Greske opplevelser på Peloponnes

«heldags utflukt til antikke Olympia – fødestedet til de Olympiske leker, og et av Hellas viktigste historiske steder»

Avreisedato: 24. september 2024 | 8 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Historie og kos i Hellas

Opplev Athen og Olympia!

Bli med på tur til Hellas og halvøya Peloponnes. Stedet er som Sareptas krukke, og oppfyller de flestes ønsker. Hyggelige små byer, flotte strender, deilig blått hav og kort avstand til Athen, Olympia, Epidaurus og Nafplion. Vi får dager fylt med historiske opplevelser, god gresk mat, samtidig som vi får tid til å slappe av på vårt hotell beliggende i første rekke mot havet i den lille byen Xylokastro.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Inkludert utfluktsdag til Athen

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Hellas, Peloponnes, Xylokastro
Avreisedato: 24. september 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 01. oktober 2024

Program

Tirsdag: Gardermoen – Peloponnes Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne og sjekker inn på flyet til Athen, avgang kl.12,20. Etter drøye 3 timer ankommer vi Athen og kjører den siste drøye timen til Peloponnes og den lille byen Xylokastro hvor vi skal bo på Riviera Hotel under hele oppholdet. Hotellet ligger i første rekke mot sjøen. Alle rommene har en liten balkong med 2 stoler. Hotellet har restaurant og bar, og stranden er like ved. Sentrum i den lille byen er en liten spasertur unna. Her skal vi kose oss i en uke. Vi samles til felles middag etter ankomst

Onsdag – mandag: I Hellas Frokost inkludert hver morgen, samt felles middag 4 kvelder under oppholdet inkludert ankomstdagen. En dag drar vi på utflukt til Athen. Her får vi med oss lokalguide som tar oss med på en rundtur i byen og viser oss de mest kjente severdighetene. Rundturen avsluttes i gamlebyen Plaka hvor vi kan sette oss ned og slappe av med en gresk lunsj. Det blir også fritid på egenhånd slik at de som ønsker det kan besøke Akropolis (for egen kostnad). En annen dag skal vi på heldags utflukt til antikke Olympia – fødestedet til de Olympiske leker, og et av Hellas viktigste historiske steder. Vi returnerer til hotellet i tide for middag. Den siste utfluktsdagen drar vi til Epidaurus og Nafplion. I Epidaurus får vi se det antikke teateret. Etter besøket her fortsetter vi til den idylliske byen Nafplion hvor vi tar oss en vandretur i de koselige, trange gatene. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Vi får også rolige dager hvor vi kan slappe av, ta oss en dukkert eller kose oss i nærområdet.

Tirsdag: Hellas – hjem Frokost på hotellet. Vi tar de tlitt med ro før vi blir hentet med buss som tar oss med til Korinterkanalen som ble bygget i 1893 og som nå skiller Peloponnes fra fastlandet. Etter besøket her fortsetter vi til flyplassen, hvor vi sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo. Etter drøye 3 timer lander vi på Gardermoen kl.20,50 og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 2 100,- (enkeltrom utover 20%)