Haugesund med Sildakongen

«….møter vi Sildakongen som guider oss gjennom Skudeneshavn, og vi blir tatt med på en reise fra seilskutetiden frem til i dag»

Avreisedato: 22. oktober 2021 | 4 dager | Turpris: 5390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 15
Bussreiser

Bli med på en enestående opplevelse i «Sildakongens rike»

…hvor vi får servert en deilig sjømatsbuffet bestående av ferske retter fra havet like utenfor døra.

Bli med til Haugalandet og Haugesund, Norges fødested. Det var her Harald Hårfagre hadde sete da han samlet Norge til et rike i 872, og hvor vikingene kontrollerte skipsfarten som gikk inn og ut av Nordvegen. Vi skal kjøre gjennom flott natur over Haukeli og langs den vakre Åkrafjorden, vi skal lære mer om vikinghistorie, vi skal besøke vakre Skudeneshavn, og vi skal «hjem» til selveste Sildakongen hvor vi får han med oss som guide, samt at han serverer oss god mat før vi avslutter med seilas fra Stavanger til Langesund.

 

 Tilbake til reiseoversikt

 

 

Vi besøker Sildakongen!

1 overnatting på Fjord Line Stavanger-Langesund

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5390
Sted: Norge, Haugesund
Avreisedato: 22. oktober 2021
Avreisested: Kristiansand & Oslo S
Hjemreisedato: 25. oktober 2021

Program

Fredag: Hjem – Haugesund Vi har påstigning langs E-18 både fra Oslo og Kristiansand og samles ved Porsgrunn. Her svinger vi av hovedveien og inn i landet. Vi passerer Bø, Morgedal og Edland før vi er oppe på Haukeli. Herfra videre over fjellet frem til det typiske Vestlandske landskap ved Røldal. Vi har inkludert felles lunsj før vi fortsetter gjennom daler, mellom vakre fjell og fjorder frem til Haugesund, som ligger ytterst i havgapet mellom Stavanger og Bergen. Her skal vi bo midt i sentrum i 2 netter, og samles til felles middag.

Lørdag: Haugesund Denne dagen tilbringer vi i Haugesund og nærområdet. Om formiddagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på en reise fra tiden da Harald Hårfagre regjerte i områdene, via sildabyens spede barndom når vi besøke trehusmiljøet Dokken som tar oss med tilbake til hverdagen i Haugesund for 150 år siden frem til i dag. Ettermiddagstimene er fri på egenhånd til å utforske byen, gå på museumsbesøk og slappe av.

Søndag: Haugesund – Stavanger Frokost på hotellet. I dag skal vi dra «hjem» til Sildakongen. Vi kjører over til Karmøy ytterst i havgapet ned til Skudeneshavn. Her møter vi Sildakongen som guider oss gjennom Skudeneshavn, og vi blir tatt med på en reise fra seilskutetiden frem til i dag. Rundturen avsluttes i Sjømannsforeningens lokaler hvor vi får servert en deilig sjømatsbuffet bestående av ferske retter fra havet like utenfor døra. Etter besøket her setter vi kursen sørover mot Stavanger. Vi tar ferga over til Mortavika, hvor tar vi en liten avstikker ut til Utstein Kloster som har historiske forbindelse både til Harald Hårfagre, og at det var kloster for augustinermunker helt tilbake til middelalderen (ikke inngang – kun se utenfra). Etter besøket her fortsetter vi til Stavanger hvor vi går om bord i cruisefergen som skal ta oss med til Langesund, avgang kl.20,00 (skipet gjør et stopp i Hirtshals om morgenen). Vi har inkludert plass i innvendige lugarer, og kan nyte utsikten over havet fra skipets salonger, eller gjøre fordelaktige innkjøpt i taxfree butikken. Vi samles til felles middag i skipets restaurant ved avgang.

Mandag: Langesund – hjem Vi spiser frokost om bord og kan nyte utsikten mens vi seiler mot Langesund, hvor vi ankommer kl.13,30. Her deler vi oss og fortsetter tilbake til våre påstigningssteder langs E-18 mot Kristiansand og Oslo.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*3 frokoster
*2 lunsjer
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom/lugar kr. 1 140,-
*Utvendig lugar på ferga kr. 400,- per lugar