Høstdager i Bodø med Svartisen og Kjerringøy

«…en av verdens sterkeste malstrømmer, og det er imponerende å oppleve kreftene som oppstår med tidevannet.»

Avreisedato: 17. september 2021 | 4 dager | Turpris: 5990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Unike naturopplevelser i Nordland

Opplev Saltstraumen og Svartisen!

Bli med på noen spennende høstdager mellom høye fjell og dype daler til Nordlands hovedstad Bodø! Vi kjører en del av Kystriksveien, får oppleve Saltstraumen, fjell som stuper ned i det ramsalte havet, imponerende Svartisen, og drar ut til handelsstedet Kjerringøy med kritthvite sandstrender og historiske omgivelser. Om været er med oss skal vi også ut å jakte på nordlyset den ene kvelden under oppholdet. Vi bor midt i sentrum av Bodø og får også tid til å utforske byen på egenhånd. Alt dette får du oppleve til en utrolig pris!!!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur Pensjonistforbundet

Opplev den dramatiske Saltstraumen

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5990
Sted: Norge, Bodø
Avreisedato: 17. september 2021
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 20. september 2021

Program

Fredag: Hjem – Bodø Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd, hvor vi møter reiselederen og de andre deltakerne og sjekker inn på flyet til Bodø, avgang kl.08,30 (eller direkte på Bodø Lufthavn kl.10,00). Etter 1,5 time lander vi i Bodø. Her blir vi møtt av buss og drar på utflukt til det kjente handelsstedet Kjerringøy. Stedet er blitt kjent gjennom flere av Hamsuns filmatiserte bøker, og var hjemstedet til Nord-Norges rikeste mann – jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl. Her får vi en guidet rundtur og får høre om klasseskiller, dagligliv, fiske- og handelshistorie. Vi returnerer til Bodø utpå ettermiddagen og sjekker inn på vårt hotell midt i sentrum for 3 overnattinger. Vi samles til felles middag om kvelden.

Lørdag og søndag: I Bodø Vi har frokost inkludert hver morgen.  Den første dagen har vi stort sett fri i Bodø og vi kan utforske byen på egenhånd. Dra på flymuseet, det nye jekthandelsmuseet eller dra på en liten shoppingrunde i byen. Litt tidlig kveld samles vi til felles middag denne dagen, og etter middagen drar vi ut på jakt etter nordlyset på en strand utenfor byen. Om været ikke skulle være med oss, blir nordlysturen erstattet med et glass godt drikke etter middagen. Den andre dagen skal vi på utflukt langs den fantastiske kystriksveien Rv 17 sørover. Vi stopper ved Saltstraumen som ligger like sør for Bodø. Dette er en av verdens sterkeste malstrømmer, og det er imponerende å oppleve kreftene som oppstår med tidevannet. Vi gjør også et stopp ved Ureddmonumentet, hvor vi får en fantastisk utsikt over fjord og fjell, og som er et minnesmerke over ubåten Uredd som gikk ned her under 2.verdenskrig. Vi fortsetter videre sørover forbi Glomfjord hvor vi får utsikt over Norges nest største Isbre – Svartisen – som vi kan se en av brearmene til på andre siden av fjorden. Etter besøket her kjører vi tilbake til Ørnes hvor vi skal gå om bord i en hurtigbåt som tar oss med de 1,5 timene tilbake til Bodø. Fra skipet får vi en fantastisk utsikt over denne delen av Helgelandskysten. Enkel lunsjpakke underveis.

Mandag: Bodø – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.10,30. Etter 1,5 time lander vi i Oslo, og tar farvel med de andre deltakerne og reiselederen for denne gang.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*1 lunsjpakke
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 050,- (enkeltrom utover 20%)
Rabatt for: Reise uten fly kr. 1300,- (oppmøte Bodø Lufthavn på egenhånd)