er Norges nordligste og største fylke. Samtidig er Finnmark det fylket hvor det bor færrest mennesker. Det fylket mangler på antall mennesker kompenseres i høyeste grad av en fantastisk natur og villmark som du nå har muligheten til å oppleve på nært hold sammen med oss. Høydepunktene kommer som perler på en snor – vi starter med Nord-Norges “hovedstad” Tromsø før vi fortsetter med helleristningene i Alta, Nordkapp, Karasjok, Vadsø og avslutter med besøk ved Grense Jakobselv. Områdene vi besøker er virkelig kontrastfylt i sammenligning med vår hverdag i sørligere strøk. Bli bedre kjent med vår langstrakte land, besku fantastiske fjellformasjoner og natur i Norges nordligste fylke!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev det fantastiske Nord-Norge

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 13190
Sted: Troms og Finnmark
Avreisedato: 20. juli 2020
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 26. juli 2020

Program

Mandag: Hjem – Tromsø Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og sjekker inn på flyet til Tromsø med avgang kl. 08,55. Etter 2 timer ankommer vi Tromsø lufthavn, og blir møtt av buss og guide som tar oss med på en rundtur hvor vi får se de mest kjente severdighetene og høre den interessante historien. Rundturen ender opp på vårt hotell i sentrum. Ettermiddagen fri til å utforske byen nærmere på egenhånd. Vi kan bl.a. besøke museer og den kjente «Rorbua» kjent fra TV-programmet «Du skal høre mye». Vi samles til felles middag. Om kvelden kan de som ønsker bli med på Midnattssolkonsert i Ishavskatedralen (ikke inkludert).

Tirsdag: Tromsø – Alta Frokost på hotellet før vi tar farvel med Tromsø og kjører til Breivikeidet hvor vi tar fergen over til Svensby. Herfra fortsetter vi til Lyngseidet hvor vi tar fergen over til Olderdalen. Vi fortsetter over Kvænangsfjellet og har inkludert felles lunsj. Herfra videre til Alta og Alta museum – Verdensarvsenteret for bergkunst. Vi får en guidet rundtur på det store helleristningsfeltet. Etter besøket her sjekker vi inn på vårt hotell. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: Alta – Honningsvåg Frokost på hotellet. Vi starter dagen med å kjøre til Hammerfest. Byen ligger på 70,7 grader nord og har i over 200 år blitt ansett som verdens nordligste by. Byen har en spennende historie med pomorhandel (betegnelsen på handelsforbindelsen mellom Nordvest-Russlands pomorer og folket langs kysten av Nord-Norge), ishavsfiske, fiskeindustri, bybranner, energi og gass. Melkøya ligger like utenfor byen og her finner vi landanlegget som behandler gassen fra Snøhvitfeltet. Etter besøket i Hammerfest fortsetter vi videre mot Honningsvåg hvor vi skal bo denne natten. Underveis stopper vi for å beskue de fantastiske fjellformasjonene. Det er også mulig at vi får se reinsdyr som beiter i veikanten. Ved ankomst til Honningsvåg sjekker vi inn på hotellet og får noen timer til å slappe av før vi spiser felles middag. Sen kveld kjører vi opp til Nordkapplatået hvor vi skal være ved midnatt for å se på midnattssola.

Torsdag: Honningsvåg – Karasjok Vi har en rolig start på dagen før vi tar plass i bussen og kjører inn på Finnmarksvidda, til Karasjok. Karasjok er den kulturelle og sosiale arena for samene i Norge hvor ca. 80% av innbyggerne er samisktalende. Her finner vi også Sametinget, museum for de samiske samlinger samt Karasjoks gamle kirke. Kirken er en av de eldste gjenværende i Finnmark, og en av få bygninger som sto igjen etter at store deler av Finnmark ble brent under 2. verdenskrig. Vi skal overnatte i Karasjok og det er mulig for de som ønsker å besøke museet Samiske Samlinger eller Sámi Park på egenhånd om ettermiddagen. Vi samles til felles middag.

Fredag: Karasjok – Vadsø Vi spiser frokost på hotellet før vi fortsetter vår ferd videre østover. Herfra følger vi Tanaelva til Utsjoki, og videre langs elva til Skiippagurra og herfra til Varangerbotn langs Varangerfjorden. Vi fortsetter helt ut til det fraflytta fiskeværet Hamningberg helt ytterst på Varangerhalvøya. Stedet er ett av pilotprosjektene i verdiskapningsprogrammet til Riksantikvaren. Vi stopper også i Vardø hvor vi besøker Steilneset Minnested, også kalt «Heksemonumentet». Vardhøhus Festning (inngang ikke inkludert) er også verdt et besøk. Herfra returnerer vi til Vadsø hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Lørdag: Vadsø – Kirkenes Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen langs sørsida av Varangerfjorden frem til Kirkenes. Her blir det tid til lunsj på egenhånd, før vi om ettermiddagen kjører til Grense Jakobselv der det iskalde Barentshavet møter land. På veien hit passerer vi den mye omtalte grensepasseringen Storskog til Russland. Ved veiens ende får vi stifte bekjentskap med Kong Oskar II kapell. Felles middag om kvelden.

Søndag: Kirkenes – hjem Frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen i Kirkenes. Her går vi om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl. 12,00. Etter 2 timer ankommer vi Gardermoen, og tar farvel med reiselederen og de andre turdeltakerne.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*1 lunsj
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 2 550,- (enkeltrom utover 20%)