Fra Bodø til Tromsø med Vesterålen og Andøya

«…Bergsbotn hvor vi har fantastisk utsikt over Bergsfjorden, og vi ser små fiskevær og hus som klorer seg fast til fjellskråningene»

Avreisedato: 18. august 2021 | 6 dager | Turpris: 9990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Fantastiske naturopplevelser i Vesterålen!

Vi besøker Sommarøy ytterst i havgapet

Bli med og opplev noe av det flotteste som våre 2 nordligste fylker kan tilby når vi drar langs den vakre kyststrekningen fra Bodø i sør til Tromsø i Nord. Fra det historiske handelsstedet Kjerringøy, til det vakre fiskeværet Nyksund i Vesterålen, Norges nest største øy Senja og videre til Nord-Norges hovedstad Tromsø hvor vi avslutter med en tur til Sommarøy.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Fly T/r Trondheim Værnes

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9990
Sted: Norge, Vesterålen
Avreisedato: 18. august 2021
Avreisested: Trondheim Lufthavn Værnes
Hjemreisedato: 23. august 2021

Program

Onsdag: Hjem – Bodø Vi har fremmøte på Værnes Lufthavn på egenhånd hvor vi møter reiselederen og de andre deltakerne. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Bodø, avgang kl.09,00. Etter bare en time lander vi, og blir møtt av buss som tar oss med på utflukt til det kjente handelsstedet Kjerringøy. Stedet er blitt kjent gjennom flere av Hamsuns filmatiserte bøker, og var hjemstedet til Nord-Norges rikeste mann – jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl. Her får vi en guidet rundtur og får høre om klasseskiller, dagligliv, fiske- og handelshistorie. Vi returnerer til Bodø og sjekker inn på vårt hotell midt i sentrum for denne natten. Felles middag om kvelden.

Torsdag: Bodø – Vesterålen Vi spiser frokost på hotellet før vi fortsetter ferden nordover. Vi passerer Fauske før vi er inne på E-6 som tar oss videre nordover til Bognes hvor vi skal ta fergen over til Lødingen. Herfra er det ikke langt igjen til utkanten av Sortland hvor vi skal få en samisk opplevelse når vi besøker Inga Sami Siida like utenfor Sortland. Her får vi høre om den samiske kulturen, samt at vi kommer nært innpå reinsdyrflokken. Etter besøket her fortsetter vi de siste få minuttene frem til det splitter nye Scandic Sortland Hotell som ligger med flott utsikt over havet og byen. Her skal vi bo i 2 netter, vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag: Vesterålen Frokost og middag inkludert. Denne dagen starter vi med å kjøre til fiskeværet som fikk en ny sjanse – Nyksund. Fiskeværet var et av de største i Vesterålen, men ble i 1975 fraflyttet. Men nye krefter har flyttet inn i det siste, og vi tar oss en vandretur i det koselige fiskeværet. På veien ut hit ser vi de stupbratte fjell på den ene siden og storhavet på andre – dette er en opplevelse i seg selv. Etter besøket fortsetter vi til Bø ytterst i Vesterålen hvor vi besøker Bø Museum som ligger i naturskjønne omgivelser ved Vinjesjøen. Her finner vi også den kjente skulpturen Mannen fra havet. Vi returnerer til Sortland utpå ettermiddagen.

Lørdag: Vesterålen – Andøya – Senja – Tromsø Vi spiser frokost på hotellet og tar det litt med ro om formiddagen. På grunn av få fergeavganger, tar vi ikke plass i bussen før ved lunsjtider. Vi kjører til Risøyhamn på Andøya før vi svinger inn på nasjonal turistveg som tar oss med langs yttersiden av øya opp til Andenes. Vi får se noen av Norges vakreste strender, og stopper ved Kleivodden hvor man får en fantastisk utsikt over havet og de mektige fjellene rundt. Herfra går vi om bord i ettermiddagsferga over til Senja. De bratte fjellene som stuper rett ned i havet er et overveldende syn, og det som kjennetegner Senja. Veien snor seg inn og ut av fjorder. Vi stopper i Bergsbotn hvor vi har fantastisk utsikt over Bergsfjorden, og vi ser små fiskevær og hus som klorer seg fast til fjellskråningene. Vi gjør også stopp ved Ersfjordstranda og Tungeneset før vi er tilbake på fastlandet ved Finnsnes. Herfra kjører vi via Nordkjosbotn og videre til Tromsø hvor vi skal bo i 2 netter – ankomst til Tromsø kl.23,30.

Søndag: Tromsø Frokost på hotellet før vi idag skal slappe av i Tromsø. Om formiddagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på en vandretur i sentrum. Ellers er dage fri til avslapning og hygge, utforske byen, dra opp med taubanen til toppen av fjellet, eller kanskje besøke Ishavskatedralen?

Mandag: Tromsø – hjem Vi spiser frokost på hotellet, før vi skal på formiddagsutflukt til Sommarøy.  Her får vi oppleve alt fra majestetiske fjell til krystallklart vann og hvite sandstrender. Ytterst i havgapet finner vi Sommarøy som er et av de mest aktive fiskeværene i området, selv med bare 300 innbyggere. Vi returnerer til Tromsø og flyplassen hvor vi sjekker inn på flyet til Trondheim, avgang kl.13,45. Flyet gjør et kort stopp i Bodø før det fortsetter til Trondheim hvor vi ankommer kl.16,00. Her tar vi farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 100,-