Høstdager på Finnmarksvidda

…hvor vi får høre om samiske tradisjoner og besøker fantastiske Juhls Sølvsmie

Avreisedato: 05. oktober 2022 | 6 dager | Turpris: 10290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Bli med oss på oppdagelsesferd over Finnmarksvidda

…inkludert et besøk på de Samiske Samlinger hvor vi får høre den interessante historien.

Vi starter turen helt øst i gamle Finnmark fylke, bare noen steinkast unna den russiske grensen hvor vi skal få oppleve det barske og værharde. Vi besøker Karasjok med Sametinget og får tradisjonell lunsj i gamme. Vi bor midt på Finnmarksvidda i Kautokeino hvor vi får høre om samiske tradisjoner og besøker fantastiske Juhls Sølvsmie, og vi avslutter turen i Alta med Nordlyskatedralen og helleristninger. Er vi heldige med været får vi også oppleve nordlyset som danser over himmelen.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Samiske opplevelser

Vi besøker fantastiske Juhls Sølvsmie

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10290
Sted: Norge, Kirkenes, Kautokeino, Alta
Avreisedato: 05. oktober 2022
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 10. oktober 2022

Program

Onsdag: Hjem – Kirkenes Bussen starter fra Kristiansand og tar med deltakere langs E-18 frem til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Kirkenes, avgang kl.17,55. Etter ca. 2 timer ankommer vi Kirkenes, en av Norges og Finnmarks østligste byer, og blir hentet av buss som tar oss med inn til sentrum, hvor vi skal bo de 2 neste nettene.  Felles middag om kvelden.

Torsdag: I Kirkenes Frokost om morgenen. Denne dagen drar vi på utflukt i Pasvikdalen. Vi får en flott naturopplevelse, og informasjon om historien i grenseland mot Russland. Vi følger Pasvikelva frem til Svanvik. Her besøker vi nasjonalparksenteret som forteller oss om fauna og flora i lokalområdet. Vi får god utsikt over elva og den norsk-russiske grensen underveis. Vi kjører også til Grense Jakobselv der det iskalde Barentshavet møter land. På veien hit passerer vi den mye omtalte Storskog grense-passering til Russland. Ved veiens ende får vi stifte bekjentskap med Kong Oscar II kapell.

Fredag: Kirkenes – Karasjok Frokost på hotellet før vi setter kursen mot Finnmarksvidda. Vi kjører først langs Varangerfjorden før vi tar en avstikker inn til Bugøynes. Her skal vi besøke dette sjarmerende fiskeværet samt at vi har inkludert kaffe, kake og historiefortelling her. Herfra fortsetter vi til Varangerbotn, videre forbi Tana Bru og inn mot Finnmarksvidda langs grensen til Finland. Vi passerer Utsjoki før vi ankommer Karasjok. Her får vi se den spektakulære Samtingsbygningen utenfra, og vi gjør også en stopp ved den gamle kirken bygd i 1807 – den eneste bygningen i Karasjok som overlevde krigen. Vi har også inkludert et besøk på de Samiske Samlinger hvor vi får høre den interessante historien. Vi ender opp på vårt hotell utpå ettermiddagen, og samles til tradisjonell middag. Om kvelden drar vi ut med bussen for å jakte på nordlyset om været er på vår side.

Lørdag: Karasjok – Alta Vi har frokost og middag inkludert. Vi fortsetter over Finnmarksvidda som er naturens eget spiskammer, fylt med rein gjennom hele vinteren på jakt etter reinlav. Vidda bølger seg bortover og vi får en flott utsikt over landskapet. vi kommer frem til Kautokeino hvor vi skal besøke Juhls Sølvsmie som lager søljer og annen moderne smykkekunst for hånd. Vi skal også besøke Kautokeino bygdetun som viser hvordan livet var den gang det ikke var vei hit og man brukte 3 dager på ferden til Alta. Etter besøket her fortsetter vi ut til kysten ved Alta. Vi nyter utsikten fra bussvinduet, og gjør et lite stopp ved det lille tettstedet Masi, det lille samiske samfunnet som nærmest ble tvunget til fraflytting under utbyggingen av Altavassdraget tidlig på 70-tallet. Underveis får vi forhåpentligvis oppleve en fantastisk solnedgang over vidda før vi ankommer Alta etter mørkets frembrudd. Felles middag om kvelden.

Søndag: Alta Frokost på hotellet. I dag skal vi besøke Alta Museum som er kjent for sine helleristninger med en historie som går 7000 år tilbake i tid. Det er en utrolig flott opplevelse. Etter besøket her kjører vi via Kåfjord hvor det store tyske krigsskipet Tirpitz hadde base gjennom tre av krigens år. Vi returnerer til Alta og slapper litt av om ettermiddagen.

Mandag: Alta – hjem Frokost på hotellet før vi har inkludert inngang og informasjon i Nordlyskatedralen. Dette er et fantastisk bygg og vel verdt et besøk. Etter besøket pakker vi i bussen og kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.14,25. Etter ca. 2 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 560,-