Finnmark rundt med Tromsø

Nord-Norge med fantastisk natur i Finnmark!

Avreisedato: 09. juli 2021 | 7 dager | Turpris: 13590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Natur og villmark i Nord-Norge

Opplev midnattssolen på Nordkapplatået

Troms og Finnmark er Norges nordligste og desidert største fylke i utstrekning, men samtidig det området hvor det bor færrest mennesker. Det Finnmark og Troms mangler på antall mennesker kompenseres i høyeste grad av en fantastisk natur og villmark som du nå har muligheten til å oppleve på nært hold sammen med oss. Høydepunktene kommer som perler på en snor – vi starter med besøk ved Grense Jakobselv, og fortsetter med Karasjok, Nordkapp med midnattssolen (værforbehold) og helleristninger i Alta før vi avslutter med Nord-Norges “hovedstad” Tromsø.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev det fantastiske Nord-Norge

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 13590
Sted: Norge, Troms og Finnmark
Avreisedato: 09. juli 2021
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 15. juli 2021

Program

Fredag: Hjem – Kirkenes Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen, og de andre deltagerne og sjekker inn på flyet til Kirkenes, avgang kl. 09,20. Etter 2 timer ankommer vi Kirkenes, og setter kursen mot Grense Jakobselv der det iskalde Barentshavet møter land. På veien hit passerer vi den mye omtalte Storskog grensepassering til Russland. Ved veiens ende får vi stifte bekjentskap med Kong Oskar II kapell. Etter besøket her ute kjører vi til  sentrum av Kirkenes. Her sjekker vi inn og samles til felles middag.

Lørdag: Kirkenes – Vadsø Frokost før vi får litt tid til å utforske Kirkenes og tar plass i bussen som tar oss med til Bugøynes. I dette koselige fiskeværet har vi inkludert felles lunsj, før ferden fortsetter videre langs sørsida av Varangerfjorden frem til Vadsø hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til middag.

Søndag: Vadsø – Karasjok Frokost, matpakkelunsj og middag denne dagen. Vi starter dagen med å kjøre helt ut til det fraflytta fiskeværet Hamningberg helt ytterst på Varangerhalvøya. Stedet er ett av pilotprosjektene i verdiskapningsprogrammet til Riksantikvaren. Vi stopper også i Vardø hvor vi besøker Steilneset Minnested også kalt «Heksemonumentet» som ble åpnet av Dronning Sonja i juni 2011, eller Vardhøhus Festning (inngang ikke inkludert).  Etter besøket her fortsetter vår ferd videre vestover. Vi kjører langs Varangerfjorden til Varangerbotn, videre langs Tanaelva til Skippagura og Utsjoki frem til Karasjok som er den kulturelle og sosiale arena for samene i Norge hvor ca. 80% av innbyggerne er samisktalende. Her finner vi også Sametinget, museum for de samiske samlinger samt Karasjoks gamle kirke. Kirken er den eldste gjenværende i Finnmark, og er en av få bygninger som sto igjen etter at store deler av Finnmark ble brent under 2. Verdenskrig. Her skal vi bo denne natten.

Mandag: Karasjok – Honningsvåg Frokost, matpakkelunsj og middag inkludert denne dagen. Vi setter kursen over Finnmarksvidda, og videre mot Honningsvåg, hvor vi skal bo denne natten. Underveis stopper vi for å beskue de fantastiske fjellformasjonene, det er også mye mulig at vi får se reinsdyr som beiter i veikanten. Ved ankomst til Honningsvåg sjekker vi inn på hotellet. Om kvelden kjører vi opp til Nordkapplatået hvor vi får se sola gå ned i havet.

Tirsdag: Honningsvåg – Alta Frokost på hotellet. Vi starter dagen med å kjøre til Hammerfest. Byen ligger på 70,7 grader nord og har i over 200 år blitt ansett som verdens nordligste by. Byen har en spennende historie med pomorhandel (betegnelsen på handelsforbindelsen mellom Nordvest-Russlands pomorer og folket langs kysten av Nord-Norge), ishavsfiske, fiskeindustri, bybranner, energi og gass. Melkøya ligger like utenfor byen og her finner vi landanlegget som behandler gassen fra Snøhvitfeltet. Etter besøket i Hammerfest fortsetter vi videre til Alta hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Onsdag: Alta – Tromsø Frokost, matpakkelunsj og middag. Om morgenen drar vi på besøk til Alta museum – Verdensarvsenteret for bergkunst. Vi får en guidet rundtur på det store Helleristningsfeltet. Etter besøket her tar vi farvel med Alta og Finnmark og kjører over Kvænangsfjellet, frem til Olderdalen hvor vi tar fergen over til Lyngseidet. Herfra fortsetter vi med ferge fra Svensby til Breivikeidet før vi kjører de siste milene frem til Tromsø, hvor vi skal bo denne natten. Om kvelden kan de som ønsker bli med på Midnattssolkonsert i Ishavskatedralen (ikke inkludert).

Torsdag: Tromsø – hjem Frokost på hotellet. Om formiddagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på en 2 timers rundtur i byen. Vi får høre om byens historie og severdigheter. Etter guidingen får vi noen timer fri i sentrum av Tromsø, før vi kjører til flyplassen. Her går vi om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl. 16,20. Etter 2 timer ankommer vi Gardermoen, og tar farvel med de andre deltagerne og reiselederen for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*3 matpakkelunsjer
*1 lunsj
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 2 640,- (enkeltrom utover 20%)
Rabatt for: *Reise uten fly (oppmøte og avreise fra flyplass Kirkenes/Tromsø på egenhånd) kr. 1 500,-