Eventyrøya Fyn

Dansk hygge på eventyrlige Fyn!

Avreisedato: 18. mai 2020 | 5 dager | Turpris: 5590

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Idyll på alle kanter av Danmarks grønne hjerte

Vi besøker Roskilde-katedralen som står på UNESCOs verdensarvliste

Bli med på vårtur til eventyrøya Fyn! Turen stater med et behagelig seilas over Skagerak sammen med DFDS Seaways fra Oslo til København. Vi skal bo 2 netter i Middelfart. Fyn er Danmarks tredje største øy, men fremstår som fredelig, romslig og ikke minst, blendende vakker! Underveis får vi oppleve noe av det beste øya har å by på. Vi skal besøke Odense, byen hvor HC Andersen skrev sine populære eventyr.  Vi besøker også Kerteminde og Egeskov Slott. Disse attraksjonene er kanskje kjent blant de færreste av oss, men er samtidig attraksjoner i verdensklasse. La deg sjarmere av dansk ‘hygge’ og nyt livet på idylliske Fyn denne våren!

 

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev vakre Egeskov slott

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 5590
Sted: Danmark, Fyn
Avreisedato: 18. mai 2020
Avreisested: Oslo Vippetangen
Hjemreisedato: 22. mai 2020

Program

Mandag: Hjem – Oslo (København) Vi har fremmøte på DFDS-terminalen på Vippetangen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltagerne og sjekker inn på DFDS Seaways som setter kurs mot København kl.16,30. Vi har inkludert plass i innvendig lugar, og samles til felles middag etter avgang, og kan hygges oss i en av salongene utover kvelden.   

Tirsdag, onsdag og torsdag: I Danmark Vi har frokost inkludert hver morgen, og middag begge kvelder på hotellet. Vi ankommer København kl.09,45 og reiser videre med buss til Fyn. Vi starter oppholdet på Fyn med et besøk i den koselige byen Kerteminde. Her finner vi en sjarmerende gamleby med bindingsverkshus og brosteinsbelagte gater. Vi spiser lunsj på egenhånd før vi fortsetter til Egeskov Slott. Slottet er ikke bare et museum med en 460 år gammel historie, men er også fortsatt et hjem for grevefamilien Ahlefeldt. Vi får en guidet rundtur og ser den imponerende innredning og den spennende utstillingen. Etter besøket her fortsetter vi til utkanten av Middelfart hvor vi skal bo i 2 netter. Den andre dagen drar vi til Odense, Danmarks 3. største  by. Vi starter oppholdet med å få en guidet rundtur i det spennende historiske sentrum før vi har inkludert inngang til HC Andersens hjem. Vi får tid på egenhånd til å spise lunsj og utforske byen nærmere før vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Den siste dagen pakker vi i bussen og setter kursen tilbake mot København. På veien stopper vi i Roskilde, her har vi inkludert inngang til Roskilde-katedralen som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får også tid til å spise lunsj på egenhånd før vi fortsetter det siste stykket til København. Her går vi om bord i DFDS Seaways som tar oss tilbake til Oslo kl.16,30.  Vi kan hygge oss i skipets salonger, og spise en bedre middag i restauranten om vi ønsker det.

Fredag: Oslo – hjem Vi spiser frokost om bord mens vi nyter innseilingen til Oslo. Ved ankomst kl.09,45 tar vi farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All ferge- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 260,- (enkeltrom utover 20%)
*Utvendig lugar på fergen kr. 500,- per lugar totalt for tur/retur