Førjulsidyll på Røros og Savalen Fjellhotell

Avreisedato: 08. desember 2020 | 4 dager | Turpris: 5390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Førjulshygge på Savalen

Førjulsavbrekk i vakre omgivelser

Fargerike hus, hvit snø og en fortryllende blåtime – går det an å finne en mer perfekt ramme rundt en førjulstur? Røros er julepyntet og fylt med sjarm og tradisjonelle aktiviteter – du er god om du ikke er i julestemning når vi drar herfra.  Vi bor og koser oss på flotte Savalen Fjellhotell med sine mange salonger, flotte spa-anlegg og fantastisk utsikt over vakre fjellheim, og med Røros ikke langt unna.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev Stemningsfulle Røros pyntet til Jul

Førjulsavbrekk i vakre omgivelser

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5390
Sted: Norge, Savalen
Avreisedato: 08. desember 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 11. desember 2020

Program

Tirsdag: Hjem – Savalen Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og følger E-18 forbi Oslo, videre opp forbi Minnesund, Elverum og Rena, hvor elvene Rena og Glomma renner sammen. Vi følger Glomma langs vestsiden av Østerdalen til Koppang, Atna og Alvdal. Herfra fortsetter vi til Fåset hvor vi svinger av fra hovedveien og kjører de siste kilometerne i vakkert fjellterreng forbi gamle gårdsbruk og hytter før vi 730 meter over havet stanser utenfor Savalen Fjellhotell. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag og torsdag: På Savalen Frokost og middag hver dag. Den første dagen drar vi til Røros – Bergstaden – den gamle gruvebyen på fjellet. Gjort kjent ikke minst av dikterhøvdingen Johan Falkberget. Her får vi med oss guide som tar oss med på en vandring gjennom de historiske gatene med trehusbebyggelse bevart slik den opprinnelig var med sine trange smug og gater innimellom slagghaugene fra gruvedriften. Det er en magisk stemning her om vinteren og gatene, butikker, kafeer og restauranter er pyntet til jul. Når blåtimen setter inn og gatelysene blir tent setter vi kursen tilbake til Savalen. Vi samles til felles middag om kvelden. Den andre dagen tilbringer vi hele dagen på Savalen. Vi har inkludert felles lunsj. Om ettermiddagen blir det arrangert et lite julemarked på Savalen, det er levende musikk, vi kan besøke Nissehuset, det er noen boder, og det er mulighet for kanefart(mot tillegg). Resten av dagen kan vi slappe av, nyte det flotte spa-anlegget eller gå oss en tur i vakre omgivelser før vi samles til julebord om kvelden.

Fredag: Savalen – hjem Vi spiser god frokost før vi pakker i bussen og kjører til Alvdal og videre ned Østerdalen og ut på E6 forbi Oslo til Bærum og Bærums Verk. Her gjør vi en stopp for å oppleve nok ett fantastisk julemarked og få litt påfyll av den gode julestemning vi allerede er komme i. Etter besøket her fortsetter vi de siste milene tilbake til våre påstigningssteder sørover mot Kristiansand.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*1 julebord
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 900,-