Førjulstur til Røros

«…… får vi med oss lokalguide som tar oss med på vandring i den historiske delen av Bergstaden»

Avreisedato: 15. november 2021 | 4 dager | Turpris: 5490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 4
Pensjonistforbundet

Førjulstur til Bergstaden Røros

Vandretur med lokalguide i historiske omgivelser!

Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blå time som fortryller både store og små danner verdensarven Røros den perfekte rammen for en førjulstur. Vi kjører buss opp Gudbrandsdalen og ned Østerdalen med hyggelige stopp underveis. Vi får høre den spennende historien til Røros, og får oppleve både villrein og tradisjonsmat under oppholdet. Og som den perfekte ramme ligger gamlebyen i Røros like utenfor døren på hotellet.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplevelsesrik førjulstur til Røros

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5490
Sted: Norge, Røros
Avreisedato: 15. november 2021
Avreisested: Oslo S eller oppmøte på Røros
Hjemreisedato: 18. november 2021

Program

Mandag: Hjem – Røros Bussen starter fra Oslo sentrum kl.09,00 og Oslo Lufthavn Gardermoen kl.09,45. Vi kjører opp langs Mjøsa forbi Hamar og Lillehammer og videre opp til Ringebu. Her skal vi besøke Dale-Gudbrands Gard, hvor vi har inkludert lunsj og historiefortelling. Denne gården på Hundorp var herresete og har siden vikingtiden vært samlingssted for mektige møter og store begivenheter. Vi får bl.a. høre om møtet mellom Olav den Hellige og Dale-Gudbrand som skjedde her i 1021, pilgrimsleden til Nidaros som går like forbi. Etter besøket her fortsetter vi til Folldal over fjellet til Alvdal og videre siste stykket opp til Røros. Her skal vi bo på Bergstaden Hotell Røros i 3 netter. Felles middag på hotellet.

Tirsdag og onsdag: I Røros Frokost på hotellet hver dag, og middag en kveld i tillegg til ankomstdagen. Den første dagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på vandring i den historiske delen av Bergstaden. Vi har også inkludert inngang til Røros kirke. Rundturen avsluttes før lunsj, og resten av dagen fri til å se seg rundt på egenhånd. Den andre dagen drar vi på 2 småutflukter med bussen i nærområdet. Om formiddagen skal vi besøke Galåvolden Gård hvor vi skal få oppleve gårdsmat, og høre om produksjonen. Vi skal også prøvesmake den prisbelønte Rørosis, samt Røroskake som de produserer her. De har også et lite utsalg hvor vi kan få med oss godbiter hjem, om ønskelig. Om ettermiddagen skal vi få oppleve Sør-samisk kultur når vi drar på besøk til Rørosrein hvor vi får høre om samisk reindrift, og produksjon av lokalmat. Det blir interessant å høre mer om historien og lokale tradisjoner. Det er også tid til å utforske Røros på egenhånd med sine mange spennende museer, butikker og lokalhistorie på hvert gatehjørne.

Torsdag: Røros – hjem Frokost på hotellet. Vi tar plass i bussen og setter kursen hjemover gjennom Østerdalen. Vi kjører forbi Rena og Elverum frem til Løten. Her skal vi besøke Løiten Brænderi som er en historisk bygning hvor det nå er samlet en rekke forskjellige forretninger med bl.a. Løiten Lys som absolutt fortjener et besøk. Her kan man kanskje kjøpe en julegave eller to. Vi har også inkludert felles lunsj underveis denne dagen før vi er på Gardermoen ca. kl. 17,00, og i Oslo sentrum 45 minutter senere.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 middager
*2 lunsjer på vei opp og ned
*Alle aktiviteter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 080,- (enkeltrom utover 20%)
Rabatt for:
* Fremmøte direkte på Røros kr. 700,- (uten lunsjer & aktiviteter opp/ned)