Helsingfors og Tallinn

Oppdag flotte severdigheter, arkitektur og historie i Helsingfors og Tallinn!

Avreisedato: 23. september 2019 | 5 dager | Turpris: 5790

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Historiske byer ved Østersjøen – Helsingfors og Tallinn 

“vi møter vår lokalguide som skal ta oss med på en rundtur i Tallinn”

Bli med oss på tur til 2 spennende hovedsteder i øst – flotte Helsingfors og Tallinn! Helsingfors er Finlands hovedstad og Nordens yngste. Byen har vært en smeltedigel mellom øst og vest gjennom lang tid, og med over 450 års historie er det en flott blanding av arkitektur og historie vi får oppleve her. Vi reiser med ferge mellom byene og turen tar i underkant av 2 timer. Tallinn er Estlands hovedstad, og har en gamleby som fra et glansbilde, med vakre kirker, brosteinslagte gater og restene av en ringmur som en perfekt ramme rundt det hele. Hvilken av byene blir din favoritt?

 

Tilbake til reiseoversikt

Reiseleder er med på hele turen

Flotte severdigheter og historie!

Reisefakta

Turpris: 5790
Sted: Helsingfors og Tallinn
Avreisedato: 23. september 2019
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 27. september 2019

Program

Mandag: Hjem – Stockholm (Åbo) Vi starter fra Kristiansand om morgenen og følger E-18 til Horten. Her tar vi fergen til Moss. Videre herfra til Ørje, inn i Sverige forbi Karlstad og frem til Stockholm hvor vi går om bord i skipet over til Finland som har avgang kl. 19,30. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer, og samles til felles middag ved avgang.

Tirsdag: Åbo – Helsingfors – Tallinn Vi spiser en god frokost før vi ankommer Finland, og tar plass i bussen som kjører direkte til Helsingfors. Her får vi med oss lokalguide som vil vise oss de mest kjente severdighetene. Vi får bl.a. se Presidentens slott, Nasjonalforsamlingen, Senatstorget og Sibeliusmonumentet. Etter rundturen får vi tid til lunsj på egenhånd før vi drar ned til fergeterminalen hvor vi går om bord i fergen over til Tallinn. Etter en båttur på bare 2 timer ankommer vi Estlands hovedstad og kjører det lille stykket frem til vårt gode hotell i sentrum av byen. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: I Tallinn Vi spiser frokost på hotellet før vi møter vår lokalguide som skal ta oss med på en rundtur i Tallinn. Rundturen går til presidentpalasset Kadriorg, Sangfestival-stadion, Piritaparken og ruinene av Skt. Brigitteklosteret. Deretter fortsetter rundturen med en vandretur i gamlebyen. Vi får se Ordensborgen, stedet hvor Tallinn ble grunnlagt, forbi Alexander Nevskis ortodokse katedral osv. Rundturen avsluttes ved lunsjtid. Ettermiddagstimene fri før vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag: Tallinn (Stockholm) Vi spiser frokost på hotellet. I dag drar vi på utflukt utenfor Tallinn sentrum. Vi skal besøke den lille fiskerlandsbyen Altja, som med sin arkitektur og stråtak er en av nasjonalparken Lahemaa sine perler. Vi skal også besøke Herregården Palmse, som er en av de vakreste i hele nordlige Estland. Vi returnerer til Tallinn utpå ettermiddagen, hvor vi går om bord i fergen som tar oss tilbake til Stockholm, avgang kl. 18,00. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer, og får kvelden fri til å slappe av og kose oss om bord.

Fredag: Stockholm – hjem Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Stockholm. Etter ankomst setter vi kursen hjemover. Vi passerer Örebro og Karlstad før vi krysser grensen til Norge og fortsetter til Moss. Her tar vi den korte fergeturen over til Horten og videre det siste stykket langs E-18 hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 050,-
*Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt for tur/retur)