Varme høstdager på Algarvekysten og i Lisboa

«Hotellet ligger i et rolig område i hotelldelen av byen, ca. 650 meter fra stranden og med flere restauranter, barer og butikker like ved»

Avreisedato: 07. oktober 2024 | 11 dager | Turpris: 15490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Forleng sommeren i vakre Portugal

Vi besøker Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad!

Algarve i Portugal blir ofte betegnet som en av de vakreste kyststrekningene i hele Europa med sine lange sandstrender som strekker seg bortover mot horisonten. Selv om Algarve ikke ligger ved Middelhavet, har regionen fortsatt det samme behagelige klimaet. Vi bor først en uke i den tidligere fiskerlandsbyen Albufeira, som er kjent for sin flotte sandstrand. Etter et avslappende opphold i Algarve, så avslutter vi turen med 2 netter i Portugals hovedstad Lisboa -en av Europas vakreste hovedsteder – før vi setter kursen hjem.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Vi bor i koselige Albufeira

2 netter i Lisboa med lokalguide

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 15490
Sted: Portugal, Albufeira & Lisboa
Avreisedato: 07. oktober 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 17. oktober 2024

Program

Mandag: Hjem – Gardermoen Bussen starter fra Kristiansand, og tar med seg deltakere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her skal vi bo denne natten.

Tirsdag: Gardermoen – Algarve Tidlig frokost før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Brussel, avgang kl.06,45. Etter et par timer lander vi og går videre til Faroflyet. Etter nye 2 timer lander vi kl. 11,20 i Faro, og tar  plass i bussen som tar oss med til Albufeira hvor vi sjekker inn på vårt hotell Santa Eulalia. Alle rom har terrasse/balkong. Hotellet har restaurant og utendørsbasseng. Hotellet ligger i et rolig område, men med restauranter, barer og butikker ved hotellet. Stranden er ca. 700 meter unna hotellet.

Onsdag – mandag: Algarve Vi har frokost inkludert hver dag og middag 4 kvelder. En dag drar vi på utflukt til Faro og Olhao. Vi starter med et besøk i den sjarmerende fiskerlandsbyen Olhao, hvor det også er marked denne dagen. Etter besøket her fortsetter vi til Faro. Byen er ikke så gammel som da den ble brent ned av engelskmennene i 1596 og ødelagt av et jordskjelv i 1755. I dag fremstår den som en flott by, og vi får bl.a. se den flotte Jardim Manuel Bivar-parken og katedralen. En annen dag drar vi på utflukt tilbake i tid. Vi starter med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen. Etter dette fortsetter vi på landeveier til fiskerlandsbyen Lagos. Hvite hus og mosaikkfortau preger byen. En av Portugals største sjøfarere, ”Henry Navigatøren”, startet sine oppdagelsesreiser herfra i det 15. århundret. Vårt siste stopp for dagen er Sagres, som ligger ytterst på klippen, hvor vi får se St. Vincent-klippen – fastlands-Europas sør-vestligste endepunkt. Vi returnerer til Praia da Rocha utpå ettermiddagen. Ellers får vi også flere dager fri til avslapning og hygge.

Tirsdag: Algarve – Lisboa Frokost på hotellet før vi pakker i bussen og setter kursen mot Portugals hovedstad, Lisboa. Ved ankomst får vi med oss lokalguide som viser oss de mest kjente severdighetene, og forteller oss den interessante historien til byen. Vi får bl.a. se gamlebyen Alfama, slottet, Vasco da Gama-broen og mye annet. Dagen avsluttes i Lisboa hvor vi skal bo de 2 siste nettene ved Gulbenkian parken. Felles middag.

Onsdag: I Lisboa Frokost på hotellet. Denne dagen drar vi på utflukt nordover Atlanterhavskysten til byene Sintra og Cascais. Her skal vi få oppleve småbysjarm og et stopp ved den kjente Boca do Inferno-klippen. Vi får også se Sintras monumenter høyt over byen, Penaslottet og det Moriske slottet.

Torsdag: Lisboa – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen i Lisboa. Her tar vi flyet til Munchen, avgang kl.14,25. Etter knappe 3 timer lander vi i Tyskland, og går videre til Osloflyet. Etter knappe nye 2 timer lander vi kl.22,05, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*10 overnattinger i delt dobbeltrom
*10 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på turen

Tillegg

Rabatt for: *Uten hotell første natt og fremmøte på Gardermoen 8. oktober kr. 500,- per person
*Enkeltrom kr. 4 275,-