Gotland – et unikt eventyr

Historiske Gotland med Middelalderbyen Visby!

Avreisedato: 17. april 2024 | 5 dager | Turpris: 7290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Gotland – en perle i Østersjøen

…en fantastisk utsikt over kysten og middelalderbyen Visby

På grunn av sin beliggenhet har Gotland en stormfull historie. Dansker, tyskere og russere har slåss for å innta øya og fremfor alt hovedstaden Visby. Derfor bygde innbyggerne i sin tid en mur rundt byen, og det gjør denne middelalderbyen til en opplevelse for besøkende. Øya ble svensk i 1679, men har et eget språk og en egen kultur. Naturen er annerledes, lyset er annerledes og landsbygda og byene er også bygd opp etter andre prinsipper enn på fastlandet. Alt er i nærheten på denne øya; havet, strendene, kroene og hotellene.

 

Tilbake til reiseoversikt

Utforsk ruiner og middelalderbyen Visby

Reiseleder er med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7290
Sted: Sverige, Gotland
Avreisedato: 17. april 2024
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 21. april 2024

Program

Onsdag: Hjem – Gotland Bussen starter fra Kristiansand, og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten. Her tar vi fergen over til Moss. Herfra fortsetter vi gjennom Østfold inn i Sverige forbi Karlstad og frem til Nynashamn hvor vi går om bord i fergen til Gotland, avgang kl.20,10 med ankomst til Gotland like før midnatt. Middag på egenhånd om bord. Ved ankomst til Gotland kjører vi de siste få minuttene til hotellet hvor vi skal bo i 3 netter.

Torsdag og fredag: på Gotland Frokost og middag inkludert begge dager. Den ene dagen skal vi ta turen til den nordlige delen av øya. Etter en kort fergetur over til Fårø får vi oppleve en helt spesiell natur. Her kan vi se “rauker” (klippeformasjoner), som figurerer på de fleste brosjyrer om Gotland. Vi besøker også Bunge Kulturhistorisk museum. Vi er tilbake i Visby utpå ettermiddagen. Enkel matpakkelunsj inkludert underveis denne dagen. Den andre dagen slapper vi av og kan gå på oppdagelsesferd i den koselige gamlebyen i Visby. Nyt en god lunsj og se utover folkelivet, eller se inn i de mange små, koselige butikkene.

Lørdag: Gotland – Sødertälje Frokost på hotellet før vi drar på utflukt til den sydlige delen av øya. Fra klippen Høgklint, 6 km sør for Visby, får man en fantastisk utsikt over kysten og middelalderbyen Visby. Vi skal besøke den mest kjente kirken på Gotland, Øja Kirke, med sitt storslagne triumfkrusifiks. Vi får også se Hoborgsgubben. Dette er den store ”rauken” som er Gotlands utpost mot sør. Vi har også denne dagen inkludert enkel matpakkelunsj før vi avslutter rundturen på fergekaia. Her går vi om bord i fergen til fastlandet kl.16,00 som på 3,5 timer tar oss tilbake til Nynashamn. Ved ankomst til Nynashamn kjører vi det siste stykket til Sødertälje hvor vi skal bo denne natten.

Søndag: Sødertälje – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen hjemover. Vi passerer Karlstad, før vi kjører over grensen til Norge ved Ørje og fortsetter til Moss. Her tar vi den korte fergeturen over til Horten før vi fortsetter tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 enkle busslunsjer
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 880,-