Fransk småbyidyll i Provence

«drar vi på utflukt med reiselederen til den fantastiske akvedukten Pont du Gard som er et fantastisk byggverk»

Avreisedato: 22. april 2024 | 6 dager | Turpris: 10390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Franske opplevelser!

Vi besøker den fantastiske «Pont du Gard» akvedukten

Provence er kjent for sine små, koselige byer og en historie som kan føres langt tilbake i tid. Vi bor i den hyggelige byen Arles, som ble romersk etter at Julius Caesar fordelte landet mellom hans veteran-legionærer i år 46 f.kr. Da starter byens første gullalder og byen ble kalt “Little Rome in Gaul”. Etter ødeleggelser i middelalderen ble byen gjenbygd på 1200-tallet. Byen har også vært populær blant flere kjente kunstnere, deriblant Vincent Van Gogh. Han bodde her mye av sitt liv og man finner igjen flere av motivene hans i Arles.

 

Tilbake til reiseoversikt

Vi besøker sjarmerende historiske byer

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 10390
Sted: Frankrike, Provence, Arles
Avreisedato: 22. april 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 27. april 2024

Program

Mandag: Hjem – Arles Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet direkte til Nice, avgang kl.11,05. Etter nesten 3 timer er vi fremme i Nice og tar plass i bussen som tar oss med de siste 2,5 timene fra Nice til Arles hvor vi skal bo i 5 netter på koselig hotell midt i sentrum.

Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: I Arles Frokost inkludert hver dag og middag 2 kvelder under oppholdet. En dag møter vi vår lokalguide som tar oss med på en vandretur i de historiske delene av Arles. Vi får se det gamle Amfi-teateret, den kjente restauranten til Van Gogh, vi får høre byens interessante historie og det den har å tilby i dag. En annen dag under oppholdet drar vi på utflukt til pavebyen Avignon. Her får vi med oss vår lokalguide som viser oss rundt i denne flotte byen. Om ettermiddagen skal vi besøke den bitte lille sjarmerende middelalderbyen Les Baux, på vei tilbake mot Arles. En siste utfluktsdag drar vi på utflukt med reiselederen til den fantastiske akvedukten Pont du Gard som er et fantastisk byggverk som ble bygget rundt år 0 for å frakte vann over 50 kilomter til den romerske kolonibyen Nimes. På vei tilbake til Arles stopper vi på en koselig vingård. Her får vi prøvesmake forskjellige viner samt mulighet til å gjøre fordelaktige innkjøp. Ellers får vi god tid til å kose oss i hyggelige Arles, og kan dra på småutflukter på egenhånd, slappe av, kose oss på en hyggelig fortausrestaurant osv.

Lørdag: Arles – hjem: Vi får med oss frokost fra hotellet og blir hentet med buss. Bussen tar oss med tilbake til Nice, hvor vi går om bord i flyet til Oslo, avgang kl.11,00. Etter knappe 3 timer om bord lander vi på Gardermoen kl.13,55, og tar plass i bussen som tar oss med hjem til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 800,-