Gardasjøen med Vinfestival og Venezia

Bli med til den idylliske Gardasjøen i oktober! Fly fra Værnes!

Avreisedato: 30. september 2020 | 7 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Historie, naturopplevelser og hvilepuls langs Gardasjøen

Vi bor på hotell i fjellskråningen med fantastisk utsikt over Gardasjøen

Gardasjøen har vært et trekkplaster for turister gjennom flere hundre år. Innsjøen i Nord-Italia er landets største og har en helt fantastisk beliggenhet med Alpenes snødekte topper som vakker bakgrunn. Kontrastene er store fra det flate vin-landskapet i syd til de stupbratte Dolomittene i nord.

På de fruktbare slettene like ved innsjøen finner vi kanskje Italias mest vakre og romantiske by Verona. Byen er kjent for sin storslagne arena og Shakespears tragedie om Romeo og Julie. Langs den populære og smale innsjøen besøker vi flere flotte, små og sjarmerende byer underveis. I Bardolino foregår den årlige olivenolje- og vinfestivalen og det er gode muligheter for å prøvesmake noen lokale delikatesser mens du nyter utsikten over innsjøen. Vi får også se kjente severdigheter som Rialto-broen, Sukkenes Bro og Markusplassen når vi reiser på heldagsutflukt til historiske Venezia! 

Vi bor i San Zeno di Montagna som ligger med panoramautsikt over innsjøen. Byen danner et perfekt utgangspunkt for våre utflukter underveis.

 Tilbake til reiseoversikt

Fly fra Værnes

Vi besøker Bardolino hvor det er vinfestilval

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Italia, Gardasjøen
Avreisedato: 30. september 2020
Avreisested: Trondheim Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 06. oktober 2020

Program

Onsdag: Hjem – Gardasjøen Vi har fremmøte på Værnes på egenhånd. Her møter vi reiseleder og de andre deltagerne og sjekker inn på flyet til Oslo, avgang kl.08,30. Etter en knapp time lander vi og går videre til Milano-flyet. Etter nye 2,5 timer ankommer vi Milano kl.13,20. Her venter bussen for å ta oss med de siste milene frem til Gardasjøen og den lille byen San Zeno di Montagna beliggende oppe i fjellskråningen med fantastisk utsikt over Gardasjøen. Her skal vi bo i 6 netter på koselige Hotel Sole. Frokost inkludert hver dag og middag 4 kvelder under oppholdet.

Torsdag – mandag: Ved Gardasjøen En dag drar vi på utflukt til langs Gardasjøen. Vi starter dagen med besøk i koselige Torri del Benaco, før vi fortsetter sørover til Garda by som har gitt navnet til innsjøen. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd samt utforske byen på egenhånd før vi om ettermiddagen drar til Bardolino hvor den årlige vinfestivalen foregår. Her kan vi nyte noe godt å drikke, mens vi ser utover Gardasjøens eller prøvesmake på lokalprodusert vin fra de mange bodene. Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen. En annen dag vil det bli arrangert utflukt til Venezia. Ved ankomst til Venezia møter vi vår lokalguide som tar oss med på en vandretur gjennom Venezias hyggelige gater. Vi får se Rialtobroen, Sukkenes Bro og Markusplassen, for å nevne noen få høydepunkter. Vi får også tid på egenhånd til å spise lunsj og utforske denne unike byen. Den siste utfluktsdagen går til Verona og Sirmione. Vi starter dagen med Verona hvor vi får med oss lokalguide som tar oss med rundt og viser oss det kjente amfiteateret, Piazza Bra, Romeo og Julies veranda osv. Etter besøket her fortsetter vi til koselige Sirmione hvor vi finner Scaligeriborgen, samt en koselige gamleby. Vi returnerer til  hotellet utpå ettermiddagen.

Tirsdag: Gardasjøen – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører til flyplassen i Milano. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.14,05. Etter 2,5 timer lander vi på Gardermoen og går videre til Trondheims-flyet. Etter en ny time lander vi tilbake på Værnes kl.19,15, og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 200,-