Greske opplevelser på Peloponnes

«heldags utflukt til antikke Olympia – fødestedet til de Olympiske leker, og et av Hellas viktigste historiske steder»

Avreisedato: 04. oktober 2024 | 8 dager | Turpris: 11890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Historie og kos i Hellas

Opplev Athen og Olympia!

Bli med på tur til Hellas og halvøya Peloponnes. Stedet er som Sareptas krukke, og oppfyller de flestes ønsker. Hyggelige små byer, flotte strender, deilig blått hav, kort avstand til Athen, Olympia, Epidaurus og Nafplion. Vi får dager fylt med historiske opplevelser, god gresk mat, samtidig som vi får tid til å slappe av på vårt hotell beliggende i første rekke mot havet i den lille byen Xylokastro.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Inkludert utfluktsdag til Athen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 11890
Sted: Hellas, Peloponnes, Xylokastro
Avreisedato: 04. oktober 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 11. oktober 2024

Program

Fredag: Gardermoen – Peloponnes Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Athen, avgang kl.11,30. Etter drøye 3 timer ankommer vi Athen og kjører den siste drøye timen til Peloponnes og den lille byen Xylokastro hvor vi skal bo på Arion Hotel under hele oppholdet. Hotellet ligger i første rekke mot sjøen og inntil en park. Alle rommene har balkong med utsikt mot byen eller parken. Hotellet har svømmebasseng og en bar, og stranden er like ved. Sentrum i den lille byen er en liten spasertur unna. Her skal vi kose oss i en uke. Vi slapper av om ettermiddagen og samles til felles middag.

Lørdag – torsdag: I Hellas Frokost inkludert hver morgen, samt felles middag 4 kvelder under oppholdet. En dag drar vi på utflukt til Athen. Her får vi med oss lokalguide som tar oss med på en rundtur i byen og viser oss de mest kjente severdighetene. Rundturen avsluttes i gamlebyen Plaka hvor vi kan sette oss ned og slappe av med en gresk lunsj. Det blir også fritid på egenhånd slik at de som ønsker det kan besøke Akropolis (for egen kostnad). På vei tilbake til hotellet stopper vi ved Korinterkanalen som ble bygget i 1893 og som nå skiller Peloponnes fra fastlandet. En annen dag skal vi på heldags utflukt til antikke Olympia – fødestedet til de Olympiske leker, og et av Hellas viktigste historiske steder. Vi returnerer til hotellet i tide for middag. Den siste utfluktsdagen drar vi til Epidaurus og Nafplion. I Epidaurus får vi se det antikke teateret. Etter besøket her fortsetter vi til den idylliske byen Nafplion hvor vi tar oss en vandretur i de koselige, trange gatene. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Vi får også rolige dager hvor vi kan slappe av, ta oss en dukkert eller kose oss i nærområdet.

Fredag: Hellas – hjem Vi har en litt tidlig avreise fra hotellet og kjører til flyplassen i Athen. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Oslo, avgang kl.07,50. Etter drøye 3 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 240,-
*Rom med havutsikt kr. 900,- per rom totalt for hele turen