Gotland med Middelalderfestival

“…en fantastisk utsikt over kysten og middelalderbyen Visby”

Avreisedato: 09. august 2019 | 5 dager | Turpris: 7390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 2
Bussreiser

Gotland – en perle i Østersjøen

På grunn av sin beliggenhet har Gotland en stormfull historie. Dansker, tyskere og russere har slåss for å innta øya og fremfor alt hovedstaden Visby. Derfor bygde innbyggerne i sin tid en mur rundt byen, og det gjør denne middelalderbyen til en opplevelse for besøkende. Øyen ble svensk i 1679, men har et eget språk og en egen kultur. Naturen er annerledes, lyset er annerledes og landsbygda og byene er også bygd opp etter andre prinsipper enn på fastlandet.  Få et tilbakeblikk til Middelalderen med øyens Middelalderfestival, besøk det spennende museet eller ta deg en dukkert i Østersjøen! Alt er i nærheten på Gotland; havet, strendene, kroene, hotellene og ikke minst den spennende historien.

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev hele Gotland på våre inkluderte utflukter

Middelalderfestival arrangeres i Visby under vårt opphold

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7390
Sted: Sverige, Gotland
Avreisedato: 09. august 2019
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 13. august 2019

Program

Fredag: Hjem – Haninge Bussen starter fra Kristiansand om morgenen, og tar på deltagere langs E-18 frem til Horten. Her tar vi fergen over til Moss. Herfra fortsetter vi gjennom Østfold inn i Sverige forbi Karlstad og frem til Haninge hvor vi skal bo denne natten. Vi har inkludert felles lunsj underveis, og samles til felles middag om kvelden.

Lørdag: Haninge – Gotland Vi spiser frokost på hotellet, før vi kjører ned til fergeterminalen i Nynashamn. Vi ankommer Gotland ved lunsjtid og kjører til hotellet, hvor vi skal bo i 3 netter. Ettermiddagstimene fri i Visby, og de som ønsker kan besøke Middelalderfestivalen, et museum eller hva med å ta seg en dukkert i Østersjøen? Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag og mandag: Gotland Frokost inkludert hver dag, og middag 2 dager (inkludert ankomstdagen). Den ene dagen skal vi ta turen til den nordlige delen av øya. Etter en kort fergetur over til Fårø får vi oppleve en helt spesiell natur. Her kan vi se “rauker” (klippeformasjoner), som figurerer på de fleste brosjyrer om Gotland. Vi besøker også Burge Kulturhistorisk museum. Vi er tilbake i Visby utpå ettermiddagen. Den andre dagen drar vi på utflukt til den sydlige delen av øya. Fra klippen Høgklint, 6 km sør for Visby, får man en fantastisk utsikt over kysten og middelalderbyen Visby. I dette området finnes også huset til Pippi Langstrømpe, Villa Villekulla. Vi skal besøke den mest kjente kirken på Gotland, Øja Kirke, med sitt storslagne triumfkrusifiks. Vi får også se Hoborgsgubben. Dette er den store ”rauken” som er Gotlands utpost mot sør.

Tirsdag: Gotland – hjem Vi spiser en litt tidlig frokost før vi går om bord i morgenfergen som tar oss med til Nynashamn. Etter ankomst kjører vi gjennom Sverige til Karlstad. Her får vi tid til lunsj på egenhånd før vi kjører de siste milene til Moss. Vi tar fergen over til Horten, og videre tilbake langs E-18 tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 180,-