Forleng sommeren på Algarvekysten & i Lisboa

«Hotellet ligger i et rolig område i hotelldelen av byen, ca. 650 meter fra stranden og med flere restauranter, barer og butikker like ved»

Avreisedato: 04. oktober 2022 | 10 dager | Turpris: 11690

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Forleng sommeren i vakre Portugal

Vi besøker Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad!

Algarve i Portugal blir ofte betegnet som en av de vakreste kyststrekningene i hele Europa med sine lange sandstrender som strekker seg bortover i horisonten. Selv om Algarve ikke ligger ved Middelhavet, har regionen fortsatt det samme behagelige klimaet. Vi bor først en uke i den tidligere fiskerlandsbyen Albufeira, som er kjent for sin flotte sandstrand og koselige bysentrum. Etter et avslappende opphold i Algarve, så avslutter vi turen med 2 netter i Portugals hovedstad Lisboa -en av Europas vakreste hovedsteder – før vi setter kursen hjem.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Vi bor i koselige Albufeira

2 netter i Lisboa med lokalguide

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 11690
Sted: Portugal, Albufeira & Lisboa
Avreisedato: 04. oktober 2022
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 13. oktober 2022

Program

Tirsdag: Hjem – Albufeira Bussen starter fra Kristiansand og tar på turdeltakere langs E-18 frem til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Portugal, avgang kl. 14,30. Etter drøye 4 timer lander vi i Faro, og tar  plass i bussen som tar oss med til turistdelen av Albufeira og Hotel Santa Eulalia & Spa. Hotellet har restaurant, bar og spa-avdeling med behandlinger mot betaling. Hotellet ligger i et rolig område i hotelldelen av byen, ca. 650 meter fra stranden og med flere restauranter, barer og butikker like ved.  

Onsdag – Mandag: Albufeira Vi har frokost inkludert hver dag og middag 4 kvelder. En dag drar vi på utflukt til Algarvekystens hovedstad Faro. Byen er ikke så gammel som den kunne vært da den ble brent ned av engelskmennene i 1596 og ødelagt av et jordskjelv i 1755. I dag fremstår den som en flott by, og vi får med oss lokalguide som viser oss havnen, den flotte Jardim Manuel Bivar-parken og katedralen. Fritid på egenhånd før vi returner til hotellet. En annen dag drar vi på utflukt tilbake i tid. Vi starter med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen. Etter dette fortsetter vi på landeveier til fiskerlandsbyen Lagos. Hvite hus og mosaikkfortau preger byen. En av Portugals største sjøfarere, ”Henry Navigatøren”, startet sine oppdagelsesreiser herfra i det 15. århundret. Vårt siste stopp for dagen er Sagres, som ligger ytterst på klippen, hvor vi får se St. Vincent-klippen – fastlands-Europas sør-vestligste endepunkt. Vi returnerer til Albufeira utpå ettermiddagen. Ellers får vi også flere dager fri til avslapning og hygge.

Tirsdag: Albufeira – Lisboa Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker i bussen og setter kursen mot Portugals hovedstad, Lisboa. Formiddagstimene kjører vi rett nordover opp til utkanten av Lisboa, vi kjører langs  Atlanterhavskysten til byene Sintra og Cascais. Her skal vi få oppleve småbysjarm og et stopp ved den kjente Boca do Inferno-klippen. Vi får også se Sintras monumenter høyt over byen, Penaslottet og det Moriske slottet. Dagen avsluttes i Lisboa sentrum hvor vi skal bo de 2 siste nettene. Felles middag om kvelden.

Onsdag: Lisboa Frokost på hotellet. Denne dagen får vi med oss lokalguide om formiddagen som viser oss de mest kjente severdighetene, og forteller oss den interessante historien til byen. Vi får bl.a. se gamlebyen Alfama, slottet, Vasco da Gama-broen og mye annet. Ettermiddagstimene fri til avslapning og hygge i Lisboa.

Torsdag: Lisboa – Hjem Vi spiser tidlig frokost før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Lisboa. Her går vi om bord i morgenflyet til Oslo. Etter 4 timer ankommer vi Oslo Gardermoen kl.12,00 (lokal tid), og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*9 overnattinger i delt dobbeltrom
*9 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 3 015,-