Førjulstur til Krakow

Vi får oppleve det hyggelige julemarkedet, den koselige stemningen i Krakow og får gode muligheter til å gjøre fordelaktige innkjøp i butikker og på julemarkedet.

Avreisedato: 27. november 2022 | 4 dager | Turpris: 5690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Førjulsstemning i historiske Krakow

Gamlebyen i Krakow har en rik arkitektur fra flere tidsepoker!

Det er ikke lett å beskrive den unike karakteren til denne byen for de som ikke har vært her. I år 1000 ble det grunnlagt et romersk-katolsk bispesete og det kongelige slott ble reist på Wawelhøyden. Krakow var også hovedstaden i Polen fra det 11. til 17. århundre og allerede i 1364 ble det første polske universitetet grunnlagt her. Byens unike gamleby gjør at byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg finner vi historiske severdigheter i nærheten av byen som saltgruvene i Wieliczka og konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau. Under vårt opphold i Polen får vi også god tid til å komme i julestemning i den koselige gamlebyen!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Gamlebyen er flott pyntet til Jul

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5690
Sted: Polen, Krakow
Avreisedato: 27. november 2022
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 30. november 2022

Program

Søndag: Hjem – Krakow Bussen har avreise fra Kristiansand om morgenen, og tar med deltakere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her sjekker vi inn på flyet direkte til Katowice, avgang kl.13,30. Etter knappe 2 timer ankommer vi Polen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene til Krakow sentrum, hvor vi skal bo i 3 netter. Vi samles for å gå til felles middag om kvelden. 

Mandag og tirsdag: I Krakow Vi har frokost inkludert hver morgen, samt felles middag en kveld i tillegg til ankomstdagen. Den første formiddagen blir vi møtt av vår lokalguide som tar oss med på en vandretur i sentrum av byen. Guiden forteller oss den spennende historien om hva Krakow har vært gjennom de siste tusen år. Vi får oppleve det hyggelige julemarkedet, den koselige stemningen i Krakow og får gode muligheter til å gjøre fordelaktige innkjøp i butikker og på julemarkedet. Den andre dagen har vi hele dagen fri og har god tid til å utforske den flotte gamlebyen, dra på spa osv. -alt til meget gode priser sammenlignet med hjemme.

Onsdag: Krakow – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og tar det litt med ro om formiddagen. Ved lunsjtid drar vi til de kjente saltgruvene som ligger i Wieliczka utenfor Krakow. Saltgruvene står på UNESCOs verdensarvliste og det er fantastisk å se alt som finnes under bakken her. Etter besøket her fortsetter vi til flyplassen. Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Torp, avgang kl.18,30. Etter 2 timer lander vi på Torp, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 middager
*Guiding i Krakow
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 990,-