Greske opplevelser på Peloponnes

«heldags utflukt til antikke Olympia – fødestedet til de Olympiske leker, og et av Hellas viktigste historiske steder»

Avreisedato: 03. september 2024 | 8 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Historie og kos i Hellas

Opplev Athen og Olympia!

Bli med på tur til Hellas og halvøya Peloponnes. Stedet er som Sareptas krukke, og oppfyller de flestes ønsker. Hyggelige små byer, flotte strender, deilig blått hav, kort avstand til Athen, Olympia, Epidaurus og Nafplion. Vi får dager fylt med historiske opplevelser, god gresk mat, samtidig som vi får tid til å slappe av på vårt hotell beliggende i første rekke mot havet i den lille byen Xylokastro.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Avreise fra Trondheim

Inkludert utfluktsdag til Athen

Reiseleder med på turen

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Hellas, Peloponnes, Xylokastro
Avreisedato: 03. september 2024
Avreisested: Trondheim Lufthavn Værnes
Hjemreisedato: 10. september 2024

Program

Onsdag: Gardermoen – Peloponnes Vi har fremmøte på Værnes på egenhånd. Her møter dere reiselederen og sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.09,25. Etter en time lander vi, og går videre til Athenflyet. Etter nye drøye 3 timer ankommer vi Athen kl.17,10 (lokal tid), og kjører den siste drøye timen til Peloponnes og den lille byen Xylokastro hvor vi skal bo på Arion Hotel under hele oppholdet. Hotellet ligger i første rekke mot sjøen og inntil en park. Alle rommene har balkong med utsikt mot byen eller parken. Hotellet har svømmebasseng og en bar, og stranden er like ved. Sentrum i den lille byen er en liten spasertur unna. Her skal vi kose oss i en uke. Vi slapper av om ettermiddagen og samles til felles middag.

Torsdag – tirsdag: I Hellas Frokost inkludert hver morgen, samt felles middag 4 kvelder under oppholdet. En dag drar vi på utflukt til Athen. Her får vi med oss lokalguide som tar oss med på en rundtur i byen og viser oss de mest kjente severdighetene. Rundturen avsluttes i gamlebyen Plaka hvor vi kan sette oss ned og slappe av med en gresk lunsj. Det blir også fritid på egenhånd slik at de som ønsker det kan besøke Akropolis (for egen kostnad).  En annen dag skal vi på heldags utflukt til antikke Olympia – fødestedet til de Olympiske leker, og et av Hellas viktigste historiske steder. Vi returnerer til hotellet i tide for middag. Den siste utfluktsdagen drar vi til Epidaurus og Nafplion. I Epidaurus får vi se det antikke teateret. Etter besøket her fortsetter vi til den idylliske byen Nafplion hvor vi tar oss en vandretur i de koselige, trange gatene. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Vi får også rolige dager hvor vi kan slappe av, ta oss en dukkert eller kose oss i nærområdet.

Onsdag: Hellas – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og tar det litt med ro før vi blir hentet med bussen. På vei til flyplassen stopper vi ved Korinterkanalen som ble bygget i 1893 og som nå skiller Peloponnes fra fastlandet. Etter besøket her kjører vi til flyplassen hvor vi sjekker inn på flyet til Oslo, avgang kl.18,00. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen og går videre til Trondheimsflyet. Etter en ny time lander vi kl.22,45 og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 100,-