Gotland – et unikt eventyr

Historiske Gotland med Middelalderbyen Visby!

Avreisedato: 30. juli 2020 | 5 dager | Turpris: 7590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Gotland – en perle i Østersjøen

…en fantastisk utsikt over kysten og middelalderbyen Visby

På grunn av sin beliggenhet har Gotland en stormfull historie. Dansker, tyskere og russere har slåss for å innta øya og fremfor alt hovedstaden Visby. Derfor bygde innbyggerne i sin tid en mur rundt byen, og det gjør denne middelalderbyen til en opplevelse for besøkende. Gotland ble svensk i 1679, men har et eget språk og en egen kultur. Naturen er annerledes, lyset er annerledes og landsbygda og byene er også bygd opp etter andre prinsipper enn på fastlandet. Alt er i nærheten på Gotland; havet, strendene, kroene og hotellene.

 

Tilbake til reiseoversikt

To innholdsrike utfluktsdager

Reiseleder er med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7590
Sted: Sverige, Gotland
Avreisedato: 30. juli 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 03. august 2020

Program

Torsdag: Hjem – Gotland Bussen starter fra Kristiansand om morgenen, og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten. Her tar vi fergen over til Moss. Herfra fortsetter vi gjennom Østfold inn i Sverige forbi Karlstad og frem til Nynashamn hvor vi går om bord i fergen til Gotland, avgang kl.20,35 med ankomst til Gotland ved midnatt. Middag på egenhånd om bord. Ved ankomst til Gotland kjører vi de siste få minuttene til hotellet hvor vi skal bo i 3 netter.

Fredag og lørdag: på Gotland Frokost og middag inkludert begge dager. Den ene dagen skal vi ta turen til den nordlige delen av øya. Etter en kort fergetur over til Fårø får vi oppleve en helt spesiell natur. Her kan vi se “rauker” (klippeformasjoner), som figurerer på de fleste brosjyrer om Gotland. Vi besøker også Burge Kulturhistorisk museum. Vi er tilbake i Visby utpå ettermiddagen. En annen dag drar vi på utflukt til den sydlige delen av øya. Fra klippen Høgklint, 6 km sør for Visby, får man en fantastisk utsikt over kysten og middelalderbyen Visby. I dette området finnes også huset til Pippi Langstrømpe, Villa Villekulla. Vi skal besøke den mest kjente kirken på Gotland, Øja Kirke, med sitt storslagne triumfkrusifiks. Vi får også se Hoborgsgubben. Dette er den store ”rauken” som er Gotlands utpost mot sør. Begge utfluktsdagene er det enkel lunsj fra bussen inkludert.

Søndag: Gotland – Eskilstuna Vi spiser frokost på hotellet, og tilbringer denne dagen i Visby. Gå på oppdagelsesferd i den koselige gamlebyen, og ta deg en god lunsj mens du ser på folkelivet. Vi går om bord i fergen til fastlandet kl.16,00 som på 3,5 timer tar oss tilbake til Nynashamn. Herfra kjører vi frem til Eskilstuna hvor vi skal bo denne natten.

Mandag: Eskilstuna – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen hjemover. Vi passerer Karlstad, før vi kjører over grensen til Norge ved Ørje og fortsetter til Moss. Her tar vi den korte fergeturen over til Horten før vi fortsetter tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 enkle busslunsjer
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 840,-